Aeroport Dublin (DUB), Dublin - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Dublin (DUB), Dublin, Irlanda

Adresa:
Dublin Airport, Co. Dublin, Ireland
Telefon:
+353 1 814 1111
Timezone:
Europe/Dublin
 
Aeroportul Dublin este un aeroport international situat la aproximativ 10km in nordul capitalei Irlandei. In prezent, aeroportul este cel mai aglomerat din Irlanda, urmat indeaproape de Aeroportul Cork si Aeroportul Shannon.
 
De asemenea, Aeroportul Dublin este un punct important pe harta zborurilor, fiind hub pentru compania aeriana nationala Aer Lingus, dar si pentru cea mai importanta companie aeriana de low-cost - Ryanair.
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
Printre facilitatile pe care Aeroportul Dublin le ofera pasagerilor sai se numara serviciile bancare, ATM-urile, oficiile de schimb valutar, precum si oficiul postal, sau puncte de printare, scanare, fax si internet. 
 
Mai mult decat atat, pasagerii au acces la zone special destinate ingrijirii bebelusilor, oficii pentru bagaje pierdute si puncte de prim ajutor. 
 
La acestea se adauga magazine, duty free-uri si snack bar-uri. 
 
Hoteluri in apropiere
 
Cele mai apropiate hoteluri din preajma Aeroportului Dublin sunt Clarion Hotel si Radisson BLU, la o distanta de mai putin de 1km. Ambele hoteluri sunt optiuni de cazare de 5*.
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
Data fiind distanta de aproximativ 10km, pentru transferul intre Aeropotul Dublin si centrul orasului, pasagerii pot apela la una din optiunile de transport in comun. 
 
Aircoach este autobuzul expres pe care pasagerii il pot lua din zona aeroportului, din 15 in 15 minute. Calatoria pana in centrul Dublinului dureaza aproximativ 30 de minute si costa 9 EUR sau 15 EUR dus-intors. 
 
O varianta mai ieftina este Dublin Bus, care efectueaza curse catre centru orasului la fiecare 15 minute, pentru un tarif de 10 EUR dus-intors. 
 
Pe viitor, pasagerii vor putea alege sa calatoreasca via metro, dat fiind planul deja existent. 
 
Parcare in zona aeroportului
 
Cu peste 20.000 de locuri de parcare, Aeroportul Dublin are cel mai mare sistem de parking din Irlanda, dintre care 19.000 de locuri sunt destinate stationarile de lunga durata. La acestea se adauga cele pentru stationari de pana la 7 zile. Pentru astfel de servicii, tarifele pornesc de la aproximativ 10 euro/zi.