Informatii utile - politica de confidentialitate - Paravion

Politica de protectie a datelor personale

Politica de protectie a datelor personale
 
Paravion Tour, operator de date cu caracter personal nr. 17001, intelege si respecta importanta datelor dvs. personale. In acest sens, depunem toate eforturile necesare pentru a ne asigura ca informatiile pe care le introduceti in baza noastra de date sunt utilizate exclusiv in scopurile pe care le vom explica mai jos.
 
Datele personale pe care le prelucram
Cand va inregistrati pe Paravion.ro prin crearea unui cont, cand efectuati o rezervare sau achizitionati diferite servicii si produse Paravion sau cand activati mesajele publicitare, Paravion.ro va prelucra informatiile cu caracter personal de natura sa va identifice.
Datele cu caracter personal pe care le prelucram pot include:
 
A. Datele personale furnizate de dvs.
Cand achizitionati un serviciu de pe site-ul nostru sau prin intermediul celorlalte metode ale noastre de contact (telefon, email, chat, fata in fata la sediul nostru sau Facebook), iti vom cere sa ne furnizezi informatii cu caracter personal, inclusiv numele si prenumele, data nasterii, sexul, adresa, detaliile documentului de identitate folosit in calatorie (carte de identitate sau pasaport), numarul de telefon, adresa de email si nationalitatea, detaliile pentru facturare, inclusiv CNP.
Daca serviciul consta in achizitionarea unui bilet de avion, vom retine, de asemenea, urmatoarele informatii: numarul biletului de avion, numarul rezervarii, pretul biletului, codul de rezervare, numarul zborului, data si locul plecarii/intoarcerii, destinatia zborului si orice alte detalii privitoare la serviciul legat de biletul de avion.
Daca serviciile includ cazare la hotel, pachete de calatorie, inchirierea unei masini, transferuri, bilete la destinatie sau orice alt serviciu de calatorie, vom retine urmatoarele informatii: numarul rezervarii, numarul voucherului, pretul rezervarii, denumirea hotelului, numarul de stele al hotelului, destinatia sau orice alte informatii legate de serviciile de cazare/pachetul de calatorie.
In cazul in care doriti o asigurare de calatorie, vom retine, de asemenea, toate informatiile legate de asigurare: destinatia, perioada acoperita, pretul asigurarii, detaliile cu caracter personal al persoanei asigurate.
Cand va creati un cont pe site-ul nostru, va vom solicita si retine urmatoarele informatii cu caracter personal: numele si prenumele, sexul (prin titlul de apelare), numarul de telefon, adresa de email si parola. Contul utilizatorului permite adaugarea de informatii despre carduri de fidelitate emise de companiile aeriene si detaliile de facturare pe care le puteti folosi in timpul rezervarii. Retinem, de asemenea istoricul cautarilor si al rezervarilor dvs.
Cand va abonati la Newsletter-ul Paravion.ro sau la serviciul de Alerta Pret va vom cere sa ne furnizati adresa de email.
Daca sunteti abonat la Newsletter-ul nostru, este posibil sa va cerem detalii cu privire la preferintele de calatorie si alte detalii similare.
Cand ne scrieti, folosind formularele de pe site-ul nostru sau direct la adresa de email, ne veti furniza urmatoarele date de contact: numele si prenumele, adresa de email, numarul de telefon.
 
B. Datele cu caracter personal pe care le colectam automat
Pentru a imbunatati relatia dintre Paravion Tour si dumneavoastra, utilizam cookie-uri pentru a colecta informatii despre dvs. Cookie-urile sunt mici fisiere pastrate temporar pe calculatorul vizitatorului (utilizatorul site-ului nostru) continand informatii despre acel utilizator pentru a recunoaste si facilita accesarile ulterioare ale acestui site. Majoritatea browser-elor de internet accepta cookie-uri, dar puteti sterge aceste cookie-uri existente in browser-ul dvs. De asemenea puteti efectua anumite setari pentru a bloca primirea cookie-urilor in viitor. Pentru a identifica modalitatea de accesare a vizitatorilor nostri, colectam informatia prin aceste cookie-uri. Nu sunt colectate informatii personale (care va pot identifica) in timpul acestui proces.
Cand va creati un cont pe site-ul nostru, cand achizitionati un serviciu sau cand va abonati la Newsletter-ul nostru, colectam, de asemenea, informatii cu privire la istoricul cautarilor si achizitiilor facute si despre activitatea dvs pe site-ul nostru web, inclusiv informatii cu privire la click-uri si la paginile vizitate.
 
