Aeroport Gatwick (LGW), Londra - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Gatwick (LGW), Londra, Marea Britanie

Adresa:
London Gatwick Airport, West Sussex RH6 0NP, United Kingdom
Telefon:
+44 844 892 0322
Timezone:
Europe/London
 
Aeroportul Gatwick este al doilea ca importanta din Londra, precum si ca nivel de aglomeratie la nivelul intregii Marii Britanii. Aflat la 45km sud de centrul orasului Londra, aeroportul are 2 terminale si este hub pentru compania aeriana British Airways. 
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
In ambele terminale ale Aeroportului Gatwick exista ATM-uri si birouri de schimb valutar, magazine, restaurante si baruri. In Terminalul Sud, pasagerii au acces la un oficiu postal, in timp ce in Ashdown House pot apela la serviciile unui centru medical unde se pot face vaccinurile necesare calatoriei.
 
In terminalul pentru Plecari Internationale exista Internet cafe, unde pasagerii pot beneficia de acces la internet, pot trimite mailuri sau se pot juca jocuri la calculator.
 
In plus, exista o multime de magazine de unde pasagerii pot cumpara de la articole de piele pana la electronice si specialitati locale.
 
Hoteluri in apropiere
 
Cateva dintre hotelurile aflate in apropierea Aeroportului Gatwick sunt Hilton - la 0,5km, Courtyard by Marriott - la 0,8km sau Sofitel - la aproximativ 1km. 
 
De asemenea, in cadrul aeroportului exista servicii hoteliere de scurta durata, precum si serviciu de informatii cu privire la optiunile de cazare disponibile in apropiere. 
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
Pentru a parcurge cei 45km intre centrul orasului Londra si Aeroportul Gatwick, pasagerii au la dispozitie cateva optiuni de transport in comun, cea mai utilizata fiind calatoria cu trenu. 
 
O calatorie cu trenul Gatwick Express catre statia London Victoria dureaza aproximativ 30 minute. Thameslink service asigura transferul catre London King's Cross, iar durata unei calatoriii este de 40 minute.
 
Tot Thameslink asigura transferul catre East Croydon, London Bridge, Bedford, Brighton, London Blackfriars si London Farringdon.
 
Un alt aspect important este conexiunea intre Aeroportul Gatwick si Aeroportul Heathrow. Pentru o astfel de calatorie, timpul minim de conexiune este de 3 ore, incluzand timpul necasar transferului, care variaza intre 1 si 1½ ore.
 
La sosirea in Londra, trebuie sa urmariti semnele care va indreapta catre Sosiri si Bagaje.
 
Autobuzele National Expres  au statii in urmatoarele puncte:
 
  • Gatwick North Terminal
  • Gatwick South Terminal
  • Heathrow Terminal 1 (pentru Terminalele 1 & 2)
  • Heathrow Terminal 3
  • Heathrow Terminal 4
 
Biletele se pot procura de la punctele de vanzare din statiile special amenajate;
Pe baza biletului emis de British Airways se pot procura bilete de autobuz, la un tarif mai mic - 15 GBP/calatoria pentru adult si 9 GBP/calatoria pentru copil.
Anumite bilete de avion oferite de British Airways includ biletul de transfer gratis.
 
Parcare in zona aeroportului
 
Aeroportul Gatwick dispune de un numar limitat de locuri de parcare, la care se adauga servicii conexe si oferte periodice. Astfel, in functie de perioada sau de durata de stationare, masinile pot fi parcate pentru un tarif de aproximativ 30 EUR/zi. Cu cat rezervarea este facuta mai din timp, cu atat pretul poate inregistra discounturi sau promotii. Pe langa serviciul de parking, pasagerii pot beneficia si de cazare, intr-un pachet conceput special pentru pasagerii care prefera sa petreaca noaptea sau cateva ore in aeroport. Astfel, va asigurati ca sunteti in timp util la poarta de imbarcare.