Aeroport Linate (LIN), Milano - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Linate (LIN), Milano, Italia

Adresa:
Milan Linate International Aeroport, 20090 Milan Linate, Italia
Telefon:
(0)2 7485 2200
Timezone:
Europe/Rome
 
Alaturi de Aeroportul Bergamo si Aeropotul Malpensa, Linate este unul dintre cele 3 aeroporturi importante din Milano si opereaza in principal zboruri interne, la care se adauga cateva destinatii Europene apropiate.
 

Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale

Printre facilitatile de care se pot bucura pasagerii care aterizeaza sau decoleaza de pe Aeroportul Linate din Milano se numara o banca si un birou de schimb valutar localizate la parter si la primul etaj al terminalului si un oficiu postal, care se gaseste la parter. La acestea se adauga puncte de unde se acorda primul ajutor si o farmcaie, llocalizate tot la parter, o  multime de magazine si duty free-uri,  precum si snack baruri.

 

Hoteluri in apropierea aeroportului

Nu sunt hoteluri in incita Aeroportului Linate din Milano. Holiday Inn Milan Linate Airport (tel: (0)2 553 601) este situat langa aeroport si ofera un serviciu de shuttle gratuit. Alte hoteluri din apropiere sunt Crowne Plaza Milan Linate (tel: (0)2 516 001) si Milan Hilton (tel: (0)2 698 31).
 

Distanta fata de oras si modalitati de transfer aeroport-oras

Aeroportul Linate este situat la aproximativ 5km de Milano. Intre modalitatile de transport care leaga aeroportul de oras se numara autobuzul nr 73, care leaga Aeroporul cu statia de metrou San Babila la fiecare 10 min. Statia se afla pe linia rosie, la o distanta mica de statia Duomo, unde se poate schimba pe lina galbena. Pretul unei calatorii este 1,5 EUR, iar biletele se pot cumpara din interiorul aeroportului sau din statia de autobuz.
 
O alta varianta este un shuttle bus ce leaga aeroportul cu aeroportul Malpensa  (timpul calatoriei 75 min). 
In plus, exista un autocar care leaga aeroportul de gara centrala din Milano. Durata calatoriei este de aproximativ 30 de minute, iar pretul biletului este de 5 EUR.
Tarifele pentru o cursa cu taxiul pornesc de la 12 EUR si pot depasi 20-30 EUR, in functie de trafic.
 

Parcare in zona aeroportului

Aeroportul Linate are aproximativ 5000 de locuri de parcare destinate pasagerilor sai. In functie de perioada pe care se doreste achizitionat serviciul si de tipul de loc de parcare, Aeroportul Linate percepe o serie de tarife care pot fi achitate si online, pentru a obtine discounturi specifice.