C. Datele cu caracter personal pe care ni le furnizati despre alte persoane
Cand achizitionati un serviciu de pe site-ul nostru sau prin intermediul oricarui alt canal (telefon, e-mail, chat, fata in fata la sediul nostru, Facebook), este posibil sa doriti rezervare si pentru alte persoane care va insotesc sau puteti achizitiona un serviciu in numele altcuiva. In acest caz ne veti furniza date personale despre terti ca parte a procesului de rezervare. In aceste conditii, este responsabilitatea dvs sa va sigurati ca persoana ale carei date cu caracter personal le furnizati este informata despre acest lucru si a inteles si a acceptat modul in care folosim informatiile respective, conform descrierii din Politica de confidentialitate.
 
Colectarea si utilizarea datelor cu caracter personal de catre Paravion.ro
Paravion.ro utilizeaza informatiile cu caracter personal stocate - detaliile furnizate la inregistrare si activitatea desfasurata pe site-ul nostru - in special pentru a va usura accesul pe site, pentru a imbunatati produsele si serviciile si pentru a va informa cu privire la ultimele produse si servicii de care sunteti interesat.
Este posibil sa folosim datele dvs. cu caracter personal exclusiv pentru urmatoarele scopuri (”Scopuri autorizate”):
 
A. Furnizarea serviciilor noastre
In primul rand, folosim datele dvs cu caracter personal pentru a va furniza serviciile de calatorie pe care le-ati comandat.
 
B. Comunicarea cu dvs.
Utilizam datele dvs. cu caracter personal pentru a va contacta in legatura cu serviciile pe care le-ati achizitionat de la noi. Este posibil sa va contactam prin email, telefon sau prin mesaje text. Metoda depinde de informatiile de contact pe care ni le-ati impartasit anterior si de metoda prin care ne-ati contactat.
Motivele pentru care v-am putea contacta includ:
  1. - gestionarea serviciilor de calatorie pe care le-ati achizitionat (de exemplu, comunicari cu privile la modificari de orar sau anulari ale zborurilor);
  2. - confirmarea, din partea dvs., a detaliilor calatoriei dvs.;
  3. - oferirea, in mod gratuit, a serviciilor noastre de consultanta pentru serviciile legate de calatoria achizitionata (de exemplu, cum sa ajungeti de la aeroport la hotel, care zona din destinatia aleasa este recomandata pentru rezervarea cazarii etc.);
  4. - raspunsul la sau gestionarea oricaror cereri din partea dvs.;
  5. - trimiterea, catre dvs., a unui chestionar sau invitatia de a ne oferi o recenzie a experientei avute cu noi, in urma achizitionarii serviciilor noastre;
  6. - trimiterea, catre dvs., a altor informatii sau materiale administrative, legate de serviciile pe care le-ati achizitionat, cum ar fi alertele de securitate, cum sa ne contactati in cazul in care aveti nevoie de asistenta cat timp sunteti plecat si informatiile care consideram ca v-ar putea fi utile in planificarea vacantei dvs.;
  7. - trimiterea, catre dvs., a materialelor legate de viitoarele rezervari sau un rezumat al rezervarilor anterioare pe care le-ati facut prin Paravion.ro;
C. Serviciul de relatii cu clientii
Puteti contacta serviciul nostru de relatii cu clientii de luni pana vineri, de la 09:00 la 18:00.
Datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi informatiile cu privire la serviciile pe care le-ati achizitionat sau informatiile despre contul dvs. de utilizator sunt folosite pentru a gasi solutiile potrivite cererilor dvs. si pentru a raspunde oricaror intrebari pe care le-ati putea avea cu privire la serviciile pe care le-ati achizitionat sau orice alte intrebari.
Cand ne contactati (prin telefon, email, chat, fata in fata la sediul nostru sau pe Facebook), agentii Paravion va vor solicita cateva detalii, pentru a va identifica in mod corespunzator. Va vom adresa intrebari cu privire la detaliile pe care ni le-ati furnizat in cadrul rezervarilor facute, astfel incat, daca nu veti putea sa ne furnizati suficiente detalii, este posibil sa nu putem ajuta la solutionarea cererii dvs..
 
D. Crearea contului dvs. pe site-ul Paravion.ro
Utilizam informatiile pe care ni le furnizati pentru a administra acest cont. Aveti posibilitatea astfel sa achizitionati serviciile noastre, sa gestionati serviciile achizitionate de dvs., sa beneficiati de ofertele speciale si sa va modificati setarile.
Este necesar sa aveti cel putin 16 ani pentru a crea un cont de utilizator pe site-ul nostru.
 
