Aeroport Aeroportul-International-Viena (VIE), Viena - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Aeroportul International Viena (VIE), Viena, Austria

Adresa:
Vienna International Airport, 1300 Wien Flughafen, Postfach 1, Austria
Telefon:
(0)1 70070
Timezone:
Europe/Vienna
Aeroportul International Viena este localizat in localitatea Schwechat, la 18km sud-est de centrul orasului Viena. Cunoscut si ca Schwechat, aeroportul este cel mai important si mai aglomerat din Austria. 
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
Aeroportul International Viena are banci in cele 2 terminale si aceste sunt deschise intre 08:00 – 15:00, la care se adauga ATM-uri, birouri de schimb valutar si posta. In plus, aeroportul ofera cafenele, snack baruri si un restaurant. In cele doua terminale se gasesc o varietate de magazine, incluzand duty free-uri, plus un punct medical cu program non stop.
 
Hoteluri in apropiere
 
Astron Hotel & Convention Center Vienna Airport Airport (tel: (0)1 701 510 email: vienna-airport@astron-hotels.de) este vis a vis de terminalul Aeroportului International Viena si langa Vienna Airport World Trade Center.
 
Distanta fata de oras si modalitati de transfer aeroport-oras
 
Pentru transferul intre Aeroportul International Viena si centrul orasului, pasagerii pot apela la calatoria cu trenul S-Bahn, pana in Gara Viena nord, pentru o calatorie de 25 minute. Acesta merge din jumatate in jumatare de ora in intervalul 05:00-22:30 si asigura legatura cu linia de metrou Viena U-Bahn.
 
O alta varianta de transport sunt autobuzelem, care pleaca catre si dinspre aeroport spre oras la fiecare 20-30 minute in intervalul orar 05:30-01:00. Alte autobuze pleaca catre garile Südbahnhof si Westbahnhof o data pe ora in intervalul 05:30-23:10. Exista autobuze care merg la Bratislava (in Republica Slovacia) si la Budapesta (Ungaria).
 
Parcare in zona aeroportului
 
Aeroportul International Viena cuprinde peste 20.000 de locuri de parcare, impartite in 2 parcari supraetajate, o parcare pentru stationari de scurta durata si parcarea C. Tarifele pornesc de la 4 euro pentru o perioada mai mica de 1 ora si pot ajunge pana la 400 euro pentru o perioada de 3 saptamani.