Aeroport Bruxelles-Aeroport (BRU), Bruxelles - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Bruxelles Aeroport (BRU), Bruxelles, Belgia

Adresa:
Brussels International Airport Company, Brussels Airport,  1930 Zaventem, Belgium
Telefon:
+32 2 753 77 53
Timezone:
Europe/Brussels
 
Aeroportul Bruxelles este principalul aeroport din orasul cu acelasi nume, cunoscut adesea, mai ales pe plan local, si ca Aeroportul National sau Aeroportul Zaventem. Localizat la aproximativ 10km distanta fata de centrul orasului, aeroportul gazduieste curse de la cateva companii aeriene importante, printre care si Brussels Airlines. 
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
Facilitatile oferite de Aeroportul Bruxelles includ un oficiu postal deschis intre 08:00 – 19:00, de Luni pana Vineri, birouri de schimb valutar si ATM. Pe langa acestea, faxuri si centre de prelucrare de date se afla la terminalul Sosiri. O mare varietate de restaurante, o multitudine de magazine printre care si duty free si centre medicale sunt alte cateva puncte aflate pe lista de facilitati din Aeroportul Bruxelles. 
 
Hoteluri in apropiere
 
In cadrul Aeroportului Bruxelles exista un birou de rezervarii la terminalul sosiri (tel: (0)2 720 5161). In plus, Hotelul Sheraton (tel: (0)2 725 1000) este localizat la aeroport. Alte optiuni aflate aproape de aeroport  sunt Holiday Inn (tel: (0)2 720 5865), Holiday Inn Express (tel: (0)2 725 3380), Novotel si Sofitel .
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
Data fiind distanta relativ mica fata de centrul orasului, transferul de la/pana la Aeroportul Bruxelles se poate face cu trenul, cu autobuzul sau cu taxi. 
 
Astfel, statiile de tren pot fi gasite la nivelul 1, in subsolul terminalului. Trenurile Airport City Express leaga orasul Bruxelles de aeroport, iar calatoria dureaza 15 minute. Acestea pleaca la fiecare 15 minute catre cele 3 mari gari (Gara Centrala Gare de Nord si Gara Midi). Exista trenuri directe catre Gent,De Panne si Quievrain/Quevy. 
 
O alta varianta - autobuzele De Lijn, care pleaca la fiecare 45 de minute catre centrul orasului pe o ruta destul de agomerata (calatoria dureaza aprox 40 minute). MIVB/STIB, autobuzele expres care leaga aeroportul de cladirea NATO si cea a Comisiei Europene si de asemenea de centrul orasului (calatoria dureaza 30 minute). Autobuzele pleca din 20 in 20 minute intre 07:00 si 21:00 si la fiecare 30 minute in restul timpului. Acestea functioneaza intre 05:00-23:00.