Aeroport Capodichino-Airport (NAP), Napoli - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Capodichino Airport (NAP), Napoli, Italia

Adresa:
Naples International Aeroport, Viale F. Ruffo di Calabria, 80144 Naples, Italia
Telefon:
(0)81 789 6111
Timezone:
Europe/Rome
 
Aeroportul din Napoli, cunoscut si ca Aeroportul Capodichino, este aeroportul care deserveste toate cursele cu destinatia Napoli. In acelasi timp, aeroportul este cel mai mare din Europa care nu functioneaza ca hub pentru nicio linie aeriana. Aeroportul are 2 terminale, dintre care unul este utilizat doar pentru operatiuni de tip charter.
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
In cadrul Aeroportului Napoli, pasagerii au acces la o banca localizata pe partea din dreapta a terminalului si care este deschisa intre 8:30 – 13:30 si 14:45 – 16:15. De asemenea se mai gaseste un oficiu postal deschis intre 8:00 si 19:00, birouri de schimb valutar, transfer de bani, birouri pentru asigurari medicale si cabine telefonice. 
 
La primul etaj al terminalului 1 se gasesc doua baruri si doua restaurante cu specific napoletan, plus numeroase magazine de suvenirurui, duty free si un magazine de telofonie mobile (unde clientii cu telefoane mobile conectate la retele italiene pot sa isi reincarce cartelele), un magazin de bijuterii si unul de ochelari de soare si acesorii. 
 
La acestea se adauga un birou de informare al turistilor la Sosiri unde pot fi facute rezervari la hotel. 
 
Hoteluri in apropiere
Cele mai apreciate hoteluri din apropierea Aeroportului din Napoli sunt Holiday Inn (tel: (0)81 225 0111), localizat la 2 km de aeroport, care are un serviciu de shuttle bus gratuit, precum si Millenium Hotel (tel: (0)81 595 5406), care este localizat la 100 m si se poate ajunge la el pe jos sau cu autobuzele Nr 3S sau 15.
 
Distanta fata de oras si modalitati de transfer aeroport-oras
 
Aeroportul Capodichino este situat la 7km de Napoli, cele mai accesibile cai de transport fiind autobuzele nr 14 si 15, care pleaca la fiecare 25 de min pana la Gara centrala din Napoli.
In plus, taxiurile au tarife aprobate de Consiliul Orasului Napoli, pentru a beneficia de acest tariff clientii trebuie sa cumpere vouchere de taxi de la biroul pentru clienti si trebuie sa verifice ca soferii de taxiuri apartin acestei retele inainte de a urca in taxi. Taxiurile se gasesc la Terminalul Sosiri in fata. 
 
Parcare in zona aeroportului
 
In functie de perioada pentru care pasagerii doresc sa parcheze masinile in spatiu Aeroportului din Napoli, autoritatile aeroportului percep un tarif in medie de 30 EUR pe saptamana. Preturile pot varia, in functie de perioada aleasa si de tipul spatiului de parcare dorit.