Aeroport Abu-Dhabi-Intl (AUH), Abu-Dhabi - Paravion.ro

Aeroporturi

Cauta un aeroport

Informatii despre Abu Dhabi Intl (AUH), Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Adresa:

Abu Dhabi International Airport, Sheik Maktoum Bin Rashid Rd - Abu Dhabi - United Arab Emirates

Telefon:
+971 2 505 5555
Timezone:
Asia/Dubai
 
Aeroportul International Abu Dhabi este unul dintre aeroporturile din capitala Emiratelor Arabe Unite. Relativ nou infiintat, Aeroportul International Abu Dhabi este unul dintre cele mai importante din tara si se dezvolta continuu.
 
Facilitati in aeroport si alte servicii comerciale
 
Facilitatile oferite de Aeroportul International Abu Dhabi pe cele trei terminale ale sale includ ATM-uri si puncte de schimb valutar, servicii bancare complete, Internet si servicii de telefonie fixa si mobila, fax, puncte de informare turistica si un oficiu postal. La acestea se adauga spatii de odihna si dormit, dusuri, puncte de prim ajutor si zone destinate celor care calatoresc insotiti de bebelusi, precum si spatii dedicate rugaciunii. 
 
In plus, in aeroport se gasesc o multime de magazine, baruri, restaurante si duty free-uri. 
 
Hoteluri in apropiere
 
Pentru pasagerii ajunsi pe Aeroportul International Abu Dhabi care doresc sa rezerve o camera de hotel, in Terminalul 1 exista o astfel de optiune. Camerele de hotel din cadrul aeroportului pot fi rezervate prin intermediul companiei aeriene, pot fi incluse in biletul de avion sau pot fi solicitate la aterizare. 
 
In plus, in apropierea aeroportului, la o distanta de aproximativ 5-6km, mai exista o serie de hoteluri printre care Yas Viceroy Abu Dhabi Hotel, Yas Island Rotana Abu Dhabi Hotel, Crowne Plaza Yas Island Hotel - toate fiind hoteluri de 5*.
 
Distanta fata de oras si modalitati de transport aeroport-oras
 
Pentru transferul intre centrul orasului si Aeroportul International Abu Dhabi, pasagerii pot folosi transportul in comun. Astfel, pentru autobuzul cu aer conditionat, urmariti autobuzele alb cu verde 901, care pleaca din 40 in 40 de minute din zona aeroportului. Calatoria pana in centrul orasului dureaza aproximativ 45 de minute, in functie de trafic, iar biletul pentru o directie costa mai putin de 1 euro. 
 
Parcare in zona aeroportului
 
Aeroportul International Abu Dhabi pune la dispozitia pasagerilor sai aproximativ 1500 de locuri de parcare, impartite in toate cele 3 terminale. Pentru un astfel de loc de parcare, in functie de perioada, durata de stationare si alte servicii dorite, pasagerii trebuie sa plateasca tarife care pornesc de la 1 euro/30 de minute si pot ajunge pana la 20 EUR/zi.