Aeroport Malpensa (MXP), Milano - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Malpensa (MXP), Milano, Italia

Adresa:
Milano Malpensa Airport, 21010 Ferno Varese, Italy
Telefon:
+39 02 232323
Timezone:
Europe/Rome
 
Malpensa este aeroportul principal care deserveste cursele cu destinatia Milano, cu doua terminale. Terminalul 1 este dedicat zborurilor internationale si intercontinentale, in timp ce pe Terminalul 2 opereaza cu precadere companii aeriene de tip low-cost. Transferul intre cele doua terminale se efectueaza cu un shuttle, la fiecare 20 de minute.
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
Ajunsi pe aeroportul Malpensa, pasagerii au acces la o serie de facilitati precum banci si birouri de schimb valutar, baruri, zone lounge si restaurante, farmacii, cateva centre de infrumusetare si agentii de turism, plus nelipsitele magazine duty free.
 
Hoteluri in apropiere
 
Ca variante de acomodare in zona Aeroportului Malpensa, pasagerii pot opta pentru Villa Malpensa (tel: (0)3 3123 0944), situata la 500 m de aeroport si ofera un serviciu gratuit de shuttle bus la fiecare 15 min intre orele 06:30 – 23 :00ș sau Jet Hotel,  localizat la 10 km de aeroport.
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
Aeroportul Malpensa este situat la 45km de Milano, astfel ca variantele de transport care fac legatura cu orasul sunt multiple. Cu trenul, de la Terminalul 1 pana la gara din centru orasului Milano, calatoria dureaza aproximativ 30-40 de minute, in functie de tipul trenului, iar biletul costa 11 EUR pentru o calatorie dus, 15 EUR pentru o calatorie dus-intors, in aceeasi zi. In cazul grupurilor sau familiilor, se aplica discount-uri. 
 
Cu autobuzul, cea mai buna alegere daca cursa a carui pasager sunteti este operata de pe Terminalul 2. Autobuzele circula la aproximativ 20 de minute, iar calatoria dureaza intre 40 de minute si 1 ora, in functie de trafic. Costul biletului este 10 EUR.
 
Pentru o cursa cu taxiul pana in Milano, pasagerii pot plati in jurul a 100-120 EUR. 
 
Parcare in zona aeroportului
 
Pe langa diferitii operatori de parcari din zona aeroportului, Aeroportul Malpensa ofera pasagerilor sai un sistem propriu de parcare, sigur si convenabil. Soferii pot opta pentru un loc de parcare acoperit sau in aer liber, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. Tarifele pot varia, in functie de perioada si tipul locului preferat, insa, in medie, pentru o saptamana, serviciul costa 23 EUR.