Amman - Circuit Iordania - Israel - Paravion.ro

Circuit Iordania - Israel

9 zile

Amman, Iordania

Transport: avion

Mic Dejun

969 € pret minim per persoana pe o perioada de 9 zile

Verifica disponibilitatea
Servicii incluse:
 • zbor direct la dus Bucuresti – Amman, Compania Tarom;
 • zbor direct la retur Tel Aviv – Bucuresti, Compania Tarom;
 • taxele de aeroport si combustibil;
 • cazare 8 nopti la hoteluri de 4* astfel:
 • 2 nopti cazare cu mic dejun hotel Arena Space 4* Amman sau similar;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Kings Way 4* Petra sau similar;
 • 3 nopti cazare cu mic dejun hotel Shepherd Plaza 4* Bethlehem sau similar;
 • 2 nopti cazare cu mic dejun hotel Rimonim 4* Nazareth sau similar;
 • 7 cine la hotel (demipensiune);
 • excursiile zilnice si vizitele prevazute in program;
 • calatorie cu barca pe Marea Galileii;
 • taxi Muntele Tabor;
 • biletele de intrate la obiectivele din program;
 • ghid local de limba romana pe toata durata excursiei;
 • transport cu autocar local pe toata durata programului;
 • insotitor roman de grup.
 
Nu sunt incluse:
 • taxa de iesire din Iordania: ~15 USD/persoana (se achita la fata locului insotitorului de grup);
 • bacsisuri pentru ghizi locali si sofer: 5 Euro/persoana/zi (se achita la fata locului);
 • asigurarea medicala;
 • asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul).

Detalii cazare

Israel - Iordania - Amman


Descriere
Ziua 1. BUCURESTI – AMMAN
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 21:55 pentru imbarcare pe zborul Companiei Tarom RO187 cu destinatia Amman. Decolare din Bucuresti la ora 23:55. Sosire in Amman la ora 02:35 (a doua zi). Transfer si cazare Hotel Arena Space 4* sau similar Amman.
Ziua 2. AMMAN
Mic dejun. Astazi vom face un tur al orasului Amman, intins pe nu mai putin de 19 dealuri. Amman-ul este deopotriva un oras modern dar si capitala antica a Regatului Hasemit al Iordanului cu o varietate de situri istorice pe care le vom vizita astazi. Falnic situata deasupra orasului, Citadela cuprinde mai multe structuri precum Templul lui Hercule, Palatul Omayyad si Biserica Bizantina. La poalele cetatii se afla Teatrul Roman cu o capacitate de peste 6000 de locuri, folosit si in ziua de azi pentru evenimente culturale. Un alt teatru restaurat este teatrul Odeon, cu o capacitate de 500 de locuri si care este folosit pentru concerte. In zona se mai afla trei muzee importante ale Iordaniei, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Folclor si Muzeul Traditiilor Populare . Continuam cu vizitarea orasului antic Jerash – unde primele asezari omenesti au fost datate cu mai mult de 6500 de ani in urma. Epoca de aur a orasului a fost sub stapanirea romana, iar acum este una dintre cele mai bine conservate asezari romane din lume. Ascuns timp de secole in nisip, in urma unui proces de restaurare din ultimii 70 de ani, astazi Jerash este cel mai bun exemplu de urbanism roman din Orientul Mijlociu, cu strazi asfaltate si coloane, temple, teatre, piatete spatioase, bai publice, numeroase fantani si bineinteles zidurile vechi ale orasului strapunse de numeroase turnulete si porti. Vizitam poarta de intrare in vechiul oras unde Hadrian si-a construit un arc de triumf in afara orasului lasand laturile sale nelegate pentru viitoarele ziduri ale orasului. Continuam vizita cu Forumul Oval, Amfiteatrul si Aleea Cardo, care in linie dreapta insumeaza 200 de coloane construite in stil Doric si Ionic. Cina si cazare Hotel Arena Space 4* sau similar Amman.

Ziua 3. AMMAN - MABADA - PETRA
Mic dejun. Excursia continua astazi spre Madaba unde vom vizita Bazilica St. George, renumita in intreaga lume pentru harta de mozaic din podeaua sa, datata secolul al VI-lea, formata din 2 milioane de bucati de piatra colorata infatisand dealuri, vai si orase din Tara Sfanta. Cea mai mare comoara nationala a Iordaniei, Petra, este unul dintre site-urile Patrimoniului Mondial UNESCO cu 2000 de ani de istorie si 800 de monumente inca in picioare. Unii arheologi o numesc a 8-a minune a lumii antice si nu e de mirare. Vom admira temple, morminte, teatre si scari care au fost sculptate in stanca. Vom intra in orasul vechi, vom vedea As-Siq si ne vom indrepta catre tezaurul Al-Khazneh, unde s-ar putea sa va incerce un sentiment de deja-vu, intrucat acest loc a jucat un rol important in ultima Cruciada si in filmul Indiana Jones. Vom vizita apoi Teatrul Roman si spectaculoasele morminte regale. De aici vom cobori catre Aleea Coloanelor. Timp liber la dispozitie pentru fotografii inainte sa ne intoarcem pe aceiasi ruta. Nota: Turul de Petra se face pietonal si intrucat se merge pe jos considerabil, cu numeroase scari si portiune de teren accidentat, se recomanda incaltaminte comoda si nu este potrivit persoanelor care au dificultati cu mersul pe jos indelungat. Cazare Hotel Kings Way 4* sau similar Petra.

