Termeni si Conditii - Air Travel Protection - Cheap Flight Tickets

Termeni si Conditii - Air Travel Protection

Continutul politei de asigurare pentru calatorii 

- Travel Guard -

 
Sectiune Beneficiu Air Travel Protection (RON)
A1
Cheltuieli medicale:
 • Tarile Schengen
 • Tarile Non - Schengen
 
200.000
400.000
A2
Repatriere din cauza imbolnavirii sau accidentarii
Repatriere din cauza decesului
12.000
12.000
A3
Deces accidental
Invaliditate permanenta
40.000
40.000
A4 Prelungirea calatoriei 12.000
B Cheltuieli juridice 4.000
C1
Anularea sau intreruperea calatoriei
Fransiza
12.000
150
C2
Abandonul calatoriei
Fransiza
12.000
150
D1
Pierderea, furtul sau deteriorarea bagajelor
Fransiza
4.000
150
D2
Intarzierea bagajelor
Fransiza
600
6 ore
 

 

Asiguratorul

 
Aceasta asigurare este subscrisa de catre AIG Europe Limited, persoana juridica, organizata si care functioneaza in baza legilor din Anglia si Tara Galilor, cu sediul social in Londra, AIG Building, strada Fenchurch nr. 58, EC3M 4AB, inregistrata cu nr. 01486260, prin sucursala ei din Romania, AIG Europe Limited Londra - Sucursala Bucuresti, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/11987 din data  06.10.2011, avand CUI 29195059 cu sediul in Bucuresti, Romania, Calea Victoriei nr. 145, Victoria Center Building, Etaj 8, Camera 2, Sector 1.
 
AIG Europe Limited este autorizata si reglementata de catre Financial Services Authority (FSA numar 202628) si pentru activitatea desfasurata in Romania de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. 
 
AIG Europe Limited Londra - Sucursala Bucuresti este inregistrata la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sub numarul 21838.
 

 

Caracteristici principale ale asigurarii de calatorie Travel Guard

 
Prezenta polita de asigurare de calatorie ofera acoperire pentru evenimente specificate ce au loc in legatura cu calatoria dumneavoastra, ca de exemplu: pierderea bagajului, anularea calatoriei dumneavoastra, boala sau vatamare corporala si asistenta medicala.
 
In baza politei pe care ati achizitionat-o, beneficiati de acoperire pe o perioada de maxim 180 de zile in cazul calatoriilor unice sau de maxim 366 de zile in cazul asigurarii anuale pentru calatorii multiple (datele de inceput si de sfarsit sunt specificate in Certificatul dumneavoastra de Asigurare). Calatoriile pot fi in atat in Romania cat si inafara acesteia.
 
Acoperirea in cazul anularii calatoriei incepe din momentul in care efectuati formalitatile de rezervare a calatoriei sau achitati prima de asigurare, oricare dintre aceste actiuni intervine mai tarziu. Acoperirea pentru toate celelalte sectiuni incepe din momentul in care parasiti locuinta din punctul initial de plecare, sau de la data de incepere precizata pe Certificatul dumneavoastra de Asigurare, oricare dintre aceste actiuni intervine mai tarziu. Acoperirea inceteaza la intoarcerea in punctul initial de plecare, sau la data precizata pe Certificatul dumneavoastra de Asigurare, oricare dintre aceste evenimete intervine mai devreme.
 
 

Pret

 
Costul prezentei asigurari de calatorie este specificat pe Certificatul dumneavoastra de Asigurare. Va rugam sa retineti ca prima pe care ati achitat-o este in RON.
 
 

Cum procedati daca doriti sa anulati polita dumneavoastra Travel Guard

 
In cazul in care aceasta asigurare de calatorie nu corespunde nevoilor dumneavoastra, o puteti anula in termen de 14 zile de la data achizitionarii sau de la data primirii tuturor documentelor aferente politei, oricare dintre aceste momente intervine mai tarziu. Puteti anula prezenta polita de asigurare trimitand un email la romaniatravelinsurance@travelguard.com
 
Va vom rambursa toate primele pe care le-ati achitat in termen de 30 zile de la data la care ne contactati pentru a solicita anularea politei. Totusi, nu va vom rambursa primele daca ati efectuat calatoria sau ati adresat o cerere de despagubire inainte de a solicita anularea politei.
 

 

Cum procedati daca aveti o plangere

 
Vom depune toate eforturile pentru a ne asigura ca primiti servicii la standarde inalte. Daca nu sunteti satisfacut(a) cu serviciile pe care le-ati primit, va rugam sa contactati:
 
 
In legatura cu chestiuni de vanzari sau administrare:
Va rugam contactati, Departament Travel
Director Departament Travel
AIG Europe Limited Londra – Sucursala Bucuresti
Calea Victoriei, nr. 145, etaj 8, camera 2, Victoria Center, Sector 1, Bucuresti, Romania
 
In legatura cu cereri de despagubire:
Va rugam contactati, Departament Daune
Director Departament Daune
AIG Europe Limited Londra – Sucursala Bucuresti
Calea Victoriei, nr. 145, etaj 8, camera 2, Victoria Center, Sector 1, Bucuresti, Romania
 
Pentru o rezolvare cat mai rapida a solicitarilor dumneavoastra, va rugam sa specificati Numarul Politei / Cererii de despagubire si Titularul Politei / Numele Asiguratului.
 
Vom depune toate eforturile pentru a solutiona orice problema in colaborare directa cu dumneavoastra. Daca nu sunteti satisfacut(a), aveti dreptul de va adresati Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, care va va solutiona reclamatia. Adresa acestei comisii este: Str. Amiral Constantin Balescu nr. 18, Bucuresti, Romania, tel. +40 21 316 78 80
 
 

Legea aplicabila

 
Prezenta asigurare va fi guvernata de legea romana si se va completa cu legislatia romana in vigoare in materie de asigurari.
 
Partile convin de comun acord sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecatoresti din Romania.
 
Toti termenii si toate conditiile contractuale, precum si orice informatii furnizate anterior incheierii contractului, sunt in limba romana si toate comunicarile vor fi efectuate in limba romana.
 
 

INFORMATII DE ORDIN GENERAL

 

Acorduri de sanatate

 
In tari in care exista acorduri reciproce de sanatate, trebuie sa luati toate masurile rezonabile pentru a beneficia de astfel de acorduri. De exemplu, atunci cand calatoriti intr-o tara din Uniunea Europeana, un Card European de Asigurare de Sanatate va permite sa primiti asistenta medicala de urgenta cu titlu gratuit sau la costuri reduse in Tarile din Uniunea Europeana.
 

