Aeroport Barcelona (BCN), Barcelona - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Barcelona (BCN), Barcelona, Spania

Adresa:
Barcelona Airport, 08820 El Prat de Llobregat, Barcelona,Spain
Telefon:
+34 902 40 47 04
Timezone:
Europe/Madrid
 
Aeroportul Barcelona El Prat sau Aeroportul Barcelona este singurul aeroport din Barcelona, cel mai important din regiunea Catalania si al doilea ca marime din Spania, dupa Aeroportul Barajas din Madrid. Aflat la aproximativ 15km de oras, Aeroportul din Barcelona este in primele 30 cele mai aglomerate aeroporturi din lume.
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
Aeroportul Barcelona, aflat la aproximativ 15km in sud-vestul capitalei catalane, are 3 terminale. In terminalele A si B, pasagerii au acces la banci, birouri de schimb valutar si automate pentru carduri si un oficiu postal. In toate terminalele se gasesc magazine si restaurante, o multime de duty free-uri, magazine de bijuterii, librarii, magazine de pantofi si muzica. 
 
Hoteluri in apropiere
 
In cadrul Aeroportului Barcelona nu exista servicii hoteliere si nici unitati de cazare. Cel mai apropiat hotel este Best Western Hotel Alfa Aeropuerto (tel: (0)93 336 25 64). Hotelurile se pot rezerva la biroul de informare turistica.
 
In Barcelona putem gasi cele mai importante lanturi hoteliere, ca de exemplu Best Western, Hilton, InterContinental, Le Meridien si Ritz-Carlton.
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
Fiind situat la aproape 15km de centrul Barcelonei, Aeroportul este usor accesibil, cu ajutorul mijloacelor de transport in comun. Pentru calatorii care prefera transportul feroviar exista trenuri catre centrul orasului la fiecare 30 de minute. Toate trenurile opresc la Sants-Estacio, Piata Catalunya, Arculde Triumf, si Clot-Arago, de unde exista conexiune cu metroul. 
 
O alta optiune este autobuzul Aerobus catre Piata Catalunya care pleaca la fiecare 15 minute din statia special amenajata, iar calatoria dureaza 30 minute.
 
Parcare in zona aeroportului
 
Aeroportul Barcelona are peste 25.000 de locuri de parcare disponibile in Terminalul 1 si Terminalul 2. Pentru pasagerii care doresc sa apeleze la serviciul de parking, tarifele pornesc de la aproximativ 1,5 euro pentru o stationare de 30 de minute si pot ajunge pana la 15 euro/zi pentru stationari mai lungi de 4 zile.