Aeroport Ciampino (CIA), Roma - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Ciampino (CIA), Roma, Italia

Adresa:
Ciampino–G. B. Pastine International Airport, Via Appia Nuova, 1651, 00040 Ciampino Rome, Italy
 
Telefon:
+39 06 65951
Timezone:
Europe/Rome
 
Aeroportul Ciampino  - G.B. Pastine din Roma este unul dintre cele mai vechi din Italia. Inca deschis pasagerilor si complet functional, aeroportul gazduieste atat curse civile si comerciale, cat si militare.
Aeroportul este situat la aproximativ 12km de centrul orasului si are 4 terminale destinate pasagerilor civili. 
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
Aeroportul Ciampino are 4 puncte de informare raspandite in toate cele 4 terminale destinate pasagerilor sai. La Sosiri exista un centru bancar, precum si ATM-uri sau oficii de schimb valutar. La acestea se adauga o zona de business, cu un VIP lounge, snack bar-uri, spatii de odihna si sali de conferinte sau intalniri de business. In plus, in zona Sosiri si Plecari exista cate un punct de prim ajutor, gata sa vina in ajutorul pasagerilor. De asemenea, nu lipsesc cafenelele, restaurantele si magazinele cu specific italian. 
 
Hoteluri in apropiere
 
Pentru rezervari hoteliere in zona Aeroportului Ciampino, pasagerii sunt indrumati catre Hotel Villa Giulia, situat la 3km de aeroport. Hotelul se afla la 300m de Gara Ciampino, de unde exista acces direct catre centrul Romei sau catre Gara Roma. Staff-ul hotelului este recunoscut ca fiind foarte ospitalier. In plus, hotelul ofera Internet gratis si parcare. 
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
Distanta intre centrul Romei si Aeroportul Ciampino este de 12km. Pentru transfer, pasagerii au la dispozitie cateva variante de transport in comun, printre care autobuzul, metroul sau trenul. 
 
Astfel, din Aeroport, luati autobuzul pana la statia de metrou Anagnia, de unde luati linia A, pana in centrul Romei. Calatoria dureaza aproximativ 45 de minute si costa 3 euro. 
 
O alta varianta este sa luati autobuzul din aeroport pana la Gara Ciampino, de unde sa continuati calatoria cu trenul pana la Gara Roma. Durata calatoriei este aproximativ aceeasi, iar tariful pentru bilete este tot de 3 euro. 
 
Celelalte variante sunt transferul cu Sit bus, biletul costa 6 euro sau 10 euro dus-intors, sau autobuzele Terravision sau Cotral.