Asigurarea dumneavoastra de calatorie

 
Toate politele de asigurare contin limitari si excluderi de care trebuie sa aveti cunostinta. Va rugam sa va asigurati ca polita corespunde nevoilor dumneavoastra.
 

INFORMATII IMPORTANTE

 

Contractul de asigurare de calatorie

 
Textul prezentei polite impreuna cu Certificatul de Asigurare reprezinta temeiul contractului nostru de asigurare. Aceasta contine anumite conditii si excluderi in fiecare sectiune si conditii si excluderi de ordin general care se aplica tuturor sectiunilor. Trebuie sa intruniti aceste conditii, in caz contrar avem dreptul de a refuza cererea dumneavoastra de despagubire.
 

Detinatorul politei

Un client care a semnat polita de asigurare, in conformitate cu acesti termeni si conditii generale si a platit prima de asigurare corespunzatoare. Persoanele care au implinit varsta de 65 de ani la data sau inainte de data inceperii oricarei calatorii, nu sunt eligibile pentru a beneficia de acoperirea politei.

 

Fransiza

 
Pentru unele sectiuni ale prezentei asigurari aveti obligatia de a achita prima portiune a oricarei daune (excedent). Aceasta suma este specificata in fiecare dintre sectiunile in care se aplica.

 

Protejarea datelor

 
Prin furnizarea catre AIG a Informatiilor dvs. cu caracter personal in legatura cu solicitarea dumneavoastra pentru polita de asigurare consimtiti la colectarea si prelucrarea (inclusiv dezvaluire si transfer international) a informatiilor dvs. Informatiile pe care dvs. sau persoana asigurata le furnizati vor fi procesate pentru stabilirea contractului dvs. de asigurare, pentru administrarea politei si pentru rezolvarea daunelor. In acest caz, putem trimite informatiile furnizate societatilor care presteaza servicii pentru noi, inclusiv societatilor de asigurare cu care noi ne reasiguram, pentru a putea administra polita dvs. de asigurare si pentru a ne indeplini obligatiile contractuale fata de dvs. Acest lucru poate include trimiterea informatiilor dvs. catre societati din afara Spatiului economic European. Ne obligam sa pastram confidentialitatea clientilor nostri si ne vom asigura de luarea unor masuri adecvate pentru a pastra informatiile dvs. in siguranta si confidentiale insa nu mai mult decat se specifica legal. Aveti drept de acces la informatiile dvs. si de rectificare a oricaror inadvertente, in orice moment, in scris, la adresa de mai sus. Este posibil sa percepem un mic comision pentru acest serviciu.

 

Informatii cu Caracter Personal

 
,,Informatiile cu caracter personal” reprezinta datele de identificare ale Detinatorului Politei sau ale altor persoane (de exemplu, cei aflati in intretinere). Furnizand informatiile cu caracter personal si semnand prezenta polita de asigurare, Detinatorul Politei consimte in mod expres si neechivoc colectarea, folosirea si prelucrarea (inclusiv dezvaluirea si transferul international) al acestora de catre Asigurator conform Politicii de confidentialitate disponibila la http://www.aig.com/privacy-notice_3010_224390.html sau la cerere folosind datele de contact de mai jos. Daca informatiile cu caracter personal se refera la o alta persoana, Detinatorul Politei confirma prin semnarea politei de asigurare ca a informat persoana respectiva cu privire la Politica de confidentialitate si ca este autorizat sa furnizeze aceste date pentru folosirea de catre Asigurator.
 
Pentru detalii complete cu privire la prelucrarea Informatiilor cu Caracter Personal, inclusiv cu privire la securitate si drepturi, precum si modul de accesare si corectare a Informatiilor cu Caracter Personal inexacte, sau cu privire la modul de stergere sau eliminare a Informatiilor cu Caracter Personal, sau de opozitie la folosirea acestora, Detinatorul Politei va trimite un e-mail pe adresa DataProtection.Romania@aig.com sau va scrie Responsabilului privind Protectia Datelor, pe adresa AIG Europe Limited Londra - Sucursala Bucuresti, Victoria Center, Calea Victoriei, Nr. 145, Etajul 8, Camera 2, Sector 1, Bucuresti.
 

Comunicari de marketing

 
Pentru a opta de a nu mai primi comunicari de marketing (opt-out), Detinatorul Politei va contacta Asiguratorul la adresa de e-mail DataProtection.Romania@aig.com sau va scrie Responsabilului privind Protectia Datelor, pe adresa AIG Europe Limited Londra - Sucursala Bucuresti, Victoria Center, Calea Victoriei, Nr. 145, Etajul 8, Camera 2, Sector 1, Bucuresti. In cazul in care Detinatorul Politei va alege optiunea de a nu mai primi comunicari de marketing (opt-out), Asiguratorul va putea trimite in continuare alte comunicari importante, cum ar fi comunicari cu privire la administrarea politei de asigurare sau a pretentiei.
 

Legea Aplicabila 

 
Prezentul contract va fi guvernat de legea romana si se va completa cu legislatia in vigoare in materie de asigurari. Partile convin de comun acord sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecatoresti din Romania.

 

Aveti intrebari?

 
In cazul in care aveti intrebari cu privire la acoperirea oferita prin prezenta asigurare sau daca doriti informatii suplimentare, va rugam sa trimiteti un email la adresa de email romaniatravelinsurance@travelguard.com Intentia noastra este de a raspunde intrebarilor dumneavoastra in termen de 24 ore de la primirea acestora.

 

Definitii

 
Oriunde in prezenta polita se vor mentiona urmatorii termeni sau urmatoarele expresii, acestia / acestea vor avea intotdeauna semnificatia mentionata mai jos.
 

‘Partener de Afaceri’

Orice persoana care lucreaza in locul in care va desfasurati activitatea si care, in cazul in care ar lipsi de la birou in acelasi timp cu dumneavoastra, pentru una sau mai multe zile, ar impiedica continuarea in mod eficient a afacerii.
 

‘Certificat de Asigurare’

Documentul ce cuprinde numele si alte detalii privind toate persoanele asigurate prin prezenta polita. Certificatul de Asigurare dovedeste ca beneficiati de acoperire prin prezenta polita de asigurare.
 

