Aeroport E-Venizelos-Intl-Apt (ATH), Atena - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre E. Venizelos Intl Apt (ATH), Atena, Grecia

Adresa:
Athens International Airport "Eleftherios Venizelos", Attiki Odos, Spata Artemida 190 04, Greece
Telefon:
(+30) 210 35 30 000
Timezone:
Europe/Athens
 
Deschis abia in 2001, cu ocazia organizarii Jocurilor Olimpice la Atena, Aeroportul Venizelos a devenit unul dintre cele mai importante si mai eficiente aeroporturi din intreaga Europa. Desi se afla la aproape 30km de centrul orasului, infrastructura recent construita permite transferul rapid pe mai multe cai de transport.
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
In terminalul principal al Aeroportului Venizelos, la Sosiri exista 2 banci si 2 birouri de schimb valutar, precum si automate pentru carduri. Magazine si restaurante se pot gasi in ambele terminale si, in plus, exista o multime de magazine, shops, duty free-uri, magazine de cadouri si librarii, de unde puteti cumpara de la articole de piele pana la electronice si specialitati locale.
 
Hoteluri in apropiere
 
Hotelul Sofitel Athens Airport este localizat aproape de aeroport si ofera 345 camere, piscina, sala de fitnes, sala de conferinta si parcare privata.
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
Pentru transferul intre Aeroportul Venizelos si centrul Atenei exista 2 rute de autobuz.
 
E 95 opereaza la fiecare 15 minute in intervalul 05:00-23:59 si la fiecare 30 minute intre 00:00-04:59. Aceasta linie leaga aeroportul de centrul orasului, via Mesogion Avenue si Attiki Odos.
 
E96 opereaza la fiecare 20 minute in intervalul 05:00-23:59 si la fiecare 40 minute intre 00:00-04:59 de la Pireus via Varis-Coropi Avenue.
 
O alta alternativa este sa luati linia de metrou nr 3 din centrul orasului pana la statia Ethniki Amina si apoi linia de autobuz E95 catre aeroport;
 
Parcare in zona aeroportului
 
Aeroportul Venizelos ofera pasagerilor sai serviciul de parking in mod gratuit pentru primele 20 de minute. Dupa aceasta durata, pasagerii trebuie sa achite tarife intre 3,80 euro/ora pentru primele 60 de minute si 25 euro/zi.