Aeroport Charles-De-Gaulle (CDG), Paris - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Charles De Gaulle (CDG), Paris, Franta

Adresa:

Paris Charles de Gaulle Airport, BP 20101, 95711, Roissy Charles de Gaulle, France

Telefon:
+33 1 70 36 39 50
Timezone:
Europe/Paris
 
Aeroportul Charles des Gaulle, cunoscut si ca Aeroportul Roissy este unul dintre principalele aeroporturi la nivel mondial, fiind si cel mai mare din Franta. Situat la aproximativ 25km in nord-estul Parisului,
 
Aeroportul este hub pentru una din principalele companii aeriene ale Frantei - Air France.
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
In cadrul Aeroportului Charles des Gaulle exista birouri de schimb valutar si ATM pentru carduri in toate cele 3 terminalele. Servicii postale pot fi efectuate din terminalele 1 si 2. La acestea se adauga o multime de baruri si restaurante in toate terminalele. Cumparaturile, inclusiv dutty free se pot face in magazine situate in toate cele 3 terminale. In plus, exista farmacii in Terminalele 1 si 2. Se mai gasesc si saloane de coafura si un centru medical in Terminalul 1.
 
Terminalul 1 are birouri de informare la Terminalul Plecari, Iesirea 34 si 36 si la Terminalul Sosiri, Iesirea 34 si 36. Terminalul 2 are birouri de informare in Terminalele A, B, C, D, F( etajul 0 si 2).
 
Terminalul T9 are birouri de informare la Terminalul Sosiri si Terminalul Plecari. 
 
Biroul de informatii ofera de asemenea servicii speciale pentru persoanele cu handiicap.
 
Hoteluri in apropiere
 
Hotelurile de langa Aeroportul Charles des Gaulle sunt legate de terminale prin shuttle gratis.
In aceasta categorie putem gasi urmatoarele hoteluri: Ibis (tel: (0)1 4919 1919), Novotel (tel: (0)1 4919 2727) si Sofitel (tel: (0)1 4919 2929) la Terminalul 1, Hilton (tel: (0)1 4919 7777) la Terminal 2 si Sheraton (tel: (0)1 4919 7070 T), care este situat in interiorul terminalului.
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
Transferul intre centrul Parisului si Aeroportul Charles des Gaulle se poate realiza cu ajutorul mijloacelor de transport in comun, atat cu trenul, cat si cu autobuzul. La acestea se adauga mijloacele terestre - taxiul sau limuzina.
 
Transfer Paris - Aeroportul Charles des Gaulle cu trenul: Rapidul RER deserveste aeroportul. Linia B merge de la statia TGV din Terminalul 2 la Gara de Nord, Châtelet-les-Halles, St Michel and Denfert-Rocherea si ofera conexiune cu metroul. Durata unei calatorii este de aproximativ 30 minute.
 
In plus, in aeroportul Charles de Gaulle exista serviciul de minibus cu opriri multiple pana in centrul orasului. O astfel de calatorie dureaza aproximativ 75 minute. Locurile la acest shuttle trebuie rezervate in avans (tel: (0)1 4418 3602 si, pentru garantarea serviciului trebuie folosita o carte de credit in momentul rezervarii. Serviciul opereaza 7 zile pe saptamana, in intervalul 04:00-20:00.
 
Taxi: O calatorie cu  taxiul pana in centrul orasului Paris dureaza aproximativ 45 minute.
 
Aeroportul ofera de asemenea servicii de transport cu limuzina (tel: (0)1 4071 8462).
 
Parcare in zona aeroportului
 
Aeroportul Charles des Gaulle dispune de locuri de parcare pe mai multe nivele, in dreptul tuturor celor 3 terminale. Astfel, pentru parcare, urmariti semnele aferente fiecarui terminal, in functie de zborul dumneavoastra.