‘Familie’

Persoana asigurata, partenerul de viata al acesteia si pana la un numar maxim de patru copii, cu conditia ca acestia sa aiba varsta sub 18 ani sau sub 23 ani, atata timp cat sunt dependenti de parinti si urmeaza cursuri de invatamant la zi
 

‘Partener’

O persoana cu care ati locuit o perioada de 6 sau mai multe luni, cu exceptia cazului in care aveti acordul nostru scris, care va este sot / sotie, iubit sau iubita.

 

‘Invaliditate permanenta totala’

O invaliditate care va impiedica sa lucrati pe un post pentru care aveti calificarile corespunzatoare, si care dureaza 12 luni de la data apartitiei sale. In plus cea care, la sfarsitul acestei perioade de 12 luni, conform opiniei specializate a consilierului consilierului nostru in probleme medicale, nu se va imbunatati.
 

‘Transport in comun’

Utilizarea serviciilor de transport feroviar, autobuz, autocar, a serviciilor publice aeriene sau de ferryboat in scopul de a ajunge in calatoria rezervata.
 

‘Ruda’                                                             

Sot, sotie, bunic, bunica, nepot, nepoata, parinte, frate, sora, fiu, fiica, logodnic sau logodnica.
 

‘Calatorie unica’

Vacanta sau deplasarea dumneavoastra in tari situate in Zona Geografica, incepand la data la care va parasiti locuinta dumneavoastra sau de la data de incepere specificata in Certificatul dumneavoastra de Asigurare, oricare dintre aceste date intervine ultima. Finalizarea calatoriei dumneavoastra este definita ca data la care reveniti in punctul initial de plecare sau sfarsitul perioadei specificate in Certificatul dumneavoastra de Asigurare, oricare dintre aceste date intervine prima. O calatorie unica are o durata maxima de 180 de zile iar polita de asigurare acopera o singura calatorie dus sau dus-intors.
 

‘Calatorii multiple’

 
Asigurarea anuala pentru calatorii multiple acopera un numar nelimitat de calatorii in strainatate in decursul anului de valabilitate al asigurarii, conform datelor specificate in Certificatul de Asigurare. Nicio calatorie dintre cele efectuate in decursul unui an nu este acoperita pentru o durata mai mare de 31 de zile. Persoanele care au implinit varsta de 65 de ani la data sau inainte de data inceperii oricarei calatorii nu sunt eligibile pentru a beneficia de asigurarea anuala.
 

‘Anularea calatoriei’

 
Acoperirea pentru anularea calatoriei incepe de la data la care rezervati calatoria sau achitati prima de asigurare, oricare dintre aceste date intervine ultima si poate fi solicitata doar inaintea datei de incepere a calatoriei.
 

’Intreruperea calatoriei’ - Revenirea anticipata in punctul initial de plecare

 
In cazul in care veti fi nevoit(a) sa va intoarceti in punctul initial de plecare in conditiile specificate in Sectiunea A2 (Repatriere) sau C1 (Anularea si intreruperea calatoriei) Travel Guard trebuie sa-si exprime acordul in acest sens. In lipsa acordului prealabil asiguratorul isi rezerva dreptul de a va refuza aceasta acoperire sau de a reduce suma pe care o alocam intoarcerii dumneavoastra in punctul initial de plecare.
 

‘Obiecte de valoare’

Echipament fotografic, audio, video si echipament electric de orice tip (inclusiv CD-uri, MD-uri, DVD-uri, casete video si audio), telescoape si binocluri, antichitati, bijuterii, ceasuri, blanuri, articole din piele, piei de animale, articole de matase, pietre pretioase, articole confectionate din sau continand aur, argint sau platina.
 

‘Razboi’

Orice razboi, fie declarat, fie nu, sau orice activitati asimilate razboiului, inclusiv folosirea fortelor militare de catre orice natiune suverana in scopul de a atinge obiective cu caracter economic, geografic, nationalist, politic, rasial, religios sau de alta natura.
 

‘Noi’, ‘noua’, ‘al/a/ai/ale nostru/noastra/nostri/noastre’

 
AIG Europe Limited Londra – Sucursala Bucuresti
 
Travel Guard” este denumirea de marketing sub care se regasesc toate operatiunile globale ale AIG avand drept obiect asigurarile de calatorie in strainatate. Toate referirile la Travel Guard din cuprinsul acestei polite vor fi considerate ca facand referinta la AIG.
 

’Sporturi de iarna’

Schi, monoschi, schi in afara partieii (numai insotit de un instructor), snowbording, bob si sanie.
 

’Echipament pentru sporturi de iarna’

Schiurile, betele de schi, ghete si legaturi de schi si placa de snowbord.
 

’Catastrofa naturala’

Eruptie vulcanica, inundatii, tsunami, cutremur, alunecari de teren, uragan, tornada, incendii (neprovocat de om).
 

‘Dumneavoastra’, ‘al/a/ai/ale dumneavoastra’

Fiecare persoana asigurata specificata in Certificatul de Asigurare. Va rugam sa consultati sectiunea referitoare la „destinatorul politei”.

 

Zone geografice

 
Beneficiati de acoperire oriunde in lume, in baza prezentei polite de asigurare, in functie de acoperirea geografica aleasa, cu exceptia oricarei Calatorii efectuate in, catre sau prin urmatoarele tari: Afghanistan, Cuba, Irak si Sudan.
 
Tarile din spatiul Schengen: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia.

 

Urgente medicale sau de alta natura

 
Serviciu de urgenta permanent
 
Societatea de asistenta medicala de urgenta, Travel Guard, va oferi asistenta imediata in cazul in care sunteti bolnav sau suferiti o vatamare corporala in afara Romaniei. Aceasta societate furnizeaza servicii de urgenta, 24 de ore din 24, 365 zile pe an, si poate fi contactat la:
 
Nr. de telefon de urgenta: 0040.21.301.77.77
 
In momentul in care contactati Travel Guard va trebui sa specificati ca sunteti asigurat la noi si sa furnizati urmatoarele informatii:
Numele dumneavoastra. Adresa dumneavoastra. Numarul dumneavoastra de telefon din strainatate. Numarul certificatului dumneavoastra, specificat pe Certificatul dumneavoastra de Asigurare.
In anumite cazuri ar putea fi nevoie sa contactam medicul dumneavoastra personal. Va rugam sa pastrati un bilet cu numarul de telefon al medicului dumneavoastra, alaturi de polita de asigurare.
 

Tratament cu spitalizare in strainatate

In cazul in care mergeti la un spital in strainatate si este posibil sa fiti spitalizat sau sa primiti ingrijiri medicale pentru o perioada de peste 24 ore, societatea Travel Guard AIG va trebui contactata de urgenta in numele dumneavoastra. In caz contrar, ne rezervam dreptul sa reducem suma pe care o alocam cheltuielilor de natura medicala sau sa respingem dosarul de dauna.
 