E. Activitati de marketing
Utilizam datele cu caracter personal furnizate de dvs. pentru activitati de marketing, care pot include:
  1. - utilizarea adresei dvs. de email, pentru a va trimite buletinul informativ (Newsletter) cu privire la produsele si serviciile noastre sau pentru furnizarea serviciului de Alerta Pret. Puteti sa va dezabonati de la comunicarile de marketing prin email, in orice moment, facand click pe link-ul Unsubscribe, inclus la finalul fiecarui email;
  2. - pe baza informatiilor privitoare la cautarile si achizitiile dvs. anterioare, putem include in Newsletter-urile noastre oferte personalizate, pentru a va permite sa alegeti dintre cele mai bune oferte care v-ar putea interesa;
  3. - daca participati la alte activitati promotionale pe care le desfasuram, vor fi utilizate informatii relevante pentru administrarea acestor activitati;
  4. - din cand in cand, este posibil sa va cerem sa participati la cercetari de marketing. Cand sunteti invitat sa participati la astfel de cercetari, veti primi toate informatiile necesare pentru a intelege care sunt datele cu caracter personal colectate si cum datele dvs. cu caracter personal sunt utilizate in continuare.
Este necesar sa aveti cel putin 16 ani pentru a va abona la comunicarile noastre de marketing prin email.
 
F. Imbunatatirea calitatii serviciilor noastre
Ne straduim in mod constant sa ne imbunatatim serviciile si este posibil sa folosim datele cu caracter personal in scopuri analitice, pentru a optimiza si personaliza platforma noastra online, conform nevoilor dvs., transformand site-ul nostru intr-unul mai usor de utilizat si mai agreabil si sa ne imbunatatim Serviciul de relatii cu clientii.
 
G. Monitorizarea apelurilor
Cand utilizati liniile noastre telefonice pentru Serviciul de relatii cu clientii, cu scopul de a ne contacta sau cand va contactam noi prin telefon, vom inregistra apelul, pentru urmatoarele motive: imbunatatirea calitatii si performantelor echipei noastre, gestionarea plangerilor, materiale de instruire. In timpul convorbirilor telefonice cu echipa serviciului nostru de relatii cu clientii este posibil sa existe o ascultare in direct sau apelurile ar putea fi inregistrate pentru controlul calitatii si in scopuri de instruire, care includ utilizarea inregistrarilor, pentru gestionarea plangerilor si in scopul depistarii tentativelor de frauda.

H. Scopuri juridice
Este posibil sa utilizam datele dvs. pentru a ne respecta obligatiile legale (cum ar fi, de exemplu, obligatiile privind pastrarea inregistrarilor), pentru verificarea conformitatii sau obligatiile de inregistrare (de exemplu, conform legilor antimonopol, a legilor privind exportul, sanctiuni comerciale si legile privind embargo-ul, legile contra spalarii banilor, verificarea financiara si a creditelor si prevenirea fraudelor si a infractiunilor si in scopul depistarii acestora).
De asemenea, este posibil sa va utilizam datele, daca este necesar, cu scopul de a respecta ordinele instantelor de judecata si de a ne urmari si a ne apara drepturile legale.
 
I. Securitatea sediului nostru
Folosim un sistem de supraveghere video, pentru a asigura securitatea sediului nostru, in scopuri legate de siguranta persoanelor si securitatea cladirilor si a proprietatii. Pentru sprijinirea acestor scopuri, supravegherea video poate fi folosita pentru monitorizarea zonelor exterioare si interioare ale birourilor noastre, acolo unde nu exista asteptari rezonabile privind viata privata.
 
Temeiurile legale pentru prelucrarea datelor dvs. personale
 
Luand in considerare faptul ca aveti dreptul sa cunoasteti scopul prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal, va vom informa anterior prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal in alte scopuri decat cele pentru care ne-ati divulgat datele dvs.:
 
Executarea contractelor cu clientii nostri
Pe baza contractului sau a termenilor si conditiilor acceptate de dvs., in calitate de client al Paravion.ro, va vom prelucra datele cu caracter personal pe care ni le-ati pus la dispozitie., precum si orice alte date necesare pentru ca noi sa va putem furniza serviciile noastre, conform prevederilor contractuale si celor ale legilor din Romania.
Executarea contractului incheiat cu dvs. este temeiul legal pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri: furnizarea serviciilor noastre, comunicarea cu dvs. si activitatile legate de serviciul de relatii cu clientii.
 
