Aeroport Leonardo-da-Vinci-Fiumicino (FCO), Roma - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Leonardo da Vinci (Fiumicino) (FCO), Roma, Italia

Adresa:
Aeroporto Leonardo da Vinci di Fiumicino, Via Dell' Aeroporto, 320, 00054 Fiumicino Rome, Italy
 
Telefon:
+39 06 65951
Timezone:
Europe/Rome
 
Aeroportul Leonardo da Vinci, cunoscut si ca Aeroportul Fiumicino, este principalul aeroport din Roma, dar si cel mai mare. Localizat la aproximativ 35km in sud-estul Romei, Aeroportul Fiumicino este hub pentru principala companie aeriana italiana - Alitalia. In prezent, Aeroportul Fiumicino este in primele 10 aeroporturi din Europa, ca numar de pasageri. 
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
In Aeroportul Leonardo da Vinci se gasesc birouri de schimb valutar, ATM si oficii postale. La acestea se adauga o multitudine de baruri si restaurante, magazine, duty free si multe altele. Biroul de bagaje pierdute se afla la parterul terminalului A si, in plus, pasagerii au acces la  o farmacie, un punct medical pentru vaccinari si un loc de odihna pentru pasagerii cu dificultati locomotorii. 
 
Hoteluri in apropiere
 
The Hilton Airport Hotel (tel: (0)6 65 258; fax: (0)6 6525 6525) este singurul hotel aflat in incinta Aeroportului Fiumicinio. Alte hoteluri in zona aeroportului sunt Holiday Inn Rome (tel: (0)6 65581) si Sheraton Roma (tel: (0)6 54531). Ambele hoteluri au shuttle care le leaga de Aeroportul Leonardo da Vinci. In plus, in cadrul aeroportului este disponibil un serviciu de rezervari hoteliere (0)6 6595 8684). 
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
In cadrul Aeroportului Fiumicino, exista 3 terminale: Terminalul A este pentru cursele interne, Terminalul B este atat pentru cursele internationale, cat si pentru cele interne si Terminal C este pentru zborurile internationale.
 
Un shuttle gratuit leaga Terminalul pentru curse interne de cel pentru curse internationale la fiecare 15 minute in intervalul 07:00-22:00 si la fiecare 20 minute intre 22:00-07:00.
 
Pentru transferul intre centrul Romei si Aeroportul Leonardo da Vinci, variantele de transport in comun sunt calatoria cu trenul sau cu autobuzul. O astfel de calatorie dureaza aproximativ 45 de minute si costa in jur de 10-15 euro.
 
Traseele sunt urmatoarele:
Fiumicino Airport ---> Terravision Shuttle sau Schiaffini Shuttle ---> Roma Termini FS Station
Roma Termini FS Station ---> Terravision Shuttle sau Schiaffini Shuttle ---> Roma Ciampino Airport
 
Fiumicino Airport ---> Leonardo Express train ---> Roma Termini FS Station
Roma Termini FS Station ---> Tren local ---> Ciampino FS Station
Ciampino FS Station ---> Autobuzul Co.tra.l  sau Schiaffini Bus ---> Roma Ciampino Airport
 
Fiumicino Airport ---> Leonardo Express train ---> Roma Termini FS Station
Roma Termini FS Station ---> Metro line A ---> Anagnina Metro Stop
Anagnina Metro Stop ---> Bus Co.tra.l ---> Roma Ciampino Airport
 
Fiumicino Airport ---> FM1 train ---> Roma Tiburtina FS Station
Roma Tiburtina FS Station ---> Metro line B ---> Termini Metro Stop
Termini Metro Stop ---> Metro line A ---> Anagnina Metro Stop
Anagnina Metro Stop ---> Bus Co.tra.l ---> Roma Ciampino Airport
 
Parcare in zona aeroportului
 
Aeroportul Fiumicino dispune de locuri de parcare pe mai multe nivele, in functie de durata stationarii. Pentru stationarile de scurta durata, spatiile de parcare se afla in fata fiecarui terminal, pentru ca pasagerii sa aiba acces rapid la zboruri. 
 
Pentru stationarile de lunga durata, spatiile destinate parcarilor se afla pe ruta catre Roma si includ servicii de transfer cu un shuttle bus gratuit, care circula la fiecare 10 minute.