In cazul in care primiti tratament medical ambulatoriu in strainatate, ar trebui, atunci cand acest lucru este posibil, sa efectuati platile catre spital sau clinica si sa revendicati cheltuielile medicale de la Departamentul Daune din cadrul societatii noastre atunci cand veti reveni in Romania. Va rugam sa va asigurati ca pastrati toate facturile si chitantele pe baza carora veti putea solicita returnarea cheltuielilor medicale efectuate.
 
Precizare catre toate persoanele asigurate, medicii curanti si spitale: Aceasta nu este o asigurate medicala privata.
 
In cazul in care aveti nevoie de orice tratament medical ca pacient ce necesita internare, va trebui sa contactati Travel Guard imediat; in caz contrar este posibil sa nu va putem garanta cheltuielile medicale. In cazul in care aveti nevoie de orice tratament medical, Travel Guard sau reprezentantii acesteia ar putea avea nevoie sa analizeze toate fisele si informatiile dumneavoastra medicale relevante.

 

Mentiune speciala

 
Acoperirea in baza acestei polite de asigurare va inceta in momentul in care veti reveni la locuita dumneavoastra din punctul initial de plecare.
 

Informatii importante privind cererile de despagubire – Cum sa inaintati o cerere de despagubire

 

Revendicari cu caracter medical

In cazul in care beneficiati de asistenta medicala pentru o vatamare corporala sau o boala, trebuie sa obtineti un certificat medical in care se specifica natura vatamarii sau a bolii, impreuna cu orice chitante sau facturi pe care le-ati achitat, in original.
 

Cereri de despagubire pentru intarzieri, pierderi sau pagube provocate bunurilor personale si bagajelor

 
Trebuie sa informati transportatorul relevant cu privire la orice intarziere, pierdere sau paguba provocata bunurilor personale, in cazul in care orice Transportator transporta aceste articole. Trebuie, de asemenea, sa obtineti un raport privind nereguli ale proprietatilor, pentru intarzierea bagajelor si orice pierdere sau paguba ulterioara atunci cand va este returnat bagajul. In cazul in care nu comunicati aceste informatii Transportatorului in termen de trei zile de la aparitia evenimentului respectiv, nu va vom putea achita suma solicitata.
 
Trebuie sa raportati imediat politiei orice pierdere sau furt ale bunurilor personale (precum si conducerii hotelului / reprezentantului consular, daca este cazul). De asemenea, trebuie sa obtineti un raport oficial scris in acest sens. In cazul in care nu informati politia (si conducerea hotelului sau reprezentantul consular) in 24 ore de la aparitia evenimentului, este posibil sa nu va putem achita suma solicitata.
 

Prevederi cu caracter general

 
Trebuie sa notificati orice cerere de despagubire Departamentului de Daune in termen de 31 de zile de la incheierea calatoriei dumneavoastra. In caz contrar, este posibil sa nu va putem achita suma solicitata. In cazul in care aveti nevoie sa inaintati o cerere de despagubire, va rugam fie sa trimiteti in scris o descriere sumara a daunei suferite de dumneavoastra, fie sa ne contactati telefonic, fie prin email:
 
AIG Europe Limited Londra – Sucursala Bucuresti
Director Departament de Daune
Calea Victoriei, nr. 145, etaj 9, camera 2
Victoria Center, Sector 1, Bucuresti, Romania
Telefon: +4021 300 96 19
 
Departamentul de Daune este deschis in fiecare zi lucratoare, de la 9:00 pana la 17:30, ora Europei Centrale, si va va furniza un formular de cerere de despagubire de indata ce ii veti comunica solicitarea in acest sens.
 
 

ASIGURAREA - Conditii generale

 

Urmatoarele conditii se aplica acestei asigurari

 
1.      Trebuie sa ne comunicati orice fapt / imprejurare care ar putea afecta decizia noastra de a accepta asigurarea dumneavoastra (de exemplu, activitati periculoase sau o problema de sanatate). Chiar daca nu sunteti sigur(a) de un astfel de fapt / imprejurare, trebuie sa ni-l / ne-o comunicati oricum.
2.      Trebuie sa respectati toti termenii, conditiile, garantiile si anexele acestei asigurari. In caz contrar, este posibil sa nu va platim integral cerere de despagubire solicitata.
3.      Trebuie sa luati toate masurile rezonabile pentru a evita sau pentru a reduce orice pierdere care v-ar putea indreptati sa inaintati o cerere de despagubire in baza prezentei asigurari.
4.      Trebuie sa ne puneti la dispozitie toate documentele pe care vi le solicitam, in vederea solutionarii oricarei cereri de despagubire. Veti achita orice costuri implicate de aceasta activitate.
5.      Trebuie sa aveti grija in mod rezonabil de bunurile dumneavoastra.
6.      Trebuie sa luati toate masurile rezonabile pentru a recupera orice articole pierdute sau furate si trebuie sa ajutati autoritatile in eforturile acestora de a gasi si de a urmari penal oricare persoane vinovate.
7.      Trebuie sa ne ajutati sa recuperam orice sume pe care le-am achitat de la alti asiguratori atunci cand detineti asigurari multiple, furnizandu-ne toate detaliile de care avem nevoie si completand orice formulare ce ne sunt necesare.
8.      In cazul in care veti incerca sa inaintati o cerere frauduloasa de despagubire sau sa utilizati orice mijloace frauduloase incercand sa inaintati o cerere de despagubire, nu vom acoperi cererea dumneavoastra de despagubire si nici orice parte a acesteia.
9.      Trebuie, atunci cand este posibil, sa pastrati orice obiecte care sunt avariate si si sa le trimiteti societatii noastre daca le va solicita. Va trebui sa achitati orice costuri implicate de aceasta operatiune.
10.   Trebuie sa va supuneti unei examinari medicale, daca va vom solicita acest lucru. Vom achita costurile rezonabile implicate de prezentarea dumneavoastra in scopul examinarii, precum si costurile examinarii medicale in sine. In cazul decesului, avem dreptul de a solicita o examinare medicala post-mortem.
11.   Va trebui sa ne rambursati, in termen de o luna de la solicitare, orice sume pe care le-am achitat si care nu sunt acoperite de prezenta polita de asigurare.
12.   Trebuie sa obtineti autorizarea prealabila din partea Travel Guard in cazul in care sunteti nevoit(a) sa va intoarceti in punctul initial de plecare si intentionati sa inaintati o cerere de despagubire in baza Sectiunilor A2 (Repatriere), sau C1 (Anularea si intreruperea calatoriei). In caz contrar, putem reduce suma pe care o achitam in vederea inapoierii dumneavoastra in punctul initial de plecare, sau putem sa nu va furnizam acoperire.
 
