Aeroport Schiphol (AMS), Amsterdam - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Schiphol (AMS), Amsterdam, Olanda

Adresa:
Amsterdam Airport Schiphol, Evert v/d Beekstraat 220, 1118 CP Amsterdam Airport Schiphol, Netherlands
Telefon:
(00) 800 7244 7465 SAU 0900 7244 7465
Timezone:
Europe/Amsterdam
 
Aeroportul Schiphol este cel mai mare aeroport international din Olanda si este situat la 20km in sud-estul Amsterdamului.
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
Amsterdam - Schiphol,  este un aeroport international modern si eficient cu o alura foarte prietenoasa.
 
Transferurile la aeroportul Schipol se desfasoara foarte usor si rapid, pentru ca toate formalitatile se desfasoara intr-un singur terminal, nefiind necesare plimbarile lungi cu autobuzul sau pe jos. In plus ai o multime de lucruri de vazut si de facut in acest aeroport: magazine duty free, cafenele, baruri si restaurante, zona de joaca pentru copii, locuri amenajate pentru oamenii de afaceri, centru de comunicare (acces internet), si chiar un casino.
 
Birourile check-in (pentru efectuarea formalitatilor necesare imbarcarii) sunt situate in Terminalele Plecari 1,2,3 si sunt numerotate.
 
Terminalul Plecari 1: birourile check in numerotate de la 1 la 8 inclusiv.
Terminalul Plecari 2: aici se gasesc self- service check-in si locurile special amenajate pentru depozitarea bagajelor. Tot aici se gasesc birourile check in numerotate de la 9 la 16 
Terminalul Plecari 3: birourile check in numerotate de la 17 la 32 inclusiv.
 
Hoteluri in apropiere
 
Hilton Hotel (tel: (0)20 710 4005) este situate la 5 minute pe jos de Aeroportul Schiphol, iar Sheraton Hotel (tel: (0)20 316 4300) este foarte aproape de Schiphol Plaza. 
 
Hotelul Mercure Schiphol Terminal (tel: (0)20 604 1339) ofera posibilitatea efectuarii unui dus 24 ore pe zi, precum si posibilitatea inchirierii unei camere atat pe timpul zilei, cat si noaptea. Hotelurile Bastion, Dorint, Golden Tulip, Hilton, Holiday Inn, Ibis si Mercure ofera servicii de shuttle din fata terminalului Sosiri.
 
Exista de asemenea birou de informatii turistice unde  pasagerii pot rezerva camere la hotel si de unde pot obtine informatii turistice.
 
Distanta fata de oras si modalitati de transfer aeroport-oras
 
Localizarea favorabila a aeroportului va permite sa cataloriti pana in centrul Amsterdamului cu trenul sau cu masina in mai putin de 15 minute.
Gara Schipol este situata chiar  in aeroport.Biletele de tren pentru cursele nationale sunt disponibile la automatele galbene. Acestea, impreuna cu biletele de tren interational, mai sunt disponibile la ghiseele de bilete.
 
Parcare in zona aeroportului
 
In functie de perioada si durata pentru care este solicitat serviciul de parcare in cadrul Aeroportului Schiphol din Amsterdam, pasagerii trebuie sa plateasca tarife care pot varia intre 5 EUR/zi, pentru mai putin de 2 zile, respectiv 17,50 EUR/zi.