Aeroport Ataturk (IST), Istanbul - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Ataturk (IST), Istanbul, Turcia

Adresa:
Yeşilköy Mh., 34149 Bakırköy/Istanbul Province, Turkey
Telefon:
+90 212 463 3000
Timezone:
Europe/Istanbul
 
Aeroportul Ataturk este cel mai mare din Istanbul si chiar din Turcia, ca numar de pasageri. Aeroportul are 2 terminale si se află la 20km de centrul orasului Istanbul. Shuttle-uri si taxiuri ieftine asigura transferul intre dele doua terminale - Dishatlar, pentru zborurile internationale; si Içhatlar, pentru zborurile interne.
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
In cele 2 terminale ale Aeroportului Ataturk gasim 3 banci, 3 birouri de schimb valutar si automate pentru carduri si 2 oficii postale. La acestea se adauga o multime de magazine, inclusiv duty free-uri, precum si restaurante. 
 
Hoteluri in apropiere
 
In Aeroportul Ataturk, rezervarea unui hotel se poate face la una din cele 3 agentii de turism localizate in Terminalul International.
 
La 15 minute de aeroport gasim Best Western Hotel Berr (tel: (0)212 534 2070), si la 10 km gasim Holiday Inn (tel: (0)212 663 6400), 
 
Urmatoarele hoteluri ofera transfer gratis catre si de la aeroport: Yusufpasa Konagi, Hotel Ambassador, Hotel Spina, Sultanahmet Palace si Hotel Yasmak Sultan.
 
Distanta fata de oras si modalitati de transfer aeroport-oras
 
Aeroportul Ataturk este situat la aproximativ 20km de Istanbul. Accesul aeroport-oras se poate face cu autobuzele Havas Airport merg la fiecare 30 minute catre centrul orasului Istambul, in orele de varf, si la 1 ora in jurul pranzului si noaptea. Un astfel de bilet, costa aproximativ 4 EUR. 
 
O alta varianta de transport in comun este metroul, intre orele 6AM si 12PM, biletul putand fi achizitionat cu aproximativ 1 EUR/calatorie. 
 
Parcare in zona aeroportului
 
Aeroportul Ataturk dispune de o suprafata destinata locurilor de parcare, pentru care pasagerii trebuie sa plateasca o taxa care variaza, incepand de la aproximativ 4 EUR pentru  mai putin de o ora si poate ajunge pana la 12 EUR/zi.