Aeroport Arlanda-Intl-Airport (ARN), Stockholm - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Arlanda Intl Airport (ARN), Stockholm, Suedia

Adresa:

Stockholm Arlanda Airport, Swedavia Arlanda Airport, 190 45 Stockholm-arlanda, Sweden

Telefon:
+46 10 109 10 00
Timezone:
Europe/Stockholm
 
Aeroportul Arlanda din Stockholm este unul dintre cele mai importante aeroporturi din Suedia, fiind si cel mai mare, precum si in topul primelor 3 aeroporturi din Tarile Nordice. Situat la aproximativ 40km de centrul orasului Stockholm, Aeroportul Arlanda are 5 terminale, dintre care 2 internationale, unul pentru zboruri regionale si unul care opereaza doar curse interne.
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
Fiind un aeroport de talie internationala, Aeroportul Arlanda dispune de o gama larga de servicii pe care le pune la dispozitia pasagerilor sositi aici. Printre acestea se numara servicii bancare, ATM-uri, oficii de schimb valutar, Internet WiFi, puncte de prim ajutor si puncte de informare turistica. La acestea se adauga o suita de servicii VIP & business. 
 
In terminalele aeroportului se afla si o multime de magazine, restaurante, snack bar-uri, duty free-uri, precum si cateva reprezentatii ale unor branduri sonore din lumea modei. 
 
Hoteluri in apropiere
 
Cele mai apropiate hoteluri din zona Aeroportului Arlanda, care au conexiune directa cu terminalele aeroportului sau sunt la distanta de cateva sute de metri sunt Clarion Hotel Arlanda, Jumbo Stay, Radisson Blu Arlandia Hotel, Radisson Blu SkyCity Hotel si Rest and Fly. 
 
La acestea se adauga Best Western Hotellby, Ibis, Connect, Nova Park si alte cateva hoteluri, aflate pe o distanta de maxim 2km in jurul aeroportului si care sunt accesibile cu autobuzele care deservesc
Aeroportul Arlanda.
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
Pentru a strabate distanta de aproximativ 40km dintre Aeroportul Arlanda si Stockholm, pasagerii pot opta pentru transferul cu transportul in comun. Astfel, autobuzele Swebus si Flygbussarna pleaca din 10 in10 minute catre Stockholm, precum si catre alte destinatii din Suedia. O calatorie pana in centrul orasului dureaza aproximativ 1 ora si costa in jur de 10 EUR pentru o singura directie. 
 
Mai mult, autobuzul10 ofera servicii gratuite de transfer intre terminalele 2, 3, 4 (zborurile SAS) si Terminalul 5, iar shuttle bus-ul 14 deserveste toate terminalele, precum si parcarea de masini si Hotelul SAS Arlandia.
 
Parcare in zona aeroportului
 
Indiferent de terminalul de pe care zburati, Aeroportul Arlanda pune la dispozitia pasagerilor sai un sistem complex si confortabil de parcare a vehiculelor personale. De la motociclete, pana la vehicule de dimensiuni mari, soferii pot rezerva unul din locurile de parcare, in functie de facilitatile dorite, spatiu necesar, perioada si durata de stationare. Tarifele medii pentru acest serviciu pornesc de la 10 EUR/ora si pot ajunge pana la 30-40 EUR/zi.