 

EXCLUDERI CU CARACTER GENERAL

 

Nu vom acoperi urmatoarele:

 
1.      Orice cerere de despagubire decurgand sau rezultand dintr-o calatorie pe care o efectuati dumneavoastra sau orice persoana de care depinde calatoria dumneavoastra, daca:
 1. Cererea de despagubire se refera la o situatie medicala sau la orice boala determinata de o situatie medicala, inclusiv consecintele acestora despre care dumneavoastra sau persoana respectiva aveati cunostinta inainte de achizitionarea acestei asigurari sau de inceperea calatoriei;
 2. Calatoriti cu incalcarea sfatului medicului;
 3. Calatoriti pentru a primi consultanta sau tratament medical;
 4. Sunteti inregistrat pe o lista, in asteptarea unui tratament in spital; sau
 5. Vi s-a comunicat un diagnostic mortal.
2.      Orice cerere de despagubire izvorand din razboi, razboi civil, invazie, insurectie, folosirea fortelor militare sau uzurparea puterii guvernamentale sau militare.
3.      Pierderi sau pagube provocate in mod direct sau indirect de catre orice autoritate guvernamentala, publica sau locala, care, in mod legal, va ia in posesie sau va avariaza bunurile.
4.      Orice cerere de despagubire decurgand din sau ca rezultat al unei diversiuni civile, greve, inchideri a unei institutii, blocade, tulburari de orice natura, actiuni ale oricarui guvern al oricarei tari sau iminenta oricarui astfel de eveniment.
5.      Pierderea sau prejudicierea oricarui bun, sau orice pierdere, cheltuiala sau raspundere decurgand din:
 1. Radiatii sau contaminare prin radioactivitate provenind din orice combustibil sau reziduu nuclear; sau
 2. Orice echipament nuclear exploziv.
6.      Orice cerere de despagubire in baza Sectiunilor D1 (Pierderea, furtul, deteriorarea bagajelor) si D2 (Intarzierea bagajelor) daca detineti deja o asigurare cu caracter mai specific care acopera aceste riscuri.
7.      Daca la orice moment al pierderii, prejudicierii sau raspunderii decurgand in baza prezentei polite de asigurare exista orice alta asigurare ce acopera aceeasi pierdere, prejudiciu sau raspundere, vom achita proportional doar partea din prejudiciu care ne revine.
8.      Pierderea, distrugerea sau paguba provocata in mod direct de undele de presiune emise de orice aparat de zbor sau alt echipament de zbor ce zboara cu viteza sunetului sau cu o viteza mai mare decat aceasta.
9.      Orice cerere de despagubire decurgand din prezenta sau intrarea, sau parasirea de catre dumneavoastra a oricarui aparat de zbor, intr-o alta calitate decat ca pasager platitor de bilet pentru un aparat de zbor destinat pasagerilor si licentiat integral.
10.   Orice cerere de despagubire decurgand din utilizarea unui vehicul motorizat, cu o capacitate de peste 125 cc. si / sau in cazul in care nu este utilizata o casca de protectie, si / sau in cazul in care conducatorul nu detine un permis de conducere corespunzator.
11.   Orice alta dauna legata de evenimentul pentru care inaintati cererea de despagubire, cu exceptia cazului in care oferim acoperire in acest sens prin prezenta asigurare.
12.   Orice cerere de despagubire decurgand in mod direct sau indirect din problemele dumneavoastra financiare.
13.   Orice daune rezultand din cazurile in care turoperatorul, linia aeriana sau orice alta societate, firma sau persoana, intra in insolventa sau este in imposibilitate sau nu este dispusa sa isi indeplineasca orice parte din obligatiile asumate prin contract.
14.   Orice cerere de despagubire decurgand sau rezultand din implicarea dumneavoastra in orice act ilegal sau de natura criminala.
15.   Curse competitive de orice fel (cu exceptia alergarilor).
16.   Orice daune rezultate din sporturi de iarna, cu exceptia sporturilor de iarna mentionate expres in definitia ’Sporturi de iarna’’ de la pagina 7.
17.   Orice daune decurgand sau rezultand din practicarea sporturilor extreme sau activitatilor cu un grad de risc ridicat in cazul in care nu a fost achizitionat produsul pentru Sporturi Extreme. Va rugam sa consultati lista sporturilor acceptate la pagina 11 si 18.
18.   Orice cerere de despagubire decurgand sau rezultand din:
(i)       Suicidul sau incercarea dumneavoastra de suicid, sau
(ii)     Depresie, anxietate, solicitari mentale, afectiuni mentale de natura psihozei, afectiunea dumneavoastra de natura depresiva de orice fel, sau
(iii)    Auto-mutilarea dumneavoastra voluntara sau implicarea in situatii cu factor ridicat de risc (cu exceptia cazului in care incercati sa salvati o viata omeneasca).
19.   Orice cerere de despagubire rezultand ca urmare a faptului ca va aflati in stare de ebrietate, sau in legatura cu uzul de alcool sau droguri (cu exceptia cazului in care drogurile sunt medicamente prescrise pe baza de reteta medicala).
20.   O calatorie ce implica munca dumneavoastra manuala sau o ocupatie periculoasa de orice fel.
21.   Orice cerere de despagubire pentru care nu puteti furniza dovezi, conform solicitarilor noastre.
22.   Orice cheltuieli pe care le-ati efectua in mod normal cu privire la calatoria dumneavoastra.
23.   Cererile de despagubire inaintate de catre orice persoana(e) care la data de incepere a oricarei calatorii implinise varsta de 65 de ani.
24.   Orice cerere de despagubire pe care o inaintati in cazul in care figurati in orice baza de date oficiala guvernamentala sau a politiei, incluzand suspecti de terorism sau teroristi cunoscuti, membri ai organizatiilor teroriste, traficanti de droguri sau furnizori ilegali de arme nucleare, chimice sau biologice.

 

Calatorii si cheltuieli in Romania

 

Pentru ce sunteti acoperit

 
Vom plati pana la limitele din tabelul de beneficii pentru orice dauna produsa in Romania cu conditia de a fi achizitionat un bilet de avion sau cel putin o noapte de cazare.
 

