Aeroport Ferihegy (BUD), Budapesta - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Ferihegy (BUD), Budapesta, Ungaria

Adresa:
1185 Budapest, Hungary
Telefon:
+36 1 296 7000
Timezone:
Europe/Budapest
 
Aeroportul Ferihegy, cunoscut si ca Aeroportul International Franz Liszt, acesta este cel mai important aeroport din Ungaria si este situat la aproximativ 15km de centrul orasului. 
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
In cadrul Aeroportului Ferihegy se pot gasi magazine si restaurante in toate terminalele. La acestea se adauga duty free-uri, supermarketuri si, in plus, o parcare nou amenajata.
 
Hoteluri in apropiere
 
Cel mai apropiat hotel de Aeroportul Ferihegy este Ibis Aero (tel: (0)1 280 6010), situat la 12 km de aeroport. Se poate ajunge la hotel cu autobuzul sau cu taxiul.
 
Distanta fata de oras si modalitati de transfer aeroport-oras
 
Pentru transferul intre Aeroportul Ferihegy si centrul orasului Budapesta, puteti opta pentru linia de autobuz care leaga centrul orasului (Statia-Erzsébet Square) de aeroport la fiecare 30 minute, in intervalul 05:30-21:00. Biletele se pot cumpara chiar din autobuz.
 
O alta varianta este calatoria cu trenul, care dureaza 25 de minute si costa aproximativ 1,5EUR. 
 
Mai exista un serviciu de minibus ( tel (0)1 296 8555) intre cele 2 terminale si orice adresa din Budapesta- pentru mai multe informatii trebuie sa va adresati biroului special amenajat din aeroport.
 
Taxiurile se pot lua din fata aeroportului, dar atentie, nu practica tarife fixe! Inaninte de a incepe calatoria este bine sa va asigurati ca aparatul de marcat functioneaza, sau daca acestea nu sunt dotate cu aparat, este bine sa negociati tariful inainte de inceperea calatoriei.
 
Parcare in zona aeroportului
 
Aeroportul Ferihegy din Budapesta a inaugurat in data de 1 iunie 2006 o noua zona de parcare ce ofera 1000 de locuri noi de parcare.
Pentru o zi de parcare, pasagerii vor achita aproximativ 15 euro, in timp ce pentru o stationare mai mare de 15 zile, tarifele sunt de aproximativ 1,80 euro/zi.