Aeroport Ruzyne-Aeroport (PRG), Praga - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Ruzyne Aeroport (PRG), Praga, Cehia

Adresa:
Prague Václav Havel Airport or Václav Havel Airport Prague (fost Prague Ruzyně International Airport) K letišti 1019/6, 161 08 Prague, Czech Republic
Telefon:
(0)2 2011 1111
Timezone:
Europe/Prague
 
Aeroportul Václav Havel, fost Ruzyne este aeroportul din Praga, Cehia, reprezentand hub-ul companiei aeriene Czech Airlines. Aeroportul este localizat la aproximativ 20km de centrul orasului Praga si are doua terminale.
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
Pasagerii ajunsi pe terminalele Aeroportului Václav Havel (fost Ruzyne) au acces la o serie de servicii precum casa de schimb valutar din Terminalul Nord. Tot in Terminalul Nord exista cafenele pe terminalul A si B, langa Imigrari. In Terminalul 2 Sud se afla un restaurant, la care se adauga magazinele duty free din zona de tranzit a Terminalului Nord. Un alt duty-free se afla in Terminalul2 Sud. In plus, cateva sali de asteptare se afla la etajul unu al zonei de tranzit a Terminalului Nord, unde exista si o sala de conferinte.
 
Hoteluri in apropiere
 
In Aeroportul Václav Havel (fost Ruzyne) din Praga nu exista hoteluri si nici serviciu de rezervari hoteliere. In schimb, exista doua hoteluri aflate in apropierea aeroportului - Praha (5*) si Diplomat (4*).
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
Data fiind distanta de aproximativ 20km dintre Aeroportul Ruzyne si capitala Cehiei, sistemul de transport in comun este foarte important. Prin urmare, pasagerii pot opta pentru autobuzele si minibuzele aflate in fata salii Sosiri. Autobuzul nr. 119 circula intre aeroport si Dejvická care este cea mai apropiata statie de metrou (capatul magistralei A) din Praga. Durata unei astfel de calatorii este de aprox 20-30 minutes. 
 
Parcare in zona aeroportului
 
Pentru a parca pe unul din locurile de parcare din Aeroportul Václav Havel (fost Ruzyne), pasagerii pot opta pentru serviciul acest serviciu, pentru care tarifele pot varia in functie de perioada si durata. Astfel, pentru stationari de mai putin de o ora, pasagerii vor plati aproximativ 3 euro, in timp ce pentru o saptamana, parcarea costa in jur de 30 euro/masina.