Aeroport Orly (ORY), Paris - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Orly (ORY), Paris, Franta

Adresa:
Paris Orly Airport, 94390 Orly Aérogares cedex, France
Telefon:
+33 892 56 39 50
Timezone:
Europe/Paris
 
Aeroportul Orly este situat la 14km de Paris si este al doilea aeroport din Franta, ca grad de aglomerare. Desi cele mai multe curse, in special cele internationale au fost redirectionate catre Aeroportul Charles des Gaulle, Aeroportul Orly ramane printre cele mai aglomerate aeroporturi la nivel european.
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
In cadrul Aeroportului Orly, pasagerii au acces la o multime de baruri si restaurante in toate terminalele. Cumparaturile, inclusiv dutty free se pot face in magazine situate in toate cele 3 terminale. In plus, exista un centru medical si de asemenea o curatatorie si o galerie de arta.
 
Transportul intre terminale se efectueaza gratuit, cu ajutorul autobuzelor din cadrul aeroportului.
 
Hoteluri in apropiere
 
Hotelurile de langa Aeroportul Charles des Gaulle sunt legate de terminale prin shuttle gratis.
 
In aceasta categorie putem gasi urmatoarele hoteluri Hilton (tel: (0)1 4512 4512), Ibis (tel: (0)1 5670 5050) si Mercure (tel: (0)1 468 723 37
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
In functie de tipul de transport preferat, pasagerii care au zboruri de pe Aeroportul Orly pot apela la una din optiunile de transfer de mai jos.
 
Trenul rapid RER, linia C pleaca din cele 2 terminale si opreste la Gare d'Austerlitz, St Michel, Invalides and Porte Maillot. Orlyval ofera o conexiune frecventa de shuttle cu gara Anthony.
 
Exista shuttle-buses care pleca din cele 2 terminale. Shuttle-ul RATP opreste la Piata Denfert-Rochereau, iar Orlybus merge la Denfert-Rochereau RER si statia de metrou.
 
Jetbus merge la metroul Villejuif-Louis Aragon, iar Airport Shuttle merge in centrul Parisului (durata unei calatorii este de aproximativ o ora).
 
Sunt numeroase taxiuri in fata terminalului Sosiri care merg catre centrul Parisului. Durata unei calatorii este de aproximativ 35 minute.
 
Limuzinele (tel: (0)1 4071 8462) sunt de asemenea disponibile in schimbul unei taxe fixe.
 
Parcare in zona aeroportului
 
Aeroportul Orly dispune de locuri de parcare in toate cele 8 zone - P0, P1, P2, P3 (rosu si verde), P4, P5, P6 si P7. Pentru fiecare dintre acestea, exista disocunturi si oferte speciale, in functie de perioada si de durata stationarii. Tarifele pentru un astfel de serviciu pot varia de la 3 euro/ora, pana la 25-27EUR/zi.