Noutati: Conditii calatorie Spania. - Paravion

Noutati

06 Jun 2006

Conditii calatorie Spania.

Pentru toti pasagerii care calatoresc spre Spania:

Spania este parte integranta a Conventiei de Aplicare a Acordului Schengen (CAAS), drept pentru care, pentru intrarea în oricare dintre cele 15 tari care alcatuiesc acest spatiu, este obligatorie îndeplinirea conditiilor stabilite prin articolul 5 din aceasta Conventie, si anume:

ARTICOLUL 5 DIN CAAS:

1. Pentru o sedere care sa nu depaseasca trei luni, se autorizeaza intrarea pe teritoriul Statelor semnatare ale Conventiei a cetatenilor straini care îndeplinesc urmatoarele conditii:
a. Sa fie titularii unui document sau ai unor documente valabile care sa permita trecerea frontierei, stabilite de Comitetul Executiv (în cazul României, pasaportul)
b. Sa se afle în posesia unei vize valabile, atunci când se solicita acest lucru. (nu se solicita)
c. Sa prezinte, dupa caz, documentele care sa justifice scopul si conditiile sederii prevazute si sa dispuna de mijloacele adecvate de subzistenta atât pe perioada sederii prevazute cât si pentru întoarcerea în tara de provenienta sau de tranzitare a teritoriului unui tert Stat în care cetateanului strain sa-i fie garantata primirea sau sa aiba posibilitatea de a obtine legal aceste mijloace. Cetatenii straini vor trebui sa faca dovada ca dispun de mijloacele economice reprezentând suma minima mentionata în  pentru întretinerea acestora în perioada sederii în Spania, aqdica suma de 30 Euro – sau echivalentul legal în moneda straina – înmultita cu numarul de zile prevazute pentru sederea în Spania si cu numarul membrilor familiei sau numarul rudelor care calatoresc împreuna. În orice caz, suma pentru care este obligatoriu sa se faca dovada va trebui sa ajunga la minimum 300 Euro de persoana, indiferent de perioada sederii prevazute.

d. Sa nu se afle pe lista persoanelor cu interdictie.
e. Sa nu reprezinte un pericol pentru ordinea publica, securitatea nationala sau relatiile internationale în vreunul dintre Statele semnatare.

Chiar si în cazul în care se prezinta invitatie, bilet de avion dus-întors (obligatoriu), voucher sau document justificativ de plata a cazarii, mijloacele economice minime pentru care trebuie sa se faca dovada sunt cele indicate mai sus.

« Inapoi la lista de noutati