Aeroport Tegel-International-Airport (TXL), Berlin - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Tegel International Airport (TXL), Berlin, Germania

Adresa:
Berlin-Tegel Airport, Berliner Flughäfen-Gesellschaft GmbH, Flughäfen Tegel, 13405 Berlin, Germany
Telefon:
(0)180 500 0186
Timezone:
Europe/Berlin
 
Aeroportul Berlin este cunoscut si ca Aeroportul Tegel International si reprezinta un hub important pentru compania Air Berlin, dar si un pentru Lufthansa. Aeroportul este situat la aproximativ 8km de centrul orasului.
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
Pasagerii ajunsi pe Aeroportul Berlin au acces la o banca, ATM-uri, oficii de schimb valutar si un oficiu postal. La acestea se adauga 2 snack baruri, un bistro si un restaurant, o multime de magazine si shopuri si un punct de prim ajutor deschis 24 de ore. 
 
Hoteluri in apropiere
 
In cadrul Aeroportului din Berlin exista un serviciu de rezervari hoteliere, de unde se pot face rezervari la toate hotelurile. In apropierea aeroportului se afla hotelurile: Novotel (tel: (0)30 41060) si Holiday Inn (tel: (0)30 460 030). In Berlin, pasagerii pot opta intre Hilton, Hyatt, Inter-Continental si Radisson.
 
Distanta fata de oras si modalitati de transfer aeroport-oras
 
Cum Aeroportul Tegel este la aproximativ 8km distanta de centru orasului, cele mai accesibile cai de acces sunt autobuzele. Astfel, pasagerii pot opta pentru autobuzele expres care fac legatura cu statiile de metrou Kurt-Schumacher-Platz, cu Central Friedrichstrasse sau pentru expresul care leaga aeroportul de centrul orasului Berlin, de Reichstag si Unter den Linden (durata unei calatorii este de 20-30 minute).
 
Parcare in zona aeroportului
 
Zona destinata parcarilor din Aeroportul Berlin este impartita in mai multe zone, in functie de perioada pe care se doreste achizitionat masina si de durata sederii. Astfel, tarifele pleaca de la 3 EUR pentru mai putin de 30 de minute de stationare si pot ajunge pana la 120 EUR pentru o saptamana.