Aeroport Stansted (STN), Londra - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Stansted (STN), Londra, Marea Britanie

Adresa:

London Stansted Airport, Enterprise House, Bassingbourn Rd, Stansted, Essex CM24 1QW, United Kingdom

 
Telefon:
+44 844 335 1803
Timezone:
Europe/London
 
Aeroportul Stansted este un aeroport dedicat curselor civile, situat la aproximativ 50km de Londra. In prezent, aeroportul este baza multor companii aeriene low cost care opereaza curse in Marea Britanie, fiind si cel mai important hub pentru Ryanair.
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
Aeroportul Stansted asigura pasagerilor sai cateva dintre cele mai importante servicii si facilitati precum servicii bancare, ATM-uri, oficii de schimb valutar si puncte de prim ajutor. La acestea se adauga magazine, inclusiv duty free-uri, precum si baruri si restaurante. 
 
Hoteluri in apropiere
 
In apropierea Aeroportului Stansted exista cateva hoteluri de 3 si 4 stele, printre care se numara si Radisson Blu Hotel, la aproximativ 300m distanta; Premier Inn, aflat la mai putin de 2km, precum si Holiday Inn Express, un hotel de 3*, aflat la putin peste 1,5km de aeroport. 
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
Distanta de aproximativ 50km dintre centrul Londrei si Aeroportul Stansted se poate efectua cu una din variantele de transfer de mai jos. 
 
Trenul Stansted Express lega aeroportul de London Liverpoool Street Station, in intervalul 05”00 si 24:00. Tot pentru transferul pe calea ferata, mai exista si un tren care lega aeroportul de Birmingham. 
 
Daca preferati autobuzele, trebuie sa stiti ca exista autobuze express catre London Victoria Coach Station, London Heathrow Airport si London Gatwick Airport, care circula la fiecare 30 de minute. O astfel de calatorie costa in jur de 10 euro, pentru o singura directie.
 
Parcare in zona aeroportului
 
Aeroportul Stansted dispune de locuri de parcare pe care pasagerii le pot solicita in functie de durata stationarii. Astfel, pentru stationari de 1-2 saptamani, este recomandat serviciul de scurta durata, in timp ce pentru vacante mai lungi, pasagerii sunt indrumati catre serviciul de parking de lunga durata. In functie de perioada stationarii si serviciile suplimentare dorite, pasagerii care rezerva locul de parcare online, pot primi cu pana la 70% discount.