Atena, Atena - Pelerinaj turistic si religios "Sf. Nectarie" - Paravion.ro

Pelerinaj turistic si religios "Sf. Nectarie"

7 zile

Atena, Grecia

Transport: autocar

Mic Dejun

285 € pret minim per persoana pe o perioada de 7 zile

Verifica disponibilitatea
Servicii incluse:
 • transport cu autocar propriu clasificat 4* pe toata durata programului;
 • cazare 6 nopti cu mic dejun la hoteluri 3* astfel:
 • 1 noapte in Sidirokastro hotel Olympic 3* sau similar;
 • 1 noapte in Insula Evia hotel Thalassa 3* sau similar;
 • 3 nopti in Atena hotel Achilion 3* sau similar;
 • 1 noapte in Kalambaka hotel Kosta Famissi 3* sau similar;
 • tur de oras Sofia;
 • tur de oras Salonic;
 • tur de oras Atena;
 • ghid local de limba romana pentru vizita la Acropole;
 • excursiile si vizitele prevazute in program: Schitul Sf. Paraschiva de pe valea Tembi, Manastirea Sf.David si Moastele Sf. Ioan Rusu de pe Insula Evia, Manastirea Sf.Efrem, Insula Eghina – Manastirea si Catedrala Sfantului Nectarie, Delphi, Termopile, Meteora, Atelierul de icoane Zindros;
 • ferry boat Pireu – Insula Eghina – Pireu;
 • ferry boat Glyfa - Agiokampos;
 • insotitor de grup.
 
Nu sunt incluse:
 • asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul);
 • intrarile la obiectivele turistice;
 • excursiile optionale.

Detalii cazare

Pelerinaj Turistic si Religios in Grecia - autocar - Atena


Descriere
Ziua 1. BUCURESTI – CATEDRALA PATRIARHALA DIN SOFIA – SIDIROKASTRO
Plecare din Bucuresti – Piata Victoriei ora 05:00 pe traseul: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Sidirokastro. Vizitam capitala Bulgariei, Sofia – unul din cele mai vechi orase din Europa, intr-un tur panoramic si pietonal impreuna cu insotitorul de grup: Piata Centrala, Piata Parlamentului, Bulevardul Vitosha - artera comerciala si Catedrala Patriarhala Aleksander Nevski (a doua ca marime din Balcani). Excursia continua spre Grecia. Seara sosire in Sidirokastro si cazare hotel Olympic 3* sau similar.
Ziua 2. SALONIC – SCHITUL SF. PARASCHIVA – INSULA EVIA
Mic dejun. Plecare spre Salonic unde se viziteaza Biserica Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir si apoi tur panoramic Salonic cu autocarul: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb (scurt popas). Excursia continua catre Schitul Sf. Paraschiva de pe Valea Tembi - loc sfant, renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare si alinare a durerilor. Vom traversa apoi cu ferry-boat-ul de la Glyfa la Agyokampos in Insula Evia. Cazare hotel Thalassa 3* sau similar Insula Evia.

Ziua 3. INSULA EVIA – MANASTIREA SF. DAVID – MOASTELE SF. IOAN RUSU – MANASTIREA SF. EFREM
Mic dejun. Suntem in Insula Evia, a doua ca marime din Grecia. Vom vizita Manastirea Cuviosul David cu hramul Schimbarii la fata, o manastire de calugari situata la poalele muntilor Kavalaris, la o altitudine de 930 m si unde se pastreaza relicva crestina Capul Sf. David cel Batran. Vom continua apoi cu Biserica Sf. Ioan Rusul care se afla in localitatea Prokopi  si adaposteste moastele Sf. Ioan Rusul, originar din Rusia. Vom parasi insula Evia pe pod si ne indreptam catre Manastirea Sf. Efrem cel nou, manastire de maici din localitatea Nea Makri, regiunea Atica, la 40 km distanta de Atena. Manastirea are o vechime de circa 600 de ani, este zidita din piatra in stil grecesc si adaposteste moastele Sf. Efrem, care este considerat ocrotitorul dependentilor de droguri si al celor cu depresie. Ajungem la Atena in cursul serii. Cazare hotel Achilion 3* sau similar Atena.