Excluderi

 
Orice solicitare de despagubire sub sectiunea A1 (Cheltuieli medicale), A2 (Repatriere), A3 (Accidente personale) si B (Cheltuieli juridice).
 

SECTIUNI ALE ASIGURARII

 

Sectiunea A1 – Cheltuieli medicale si de alta natura

 
In cazul in care sunteti internat(a) in spital ca pacient pentru mai mult de 24 ore, trebuie sa comunicati Travel Guard  acest lucru imediat.
 

De ce acoperire beneficiati

 
Vom achita pana la limita maxima specificata in Tabelul Beneficiilor urmatoarele costuri necesare si rezonabile ca rezultat al oricaror vatamari corporale sau al imbolnavirii dumneavoastra pe durata calatoriei.
 
1.      Tratament medical de urgenta, chirurgical de urgenta si spitalizare de urgenta cu exceptia costurilor aferente recuperarii si reabilitarii ulterioare. (Tratamentul dentar de urgenta este acoperit pentru o suma de pana la 900 RON, atat timp cat este destinat exclusiv pentru reducerea imediata a durerii.)
2.      Sporturi / activitati ce pot fi practicate fara acoperirea pentru sporturile extreme:
 
Gimnastica aerobica, Sporturi cu placa in aer, Pescuit cu undita, Tir cu arcul, Badminton, Banana pe apa, Baseball, Baschet, Jocuri de plaja, Biatlon, Navigatie/ windsurfing, Bowling, Popice, Scufundari cu tub de respiraţie la suprafata (la 30 m), Sarituri cu coarda elastica, Plimbari pe poduri suspendate în copaci, Sport nautic cu catamaranul, Tir cu talere, Cursuri de gatit, Crichet, Croquet, Cursa cross-country, Ciclism, Darts, Plimbari cu sanii trase de caini, Cursa cu barca-Dragon, Plimbari pe elefant, Drumetii montane, Pescuit, Calatorii clandestine cu un avion sau elicopter privat, Golf, Drumetii pentru a urmari gorile, Handbal, Zbor cu balonul cu aer cald, Curse de sanii cu caini Husky, Patinaj agresiv cu role, Jet boating, Plimbari cu jet ski, Jogging, Korfball, Motociclism, Ciclism montan (recreational), Netball, Paintball, Sarituri cu parasuta (in tandem), Parasailing, Plimbare cu parasuta (deasupra apei), Tir cu pistolul, Plimbari pe ponei, Biliard, Rafting, Plimbari de placere, Arbitraj, Sarituri inverse cu coarda elastica, Tir cu pusca, Plimbari pe colac tras de barca cu motor, Patinaj pe role stradal, Oina, Vaslit, Alergare (nu pe distante lungi), Safari (fara arme), Safari cu masini, Safari la picior, Sporturi cu plansa cu vele, Navigare / yachting (in limita a 12 mile de la tarm), Tir, Skateboarding, Tir la tinta mica, Snooker, Snorkelling, Softball, Dans urban, Surf, Inot, Inot cu delfinii, Inot cu pisicile de mare, Mars pe podul din portul Sydney, Tenis de masa, Tenis de camp, Bowling cu 10 popice, Salturi la trambulina, Lupta cu odgonul, Frisbee Extrem, Volei, Wakeboarding, Mars - pe dealuri (de pana la 4.000 de metri), Jocuri de razboi, Polo nautic, Schi nautic, Windsurf, Yoga, Tiroliana.
 

Excluderi

 
1.      Orice tratament sau operatie care nu este necesara imediat si care poate fi amanata pentru momentul in care va intoarceti acasa. Decizia noastra are caracter definitiv si obligatoriu.
2.      Orice cheltuieli pentru tratamente sau operatii realizate la un interval de peste 2 luni de la data incidentului pentru care ati inaintat cererea de despagubire.
3.      Costul suplimentar al cazarii pentru o camera single sau o rezerva, cu exceptia cazului in care aceasta necesitate are la baza sfatul medicului.
4.      Orice tratament sau medicatie de orice fel, pe care le primiti dupa ce va intoarceti in punctul initial de plecare.
5.      Orice costuri suplimentare dupa momentul in care, conform opiniei specializate a medicului nostru, sunteti apt pentru a va intoarce in punctul initial de plecare.
6.      Orice tratament medical sau costuri asociate de orice fel care apar in cazul in care refuzati oferta de repatriere atunci cand, conform opiniei specializate a medicului, sunteti apt sa calatoriti.
7.      Orice cheltuieli medicale in tara de resedinta a persoanei asigurate.
 
 

Sectiunea A2 – Repatriere

 
Vom plati cheltuielile pentru a va putea intoarce in Romania, daca vom considera ca acest lucru este necesar din punct de vedere medical, iar Travel Guard va efectua aranjamentele necesare pentru dumneavoastra in limita specificata in Tabelul de beneficii in functie de produsul de asigurare achizitionat.
 
Vom plati costul inapoierii corpului sau cenusii dumneavoastra in Romania, sau pentru costul ingroparii sau incinerarii in tara unde decedati, daca aceasta este diferita de tara in care locuiti in mod obisnut, in limita specificata in Tabelul de beneficii in functie de produsul de asigurare achizitionat.
 

Excluderi

 
1.      Orice tratament medical sau costuri asociate de orice fel care apar in cazul in care refuzati oferta de repatriere atunci cand, conform opiniei specializate a medicului, sunteti apt sa calatoriti.
 

Sectiunea A3 – Accident personal

 

De ce acoperire beneficiati

 
Vom achita pana la limita maxima specificata in Tabelul Beneficiilor, dumneavoastra sau executorilor testamentari, sau succesorilor dumneavoastra in cazul in care sunteti implicat(a) intr-un accident pe perioada calatoriei, care, in termen de 12 luni de la data accidentului, are ca rezultat unul sau mai multe dintre urmatoarele evenimente:
-      Pierderea completa a unui brat, a unui picior, a unei maini sau a partii inferioare a piciorului.
-      Pierderea completa a vederii la ambii ochi
-      Invaliditate Permanenta Totala
-      Decesul
 
Beneficiul in caz de deces este redus la 20.000 RON pentru fiecare copil asigurat avand varsta sub 18 ani.
Vom plati un singur beneficiu in caz de accident personal, pentru fiecare persoana asigurata, in perioada de valabilitate a asigurarii, conform specificatiilor de pe certificatul dumneavoastra de asigurare.
 