Ziua 4. PETRA – IERIHON - BETHLEHEM
Mic dejun. Calatoria ne poarta in aceasta zi pana pe Muntele Nebo, situat la 800m deasupra nivelului marii, unde puteti sta pe locul unde Moise a privit peste Tara Promisa. Din acest loc putem vedea Valea Raului Iordan, Ierihon, Marea Moarta, dar si Muntii Iudeii. Continuam spre Israel, trecand prin Valea Iordanului, traversand Podul Allenby, pana ajungem in Ierihon, cel mai vechi oras din lume, unde vizitam Muntele Ispitirii si Dudul lui Zacheu. Sosire in Bethlehem in cursul serii, cina si cazare Hotel Shepherd Plaza 4* sau similar Bethlehem.

Ziua 5. BETHLEHEM – QUMRAN – MAREA MOARTA
Mic dejun. Astazi vizitam Qumran, locul unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta. Vizita la Marea Moarta cu posibila baie in apa sarata, bogata in minerale. Continuam apoi cu o explorare mai amanuntita a orasului Bethlehem, locul de nastere al lui Iisus unde vizitam Biserica Nasterii, grota Sfantul Jerome si capela Sfanta Ecaterina, campul Pastorilor unde au vazut ingerii ce au anuntat nasterea Mantuitorului. Cina zi cazare Hotel Shepherd Plaza 4* sau similar Bethlehem.

Ziua 6. IERUSALIM – MUNTELE SCOPUS – MUNTELE MASLINILOR - MUNTELE SION – ZIDUL PLANGERII
Mic dejun. Urcam la Ierusalim prin desertul Iudeii, trecand pe la Hanul Bunului Samaritean. Intrare triumfala la Ierusalim admirand  zidurile Vechii Cetati. Pelerinajul la Ierusalim incepe urcand pe Muntele Scopus spre Muntele Maslinilor pana la locul Inaltarii. Grota Pater Noster (Tatal Nostru) si cea mai frumoasa vedere panoramica a orasului Ierusalim. Coboram pana la Gradina Ghetimani, Biserica Agoniei, Grota Tradarii si mormantul Mariei.Continuam cu vizitarea Muntelui Sion, Foisorul unde a avut loc “Cina cea de taina”, mormantul regelui David si manastirea Dormition. Continuam cu Zidul Plangerii si urcam muntele Templului la West, vizitarea noului oras. Intoarcere in Bethlehem. Cina si cazare hotel Shepherd Plaza 4* sau similar Bethlehem.

Ziua 7  VIA DOLOROSA – DRUMUL CRUCII – NAZARETH
Mic dejun. Dimineata vizita la scaldatoarea Bethesda, intrand prin Poarta Oilor, biserica Sfanta Ana, Capela Biciuirii si parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Staţii in care s-a oprit Isus pe Drumul Crucii, pina la Golgota si Biserica Sfantului Mormant. Dupa pranz, timp liber pentru cumparaturi. Continuam cu Nazareth - locul unde Iisus si-a petrecut copilaria si adolescenta. Vizita la biserica Buna Vestire si la atelierul de tamplarie al Sfantului Josif. Ultima vizita pentru aceasta zi va fi la Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la fata. Cina si cazare la hotel Rimonim 4* sau similar Nazareth.

Ziua 8  MAREA GALILEEI – CAPERNAUM – MUNTELE FERICIRILOR – TABGHA
Mic dejun. Turul incepe la Capernaum, vizitand ruinele vechii Sinagogi unde Iisus a predicat si a dat invatatura. Excursia continua pe Muntele Fericirilor, unde a avut loc Predica de pe munte. Se merge la Tabgha, unde a avut loc miracolul inmultirii painii si pestilor, apoi la Biserica lui Petru si in locul pescuirii miraculoase. Calatorie cu barca pe Marea Galileei asa cum era pe vremea lui Iisus. Timp liber pentru pranz. Dupa pranz, vizita la Raul Iordan si la locul de botez- kibutz Yardenit, apoi continuam cu Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus. Cina si cazare la hotel Rimonim 4* sau similar Nazareth.

Ziua 9  HAIFA – TEL AVIV - BUCURESTI
Mic dejun. Ultima zi pe taramul sfant incepe cu o urcare pe coasta Marii Mediterane pana la Haifa, vizitam frumoasele gradinile suspendate Bahai, cat si biserica Stella Marris, muntele Carmel si grota prorocului Ilie. Turul orasului Haifa. Continuam pe urmele Sfantului Petru pana la Cezareea – locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sfantul Pavel a plecat la Roma. Plecam spre Tel Aviv, unde ne vom bucura de un tur panoramic al orasului catre Jaffa, vechi port, acum un faimos cartier al artistilor unde vizitam casa lui Simon Tabacaru si biserica Sfantul Petru ce comemoreaza invierea Tabitei. Transfer la Aeroportul International Ben Gurion pentru imbarcare pe zborul Tarom RO152 cu decolare la ora 20:05 si aterizare in Bucuresti la ora 22:50.


Vezi toate detaliile Ascunde detaliile

Rezerva vacanta

reseteaza filtrele
Calendar
Plecare
Durata
Pasageri
Tip de camera
Disponibilitate
Pret
14 Oct 2017 Bucuresti
9 zile
1
Twin Mic Dejun
La cerere
969 €
Selecteaza Trimite cerere  

Detalii cazare

Israel - Iordania

Detalii transport

Transport circuit: avion

Adauga servicii optionale pt. acest pasager

14 Oct 2017 Bucuresti
9 zile
1
Single Mic Dejun
La cerere
1.169 €
Selecteaza Trimite cerere  

Detalii cazare

Israel - Iordania

Detalii transport

Transport circuit: avion

Adauga servicii optionale pt. acest pasager