Noutati: Informatii cu privire la vacantele din Turcia - Paravion

Noutati

23 Jul 2016

Informatii cu privire la vacantele in Turcia

Anunțarea stării de urgență în Turcia nu restricționează libertatea de circulație a populației sau a turiștilor, indiferent de naționalitate, ci este o protecție în plus pentru aceștia, potrivit informărilor primite azi, 21 iulie 2016, de membrii Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), touroperatori de chartere în destinațiile Antalya și Bodrum, din partea autorităților române și turce.
Decretarea stării de urgență înseamnă creșterea gradului de siguranță, astfel încât instituțiile statului cu atribuții de securitate să poată acționa mai rapid. Și în Franța este decretată stare de urgență, până în luna octombrie, în urma atentatelor teroriste recente.
ANAT și touroperatorii cu chartere în destinațiile Antalya și Bodrum nu au niciun fel de semnal de la partenerii turci, de la autoritățile române și turce sau din altă parte că activarea stării de urgență ar afecta turismul, ci din contră, au fost asigurați că nu există niciun fel de efecte asupra acestuia.
Charterele către cele două destinații operează, în consecință, conform programului sezonului 2016.
TURSAB, Asociația Agențiilor de Turism din Turcia, a anunțat ANAT: ”Starea de urgență nu va afecta viața civililor și a turiștilor. Așa cum am văzut exemple și în alte țări, această stare nu va avea niciun efect asupra libertății de a călători și nici nu va afecta viața cotidiană. Aeroporturile și toate facilitățile turistice sunt perfect funcționale, iar turiștii aflați în Turcia își continuă, fericiți, vacanța”.
Și Ambasada Republicii Turcia la București a anunțat că: ”Starea de urgență nu va afecta străinii, inclusiv turiștii români din Turcia. Nu vor fi măsuri efective asupra vieții civile. Turiștii se pot bucura de vacanțele în riviera Antalyei și pe coasta Mării Egee. Nu există motiv pentru anulări de rezervări ale vacanțelor.”
”Pentru turiști e bine, desi ”stare de urgență” sună alarmist. Ei vor fi și mai bine protejați, pentru că starea de urgență înseamnă mai multă vigilență din partea armatei și poliției turce. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat același lucru – călătoriile merg normal. Se recomandă în continuare evitarea zonelor de conflict, dar Antalya și Bodrum nu sunt în zone de conflict”, declară Alin Burcea, președintele ANAT.
 
Situația de acum din Turcia nu poate fi considerată forță majoră, în consecință, pentru retrageri, agenția trebuie să aplice clauza corespunzătoare din contractul  încheiat cu fiecare turist.
 
 
« Inapoi la lista de noutati