Aeroport Munich-International-Airport (MUC), Munchen - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Munich International Airport (MUC), Munchen, Germania

Adresa:

Munich International Airport, Nordallee 25, 85356 München, Germany

Telefon:
+49 89 97500
Timezone:
Europe/Berlin
 
Aeroportul International Munchen este unul din principalele aeroporturi din Germania, fiind al doilea hub Lufthansa, dupa aeroportul din Frankfurt. Aflat la aproape 30km de oras, aeroportul se numara printre primele 30 de aeroporturi din lume, ca numar de pasageri. 
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
In Aeroportul International Munchen, pasagerii au acces la servicii bancare, ATM-uri si birouri de schimb valutar, la care se adauga un oficiu postal, o multime de baruri si restaurante, plus o varietate de magazine si shop-uri. Pentru a asigura o paleta cat mai larga de servicii pasagerilor sai, aeroportul cuprinde si un punct de prim ajutor deschis 24 de ore, precum si o farmacie. 
 
Hoteluri in apropiere
 
In Aeroportul International Munchen exista un serviciu de rezervari hoteliere, de unde pasagerii pot face rezervari la toate hotelurile. De asemenea, in aeroport gasim Kempinski Airport Hotel (tel: (0)89 9782 2560) 
In apropierea aeroportului exista si o alta optiune de cazare - Best Western, Hilton, Marriott si Sheraton.
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
Pentru a parcurge distanta de aproximativ 30km dintre Aeroportul International Munchen si centrul orasului, pasagerii pot opta pentru transportul in comun cu trenul sau cu autobuzul. Trenurile regulate S1 si S8 pleaca la fiecare 20 minute, zilnic intre 04:00-01:00. Durata unei astfel de calatorii este de 30-40 minute. Acestea merg catre cele mai importante statii, inclusiv Hauptbahnhof si Ostbahnhof, de unde sunt disponibile alte trenuri catre cele mai importante orase din Germania, Austria, Elvetia si Italia.
 
In plus, exista autobuze expres care fac legatura cu orasle din apropiere. precum si expresul Oberbayern care merge din 20 in 20 minute catre Hauptbahnhof.
 
La acestea se adauga taxiurile, care sunt disponibile in fata terminalului. O calatorie pana in centru dureaza aproximativ 45 minute.