Aeroport Heathrow (LHR), Londra - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Heathrow (LHR), Londra, Marea Britanie

Adresa:
London Heathrow Airport, Terminal 1, Greater London TW6 1AP, United Kingdom
Telefon:
+44 844 335 1801
Timezone:
Europe/London
 
Aeroportul Heathrow sau Aeroportul Londra este cel mai important din Marea Britanie si al treilea ca grad de ocupare din lume. Aflat la aproximativ 22km de centrul orasului, aeroportul are 5 terminale si este unul dintre cele mai importante hub-uri pentru compania aeriana British Airways
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
Aeroportul Heathrow ofera o serie de facilitati printre care ATM-uri si birouri de schimb valutar, care exista in toate terminalele. In Terminalul 2 si 4 gasim 2 oficii postale si chioscuri de ziare. In toate cele 5 terminale sunt disponibile telefoane publice si faxuri care se pot utiliza contra cost. Pasagerii au acces la o multime de restaurante si magazine, de unde se pot achizitiona de la articole de piele pana la electronice si specialitati locale. La acestea se adauga 6 duty free-uri pentru pasagerii straini. 
 
Hoteluri in apropiere
 
Pe o raza de 1-1,5km in preajma Aeroportului Heathrow din Londra, pasagerii pot opta pentru una din urmatoarele hoteluri: Renaissance London Heathrow Hotel, Park Inn Heathrow, Holiday Inn London Heathrow sau Radisson Blu Edwardian. 
 
In plus, in cadrul aeroportului exista un serviciu de rezervari hoteliere la care pasagerii pot apela pentru a gasi cea mai buna optiune de cazare. 
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
Transferul intre terminalele Aeroportului Heathrow se face gratuit cu trenurile Heathrow Express. Pentru transferul intre Aeroport si centrul Londrei, pasagerii pot opta pentru calatoria cu trenul Heathrow Express catre statia London Paddinghton, care dureaza 15-20 minute.Trenul circula tot anul, din 15 in 15 minute. Din statia London King's Cross, pasagerii au conexiuni catre nordul Angliei si catre Scotia. In plus,
 
Aeroportul este legat de centrul orasului de linia de metrou Piccadilly, care trece si prin urmatoarele statii: Knightsbridge, Green Park, Leicester Square si King's Cross.
 
La acestea se adauga serviciile de transfer cu autobuzul, care sunt realizate de Airbus Heathrow si de Railair bus. 
 
Parcare in zona aeroportului
 
Serviciul dedicat de parcare in zona Aeroportului Heathrow include o serie de pachete si oferte, in functie de perioada si durata stationarii. Astfel, pasagerii pot opta pentru parcare de scurta sau lunga durata, pot include optiuni de business sau VIP, precum si valet, sau pot apela la serviciul de cazare si parcare. Tarifele pentru astfel de servicii variaza si sunt disponibile online, in momentul rezervarii.