Aeroport Cairo-Intl (CAI), Cairo - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Cairo Intl (CAI), Cairo, Egipt

Adresa:
Cairo International Airport,Heliopolis, Egypt
Telefon:
+20 2 22655000
Timezone:
Africa/Cairo

Aeroportul International din Cairo este cel mai aglomerat din Egipt si al doilea ca importanta din Africa. Localizat la aproximativ 20km distanta de centrul orasului, aeroportul este hub al companiei EgyptAir, membru al aliantei aeriene Star Alliance.
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
Aeroportul Cairo ofera pasagerilor sai o plaja larga de servicii, printre care: banci, ATM-uri, casa de schimb deschise non stop si un oficiu postal deschis 24 de ore. Acestea sunt aflate in sala Plecari in ambele terminale.
 
In plus, exista numeroase restaurante si baruri, aflate tot in sala Plecari din ambele terminale si deschise non-stop. Aeroportul nu duce lipsa de magazine de cadouri, haine, librarii si magazine duty-free, care se afla atat la Plecari, cat si la Sosiri. In sala Plecari din terminalele 1 si 2 se gaseste si o farmacie.
 
Hoteluri in apropiere
 
In apropierea Aeroportului Cairo se gasesc cateva optiuni de cazare, dintre care cel mai apropiat este Novotel Cairo Airport Hotel (tel: (0)2 918 520), care este situat la 3km (1.9 miles) de aeroport. Alte hoteluri din apropiere:Le Meridien Heliopolis (tel: (0)2 905 055), Sheraton Hotel Heliopolis (tel: (0)2 677 730) and Movenpick Cairo (tel: (0)6 370 077). Curse suplimentare circula intre aeroprt si marile hoteluri.
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
Pentru transferul aeroport-centrul orasului cu transportul in comun, pasagerii pot opta pentru cursele cu autobuze care opereaza din Terminalul 1 (vechiul aeroport). Autobuzul nr. 400 pleaca din 30 in 30 de minute in timpul zilei, respectiv din ora in ora pe timpul noptii. 
 
O alta varianta specifica aeroportului sunt asa-numitele limuzine, disponibile la aeroport, pentru care tarifele sunt fixe, in functie de categorie si pornesc de la 5 euro/persoana.
 
Parcare in zona aeroportului
 
Cu o disponibilitate de peste 3000 de locuri de parcare, Aeroportul Cairo ofera pasagerilor sai mai multe categorii de servicii de parking, in functie de perioada, durata si facilitati suplimentare solicitate. Astfel, tarifele pornesc de la 0,5 euro pentru stationari mai scurte de 1 ora si pot ajunge pana la cateva zeci de euro pentru stationari de lunga durata.