Aeroport Copenhagen-Apt (CPH), Copenhaga - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Copenhagen Apt (CPH), Copenhaga, Danemarca

Adresa:
Copenhagen Airport, Lufthansboulevarden 6, 2770 Kastrup, Denmark
Telefon:
(0)32 313 231
Timezone:
Europe/Copenhagen
 
Aeroportul Copenhaga este hubul celei mai mari companii aeriene din Scandinavia - Scandinavian Airlines si impresioneaza prin design si facilitatile pe care le ofera pasagerilor sai. 
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
Pentru pasagerii ajunsi pe Aeroportul din Copenhaga, exista un autobuz care face legatura intre Terminalul 1 si terminalele internationale. 
In Terminalele 2 si 3 exista banci cu case de schimb valutar deschise zilnic intre 06:00-22:00, plus cateva ATM-uri care pot fi gasite in toate terminalele. La acestea se adauga un oficiu postal, o multime de magazine si restaurante, precum si un hotel de tranzit, care dispune de camere single si double, dusuri si sauna, aflat la subsolul Terminalului 2.
 
Hoteluri in apropiere
 
Pentru pasagerii ajunsi pe Aeroportul din Copenhaga exista un hotel de tranzit (tel: (0)32 312 455) in sala de tranzit a aeroportului (sedere maximum 16 ore), precum si un Hilton Hotel (tel:(0)32 501 501) in cadrul aeroportului, la care se ajunge printr-un pasaj acoperit de la Sosiri si Plecari. Un birou de rezervari (tel: (0)32 312 448) este disponibil la Sosiri internationale.
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
Aeroportul Copenhaga se afla la doar 8km sud-est de oras, iar accesul se face cu trenul sau metroul. Calatoria dureaza intre 15 si 30-40 de minute, in functie de mijlocul de transport ales, iar pretul biletelor este aproximativ 5 EUR. Exista trenuri directe catre Gara Centrala din Copenhaga din 10 in 10 minute, catre Roskilde o data pe ora si catre Malmö (Suedia) din 20 in 20 de minute.
 
La acestea se adauga autobuzele 9, 250S si 500S, care circula din aeroport catre oras si nu numai, pana la orele 24:00 zilnic. Autobuzul de noapte nr. 96N circula de la Terminalul 3 la Rådhuspladsen incepand de la ora 00:00.
 
Taxiurile sunt disponibile la Terminalul 3 Est si Terminalul 1, salile 3 si 6. 
 
Parcare in zona aeroportului
 
Aeroportul Copenhaga pune la dispozitia soferilor ajunsi in perimetrul aeroportului un serviciu de parcare impartit in 4 tipuri de optiuni, fiecare cu co culoare specifica, cu tarife intre 10 si 30 EUR/zi, in functie de facilitatile dorite. Primele 15 minute de parcare sunt gratuite.