Noutati: Masuri de precautie pe toate aeroporturile UE - Paravion

Noutati

07 Nov 2006

Masuri de precautie pe toate aeroporturile UE


NOI REGULI ALE UNIUNII EUROPENE PRIVIND SECURITATEA PE AEROPORTURI


Informatii importante pentru pasagerii nostril in transit in Budapesta sau alte aeroporturi din UE


 

Pentru a va proteja impotriva noilor amenintari cu explozibili lichizi, Uniunea Europeana (UE) a adoptat o serie de reguli care restrictioneaza cantitatea de lichide pe care le puteti trece prin punctele de control de securitate. Aceste reguli se aplica la toti pasagerii care pleaca de pe aeroporturi din UE indiferent de destinatia acestora.


 


Aceasta inseamna ca la punctele de control de securitate, dumneavoastra si bagajele dumneavoastra de mana vi se vor controla de lichide, suplimentar fata de alte obiecte interzise. Totusi, noile reguli nu limiteaza cantitatea de lichide pe care le puteti cumpara din magazinele aflate dincolo de locul unde prezentati taloanele de imbarcare sau de la ordul aeronavelor operate de o companie aeriana din UE.


 


Noile reguli se aplica incepand de Luni,  6 Noiembrie 2006, pe toate aerporturile din UE, precum si din Norvegia, Islanda si Elvetia, si sunt valabile pana la o instiintare in prealabil.


 

CE ESTE NOU?


Cand impachetati


 


Vi se va permite sa luati doar cantitati mici de lichide in bagajul de mana. Aceste lichide trebuie sa fie in recipiente individuale de maximum 100 mililitri fiecare. Trebuie sa puneti aceste recipiente intr-un ambalaj din material plastic transparent, care se poate reinchide, dar nu mai mult de un litru per pasager. (priviti foto mai jos)


 


La aeroport


 

Pentru a veni in ajutorul operatorilor de control de securitate, trebuie:


* sa prezentati operatorului pentru examinare toate lichidele pe care le aveti, in punctele de control;


* dezbracati jacheta si/sau pardesiul. Acestea vor fi controlate separat ;


* scoateti computerele laptop si alte echipamente electrice mari din bagajul de mana. Acestea vor fi scanate separat.


 

Pasagerilor in tranzit prin Budapesta sau alt aeroport din UE li se va permite sa aduca la bordul aeronavelor lichide cumparate din magazine tip Duty Free de pe aeroporturi din afara spatiului UE, daca indeplinesc cerintele regulilor UE. Astfel, acestea pot fi aduse la bord doar in ambalaje sigilate, cu chitanta sau factura doveditoare, altfel, continutul poate fi confiscat la punctual de control. Va rugam sa luati in considerare aceasta regula la cumparare!


 

Lichidele includ:


* apa si alte bauturi, supe, siropuri   


* creme, lotiuni si uleiuri


* parfumuri   


* sprayuri* geluri, inclusiv geluri de par si de baie            


* continutul ambalajelor presurizate,


nclusiv spuma de ras, alte spume si deodorante


* paste, inclusiv pasta de dinti                        


* amestecuri lichid-solide* mascara                                                              


* orice alt articol cu consistenta similara


 

CE NU SE SCHIMBA?


 

Dumneavoastra inca puteti:


 


* sa impachetati lichide in bagajele de cala – noile reguli se aplica doar pentru bagajele de mana;


 


* sa luati in bagajul de mana medicamente si substante pentru dieta, inclusive hrana pentru copii, pentru folosinta in timpul calatoriei.Vi se va cere reteta;


 

* sa cumparati lichide cum ar fi bauturi sa parfumuri ori dintr-un magazin de pe un airport din UE, situat inainte de locul unde prezentati talonul de imabarcare, sau, de la bordul aeronavelor operate de o companie aeriana din UE.


Daca sunt vandute in ambalaje speciale, sigilate, nu le deschideti inainte de a vi se face controlul de securitate – altfel, continutul acestora poate fi confiscat. (Daca sunteti transfer printr-un airport din UE, nu deschideti ambalajul inainte de controlul de securitate la aeroportul de transfer, sau la ultimul, daca tranzitati mai mult decat o data).Toate aceste lichide sunt aditionale la cantitatile din ambalajele din material plastic, care se pot reinchide, mai sus mentionate .


 

Daca aveti orice indoiala, va rugam sa intrebati la companie sau la agentie inaintea calatoriei.


De asemenea, va rugam sa cooperati cu personalul companiei, cat si cu cel de securitate din cadrul aeroportului.


Acest document a fost emis de Comisia Europeana, Asociatia Transportatorilor Aerieni Europeni si Consiliul Aeroporturilor Internationale Europene.


Acest document va informeaza pe scurt principalele elemente ale legislatiei UE; nu este textul actual al legii.

« Inapoi la lista de noutati