Interesele legitime
Este posibil sa folosim informatiile dvs. pentru interese legitime, cum ar fi furnizarea serviciilor noastre, in cazul in care serviciul este achizitionat de catre o alta persoana decat beneficiarul.
Este posibil sa va folosim informatiile pentru interesele noastre legitime, pentru a va putea oferi cel mai bun si adecvat continut al site-ul web, al email-urilor si buletinelor informative, pentru a imbunatati si promova produsele si serviciile noastre si continutul site-ului nostru si pentru monitorizarea apelurilor, in scopuri administrative, inclusiv pentru securitatea sediului nostru si in scopuri juridice.
In cazul in care ati achizitionat un serviciu de pe site-ul Paravion.ro, va vom abona la newsletter-ul nostru, pentru produsele si serviciile conexe, conform legii din Romania. Aveti optiunea de a renunta la primirea unor astfel de Newsletter-uri, atat in momentul achizitionarii serviciului sau facand click pe butonul ”unsubscribe”/dezabonare de la finalul fiecarui email, cat si trimitandu-ne un e-mail cu textu ”Unsubscribe” la dpo@paravion.ro.
 
Consimtamantul dvs.
Folosim datele dvs. cu caracter personal pe baza consimtamantului dvs. pentru a va abona la buletinul nostru informativ privind produsele si serviciile noastre sau serviciul de Alerta Pret. Puteti sa va retrageti consimtamantul facand click pe butonul unsubscribe la finalul fiecarui email sau trimitand un email cu textul „Unsubscribe” la dpo@paravion.ro.
De asemenea, ne bazam pe consimtamantul dvs. cand va creati contul de utilizator pe site-ul nostru web. Puteti sa va retrageti consimtamantul trimitand un mail de stergere a contului la adresa dpo@paravion.ro in orice moment.
 
Obligatiile legale
Este posibil sa prelucram unele dintre datele dvs., in contextul furnizarii serviciilor, pe baza obligatiilor legale (de ex., in scopuri de raportare sau in scopuri de combatere a spalarii banilor) sau a obligatiilor impuse site-ului Paravion.ro de legile aplicabile.
 
Distribuirea si divulgarea informatiilor cu caracter personal
 
Ca regula, Paravion.ro nu va furniza (prin vanzare sau inchiriere) catre terti informatiile dvs. cu caracter personal. Cu toate acestea, Paravion.ro va transmite informatiile catre terti, cand acest lucru este necesar in scopul prelucrarii datelor, cum ar fi urmatoarele cazuri:
 
Furnizorii de servicii de calatorie
Datele cu caracter personal necesare furnizarii serviciilor de calatorie pe care le-ati achizitionat vor fi transferate companiilor terte, pentru ca serviciile de calatorie comandate sa fie prestate.
 
Partenerii de afaceri
Este posibil sa lucram cu parteneri de afaceri, care ofera servicii comercializate pe site-ul nostru (cazare, asigurare, furnizori de plati sau alte servicii legate de calatorii). In momentul in care achizitionati un serviciu de la noi, anumite date cu caracter personal necesare pentru furnizarea unor astfel de servicii, cum ar fi numele si adresa dvs. de email, adresa de domiciliu, detaliile de plata si alte informatii relevante, pot fi transmise partenerilor nostri de afaceri. Datele transmise partenerilor nostri de afaceri sunt limitate la datele cu caracter personal necesare pentru furnizarea serviciului, conform celor stabilite de partenerii de afaceri.
 
Autoritatile competente
Este posibil sa divulgam date cu caracter personal institutiilor care aplica legea, in masura in care acest lucru este solicitat prin lege sau este strict necesar pentru prevenirea, depistarea sau urmarirea penala a infractiunilor si a fraudelor sau daca suntem altfel obligati, prin lege, sa facem acest lucru. Este posibil sa fim nevoiti sa divulgam date cu caracter personal catre autoritatile competente pentru a ne proteja si a ne apara drepturile sau bunurile sau drepturile si bunurile partenerilor nostri de afaceri.
 
Alte situatii
In anumite situatii specifice, cand colectam datele dvs. cu caracter personal, este posibil sa va cerem consimtamantul pentru transmiterea respectivelor date catre terti. In acest caz, va vom informa cu privire la o astfel de prelucrare si nu vom efectua transmiterea datelor inainte de a obtine consimtamantul dvs.
 