Sectiunea A4 – Prelungirea calatoriei

 

De ce acoperire beneficiati

 
Vom achita pana la limita maxima specificata in Tabelul Beneficiilor urmatoarele costuri necesare si rezonabile ca rezultat al oricaror vatamari corporale sau al imbolnavirii dumneavoastra pe durata calatoriei.
 
Cheltuieli suplimentare de cazare (cazare si mic dejun) si calatorie (clasa economy) pentru:
a)     dumneavoastra, pentru revenirea in punctul initial de plecare, daca nu puteti reveni la data rezervata initial;
b)     o persoana care calatoreste cu dumneavoastra, pentru revenirea in punctul initial de plecare;
c)     o ruda sau un prieten, care calatoreste pentru a sta cu dumneavoastra si care se va intoarce in punctul din care a plecat initial;
cu conditia ca acestea sa aiba la baza indicatii medicale si sa fi fost aprobate de catre Travel Guard.
 

Excluderi

 
1.      Costul suplimentar al cazarii pentru o camera single sau o rezerva, cu exceptia cazului in care aceasta necesitate are la baza sfatul medicului.
2.      Orice costuri suplimentare dupa momentul in care, conform opiniei specializate a medicului nostru, sunteti apt pentru a va intoarce in punctul initial de plecare.
3.      Costul calatoriei dumneavoastra de intoarcere initiale, daca acesta a fost deja achitat si sunteti nevoit sa va prelungiti durata calatoriei.
4.      Daca trebuie sa prelungiti durata calatoriei dumneavoastra si nu va intoarceti in punctul initial de plecare.
 

Sectiunea B – Cheltuieli juridice

 

De ce acoperire beneficiati

 
Noi va vom plati pana la limita specificata in tabelul de beneficii pentru cheltuielile juridice care rezulta in urma rezolvarii cererilor de dauna pentru compensatii si daune-interese in urma decesului, imbolnavirii sau ranirii dvs. pe durata calatoriei.
 

Excluderi

 
1.   Orice cheltuieli si costuri pe probleme juridice pentru care nu ne-am dat acordul anterior in scris.
2.   Orice cerere de dauna prin care noi sau reprezentantul nostru legal consideram ca o actiune nu poate avea rezultate pozitive sau prin care noi consideram ca acele costuri pentru actiune vor fi mai ridicate decat orice prima acordata.
3.   Costurile implicate pentru a face orice reclamatie impotriva noastra, adica Travel Guard (AIG), impotriva agentilor sau reprezentantilor nostri sau impotriva unui operator de turism, agent de turism, furnizor de servicii de cazare, transportator sau a oricarei persoane prin intermediul careia ati calatorit sau cu care ati stabilit sa calatoriti.
4.   Orice amenzi, penalizari sau daune pe care trebuie sa le platiti dumneavoastra.
5.   Costurile care rezulta in urma unei cereri de dauna pentru ranire corporala, pierdere sau dauna cauzate de sau in legatura cu meseria, profesia sau afacerea dvs conform contractului sau care rezulta din posesia, folosirea sau traiul pe orice teren sau in orice cladire.
6.   Orice cereri de dauna care rezulta din detinerea, posesia sau folosinta vehiculelor cu propulsie mecanica, ambarcatiunilor sau aeronavelor de orice fel, animalelor, armelor de foc sau alte arme.
7.   Orice cereri de dauna care sunt raportate mai tarziu de 31 de zile de la data evenimentului.
 
 

Sectiunea C1 – Anularea si intreruperea calatoriei

 

De ce acoperire beneficiati

 
Vom achita pana la limita maxima specificata in Tabelul Beneficiilor pentru cheltuielile de calatorie si cazare pe care le-ati achitat sau pe care ati fost de acord sa le achitati si pe care nu le puteti recupera, daca este necesar si inevitabil sa va anulati sau sa va reduceti durata calatoriei ca urmare a urmatoarelor evenimente:
 
1.      Daca decedati, va imbolnaviti sau suferiti vatamari corporale.
2.      Decesul, vatamarile corporale sau boala unei rude, a unui partener de afaceri apropiat sau a persoanei cu care ati programat calatoria sau a unei rude sau a unui prieten ce locuieste in strainatate, si cu care planuiti sa locuiti.
3.      Daca vi se solicita sa fiti prezenti intr-o instanta in calitate de martor (nu si in calitate de martor expert) ori sunteti in situatie de carantina obligatorie.
4.      Un accident suferit de un vehicul in care planuiati sa calatoriti, care are loc in termen de sapte zile inainte de data la care intentionati sa plecati si in urma caruia vehiculul devine inutilizabil.
5.      In cazul in care sunteti concediat, atata timp cat sunteti indreptatit la plati in baza legii romane in vigoare privind platile compensatorii in caz de concediere si daca, la momentul rezervarii calatoriei, nu aveati niciun motiv sa credeti ca veti fi disponibilizat.
6.      In cazul in care politia sau Asiguratorii locuintei dumneavoastra au nevoie ca dumneavoastra sa ramaneti disponibil(a) in urma unui incendiu, a unei inundatii sau a spargerii locuintei dumneavoastra in termen de 48 ore inainte de data la care va planificaseti plecarea.
7.      Costul suplimentar necesar intoarcerii dumneavoastra acasa ca urmare a survenirii decesului, a unor vatamari corporale grave sau boli grave ale unei rude sau ale unui partener de afaceri din punctul initial de plecare.
 

Excluderi

 
1.      Cazul in care nu doriti sa calatoriti.
2.      Orice costuri suplimentare rezultand din faptul ca nu ati comunicat agentiei de voiaj, de indata ce ati luat la cunostinta ca trebuie sa anulati calatoria.
3.      Anularea sau intreruperea calatoriei din cauza unei afectiuni medicale sau a oricarei boli care are legatura cu o afectiune medicala de care aveati sau ar fi trebuit sa aveti cunostinta inainte de incheierea prezentei polite de asigurare. Aceste prevederi vi se aplica dumneavoastra, unei rude, unui partener de afaceri apropiat sau unei persoane cu care calatoriti si oricarei persoane de care depindeati pentru aceasta calatorie.
4.      Costul calatoriei dumneavoastra de intoarcere initiale, daca acesta a fost deja achitat si sunteti nevoit sa va reduceti durata calatoriei.
5.      Neefectuarea injectiilor, vaccinurilor necesare, lipsa pasaportului sau vizei. Orice costuri suportate datorita fluctuatiilor cursului de schimb valutar.
6.      Orice pierdere suportata in cazul in care o plata a fost efectuata folosind Mile Aeriene sau alte scheme similare de bonificatie.
7.      Anulari ale calatoriei cauzate de transportator, indiferent de motivul acestor anulari.
 