Ziua 4. INSULA EGHINA – MANASTIREA SI CATEDRALA SF. NECTARIE TAUMATURGUL – ATENA
Mic dejun. Dimineata devreme, plecare spre portul Pireu pentru imbarcare pe ferry-boat si traversare catre Insula Eghina unde vom vizita Manastirea si Catedrala Sf. Nectarie Taumaturgul, mare vindecator si facator de minuni, urmata de participarea la slujba inchinata sarbatoririi Sfantului Nectarie. Tur panoramic al insulei si intoarcere in port pentru revenire la Atena. Dupa debarcarea in portul Pireu, tur de oras Atena: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia, Acropole. Seara, timp liber la dispozitie in Atena. Cazare hotel Achilion 3* sau similar Atena.

Ziua 5. ACROPOLE - EXCURSIE OPTIONALA IN PELOPONEZ SI LA MANASTIREA SF. PATAPIE
Mic dejun. Dimineata, transfer cu autocarul si vizita cu ghid local de limba romana pe Acropole (biletul de intrare in valoare de 12 Euro se achita la fata locului). Dupa vizita, timp liber la dispozitie in Atena pentru vizite individuale sau optional, excursie in Peloponez – leaganul civilizatiei miceniene. Peloponezul impresioneaza prin varietatea peisajului (plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali) dar si prin bogatia istoriei si a culturii. Se viziteaza Istmul Corinth, Nafplio, Mycene si Manastirea Sf. Patapie de la Loutraki. Manastirea de maici Sf.Patapie (cunoscut in lumea ortodoxa ca mare vindecator de cancer) este localizata in muntii Geraneia la o altitudine de aprox. 1000 m si la o distanta de 15 km de statiunea Loutraki. De pe terasa manastirii se pot vedea cele doua mari, marea Egee si marea Ionica, cu o panorama deosebita! Tarif: 35 Euro/persoana, minim 25 platitori si include: transport autocar, ghid insotitor (nu sunt incluse biletele de intrare). Intoarcere la Atena. Cazare hotel Achilion 3* sau similar Atena.

Ziua 6. DELPHI – TERMOPILE – KALAMBAKA
Mic dejun. Parasim Atena, capitala Greciei si ne indreptam catre Delphi unde vom vizita cel mai important Oracol al lumii antice. Excursia continua catre Termopile unde vom face un scurt popas si apoi catre Kalambaka - un micut oras pitoresc aflat la poalele Meteorelor. Cel mai interesant aspect al orasului este fundalul fascinant al stâncilor abrupte ale Meteorei care încadrează partea de nord a orizontului. Cu o strada principala generoasa pe care se afla majoritatea hotelurilor, teraselor, restaurantelor si magazinelor, oraselul asteapta sa va impresioneze. Vom face un scurt popas la Zindros– principalul atelier de icoane bizantine - unde veti asista la procesul de confectionare a icoanelor. Cazare hotel Kosta Famissi 3* sau similar Kalambaka.

Ziua 7. KALAMBAKA – METEORA - BUCURESTI
Mic dejun. Plecare de la hotel dimineata devreme pentru vizitarea complexului Monahal de la Meteora, inclus in Patrimoniul UNESCO si unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos. Se viziteaza una dintre cele mai frumoase 6 manastiri apoi plecare spre tara. Sosire la Bucuresti dupa miezul noptii in functie de formalitatile vamale.


Vezi toate detaliile Ascunde detaliile

Rezerva vacanta

reseteaza filtrele
Calendar
Plecare
Durata
Pasageri
Tip de camera
Disponibilitate
Pret
06 Noi 2017 Bucuresti
7 zile
1
Twin Mic Dejun
La cerere
285 €
Selecteaza Trimite cerere  

Detalii cazare

Pelerinaj Turistic si Religios in Grecia - autocar

Detalii transport

Transport circuit: autocar

Adauga servicii optionale pt. acest pasager

06 Noi 2017 Giurgiu
7 zile
1
Twin Mic Dejun
La cerere
285 €
Selecteaza Trimite cerere  

Detalii cazare

Pelerinaj Turistic si Religios in Grecia - autocar

Detalii transport

Transport circuit: autocar

Adauga servicii optionale pt. acest pasager

06 Noi 2017 Bucuresti
7 zile
1
Single Mic Dejun
La cerere
365 €
Selecteaza Trimite cerere  

Detalii cazare

Pelerinaj Turistic si Religios in Grecia - autocar

Detalii transport

Transport circuit: autocar

Adauga servicii optionale pt. acest pasager

06 Noi 2017 Giurgiu
7 zile
1
Single Mic Dejun
La cerere
365 €
Selecteaza Trimite cerere  

Detalii cazare

Pelerinaj Turistic si Religios in Grecia - autocar

Detalii transport

Transport circuit: autocar

Adauga servicii optionale pt. acest pasager