Persoanele imputernicite cu prelucrarea datelor personale
 
Pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, putem utiliza persoane imputernicite pentru prelucrarea datelor personale, precum furnizori de solutii IT necesare pentru managementul afacerii, inclusiv solutii de contabilitate, furnizori de solutii de management contractual sau organizatori de conferinte. Vom incheia acorduri pentru prelucrarea datelor cu caracter personal cu toate persoanele imputernicite cu prelucrarea datelor personale, care vor include clauze corespunzatoare, care sa ne asigure ca acestea isi asuma obligatiile de a prelucra datele cu caracter personal (inclusiv obligatia de a le sterge) in acord deplin cu legile aplicabile si ca ofera o protectie adecvata datelor dvs.
 
Durata stocarii
 
Am implementat masuri tehnice si organizatorice, pentru a organiza procesul si criteriile prezentate pentru stergerea datelor dvs. cu caracter personal.
Datele dvs. cu caracter personal vor fi sterse in momentul in care nu mai sunt necesare, in mod rezonabil, scopurilor autorizate sau atunci cand va retrageti consimtamantul (acolo unde este cazul) si nu mai este necesar, din punct de vedere legal, ca noi sa mai stocam in continuare aceste date. Cu toate acestea, vom retine datele dvs. cu caracter personal, acolo unde este necesar ca noi sa sustinem sau sa va aparam pe dvs. sau alte persoane impotriva oricaror revendicari legale, pana la sfarsitul perioadei relevante de pastrare sau pana cand revendicarile in cauza au fost solutionate.
 
Securitatea datelor cu caracter personal
 
Datele cu caracter personal sunt securizate impotriva amenintarilor si noi ne asiguram ca acestea sunt protejate de o infrastructura IT si masuri de securitate corespunzatoare. Mai mult decat atat, am implementat masuri interne, care ne permit sa descoperim, sa notificam si sa documentam incalcarile de securitate, in cel mai scurt timp posibil.
Daca descoperim orice incalcare a datelor cu caracter personal, care pratinta un risc pentru drepturile si libertatile dvs., vom informa Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Veti fi informat cu privire la incalcarea datelor dvs. cu caracter personal, daca acest lucru duce la un risc ridicat pentru drepturile si libertatile dvs..
 
Drepturile dvs. cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal
 
Aveti urmatoarele drepturi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal:
  1. Dreptul de a va accesa propriile date cu caracter personal.
  2. Dreptul de a va corecta/modifica propriile date cu caracter personal.
  3. Dreptul de a restrictiona prelucrarea propriilor date cu caracter personal. Acest drept este disponibil pentru dvs. atunci cand:
  • - contestati exactitatea propriilor date cu caracter personal pe care le prelucram;
  • - prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este nelegala;
  • - nu mai avem nevoie de datele dvs. cu caracter personal, in scopul prelucrarii, insa acestea va sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
  • - v-ati opus cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra drepturilor dvs.
In cazul in care aveti intrebari cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal sau daca doriti sa ne trimiteti o cerere sau sa va exerciti oricare dintre drepturile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal, va rugam sa ne contactati la dpo@paravion.ro
Vom analiza fiecare cerere si va vom informa cu privire la actiunile intreprinse, in cel mai scurt timp posibil, in termen de maximum 30 de zile. In cazul in care vom avea nevoie de mai multe informatii de la dvs. sau daca intampinam dificultati in solutionarea cererii dvs., va vom informa fara intarziere cu privire la faptul ca avem nevoie de mai mult timp pentru a efectua o analiza corespunzatoare a cererii dvs.
In cazul in care veti considera ca nu am reusit sa va solutionam toate cererile sau daca nu sunteti multumit de raspunsurile noastre, poti depune o petitie la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Puteti de asemenea, sa apelati la instantele de judecata.
 
Despre noi
Operatorul responsabil cu prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, conform descrierii din prezenta Politica de confidentialitate, este Paravion Tour srl, o societate romaneasca, avand sediul social in Bucuresti, Str. Nicolae Filipescu, Nr. 39-41, tronsonul 1, etaj 4, sector 2, Bucuresti, Romania fax. +40 21 201 94 40, telefon +40 372 72 73 74.
 
Amendamente la Politica de protectie a datelor personale
In cazul in care hotaram modificarea prezentei notificari, pentru a furniza o mai buna protectie a drepturilor si datelor dvs. cu caracter personal, vom publica noua versiune aici, iar aceasta va inlocui versiunea actuala.
Va multumim pentru increderea pe care ne-o acordati cu privire la datele dvs. cu caracter personal si pentru ca ati alocat o parte din timpul dvs. citirii notificarii noastre cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.
Prezenta Politica de confidentialitate se aplica din data de 25.05.2018.