Sectiunea C2 – Abandonul calatoriei

 

Renuntare

 
Daca este necesar sa anulati calatoria in strainatate ca urmare a unei intarzieri de peste 24 ore, vom plati o suma egala cu costul calatoriei dumneavoastra, pana la limita maxima specificata in Tabelul Beneficiilor, mai putin orice sume pe care le puteti recupera.
 

Conditii speciale aplicabile sectiunii C2

 
Este o conditie a acoperirii prevazute in aceasta sectiune ca:
1.      Dumneavostra sa va fi prezentat la check-in pentru calatoria dumneavoastra la, sau inainte de, ora recomandata; si
2.      Sa obtineti o declaratie scrisa de la compania sau autoritatea de transport corespunzatoare, prin care se confirma motivul intarzierii si durata acesteia.
 

Excluderi

 
1.       Orice cerere de despagubire ce rezulta din greve sau actiuni industriale care erau cunoscute public inaintea inceperii calatoriei dumneavoastra.  
 

Sectiunea D1 – Pierderea, furtul sau deteriorarea bagajelor

 

De ce acoperire beneficiati

 
Vom achita pana  la limita maxima specificata in Tabelul Beneficiilor urmatoarele (limitele individuale sunt aplicabile).

 

Bunuri si bagaje personale

 
1.      Bunurile si bagajele dumneavoastra personale, daca sunt avariate, furate, piedute sau distruse in timpul calatoriei dumneavoastra.
Ne apartine decizia de a achita fie:
- costul repararii articolelor dumneavoastra;
- inlocuirea articolelor dumneavoastra; sau
- costul inlocuirii articolelor dumneavoastra, mai putin suma aferenta uzurii, deteriorarii si devalorizarii.
a.      Bunuri apartinand dumneavoastra, avand o limita de valoare pentru fiecare articol individual, set sau pereche de 2.000 RON, pana la valoarea maxima specificata in Tabelul Beneficiilor.
b.      Toate obiectele de valoare (a se citi definitia) pe care le detineti cu titlu de proprietate, pana la limita globala de 2.000 RON, cu o limita pentru fiecare articol individual, set sau pereche de 2.000 RON.
c.      Pierderea sau furtul din autovehicule, remorci sau rulote nesupravegheate, cu conditia ca articolele sa fie pastrate intr-un portbagaj sau un torpedou incuiat. Vom achita numai o suma maxima de 400 RON pentru fiecare persoana asigurata.

 

Ce nu acopera asigurarea in baza Sectiunii D1:

 
1.      Fransiza de 150 RON pe eveniment pentru fiecare persoana asigurata.
2.      Spargerea articolelor fragile (inclusiv portelanuri, obiecte din sticla, sculpturi si echipament video) sau a echipamentului sportiv in timpul utilizarii acestuia.
3.      Furtul, pierderea sau avarierea bunurilor gospodaresti, bicicletelor, autovehiculelor, echipamentulelor marine si ambarcatiunilor si accesoriilor acestora, in timpul utilizarii.
4.      Uzura si deteriorarea, devalorizarea, defectiunea mecanica sau electrica sau pagubele provocate de orice proces de curatare, reparare sau restaurare, sau pagube provocate de scurgerea de pulberi sau fluide aflate in bagajul dumneavoastra.
5.      Deficiente provocate de erori, neglijenta, omisiuni sau deprecieri valorice.
6.      Orice pierdere sau furt pe care nu le raportati politiei in termen de 24 ore de la descoperirea acestora, si pentru care nu primiti un raport scris.
7.      Situatia in care bunurile personale ale dumneavoastra sunt intarziate, retinute sau confiscate in mod legal de orice functionari vamali sau alte persoane oficiale.
8.      Sume in numerar care nu sunt in posesia dumneavoastra (cu exceptia cazului in care sunt pastrate intr-un seif incuiat).
9.      Furtul, pierderea sau pagubele cauzate echipamentului fotografic, electric, articolelor electrice sau obiectelor de valoare lasate in bagaje depuse la check-in.
10.   Furtul, pierderea sau pagubele provocate protezelor, puntilor, lentilelor corneale/de contact, ochelarilor, ochelarilor de soare, telefoanelor mobile sau membrelor artificiale sau aparatelor auditive.
11.   Bunuri pe care le lasati nesupravegheate in locuri publice.
12.   Orice pierdere, furt sau paguba provocata articolelor purtate pe un portbagaj exterior al unui vehicul.
13.   Furtul, pierderea sau pagubele provocate bagajelor sau bunurilor personale in cursul unei calatorii, cu exceptia cazului in care raportati acest fapt transportatorului si obtineti, la momentul pierderii, un raport cu privire la neregulile bunurilor.
14.   Pagube cauzate geamantanelor, gentilor sau obiecte de bagaj similare, cu exceptia cazului in care articolul respectiv este irecuperabil din punct de vedere economic din cauza pagubelor suferite.
15.   Pierderea sau furtul sau pagubele provocate bunurilor personale sau bagajelor, atunci cand acestea nu se afla sub controlul dumneavoastra sau cand se afla sub controlul oricarei alte persoane, in afara liniei aeriene sau a unei companii de transport.
16.   Echipamentul pentru sporturile de iarna sau echipamentul de golf.

 

Sectiunea D2 – Intarzierea bagajelor

 

De ce acoperire beneficiati

 
Vom achita o suma maxima de 600 RON in functie de produsul de asigurare achizitionat, pentru cumpararea de articole esentiale, daca bagajul dumneavoastra este intarziat la destinatie pentru o perioada de peste sase ore. Trebuie sa obtineti o confirmare scrisa a duratei perioadei de intarziere si chitante pentru fiecare articol pe care il cumparati.
 
Note importante:
 • Trebuie sa aveti confirmarea in scris de la compania aeriana sau de la compania transportatoare cu durata intarzierii.
 • Trebuie sa pastrati toate chitantele sii/sau facturile pentru bunurile achizitionate
 • La intoarcerea dumneavoastra la punctul initial de plecare al calatoriei, sectiunea de intarziere a bagajelor nu se aplica
 • In cazul pierderii bagajelor permanent, vom deduce orice plata facuta pentru intarzierea bagajelor pentru plata pe care o vom face in detrimentul daune de pierdere