Bilete de avion Antalya – Zboruri Antalya - Paravion.ro

Bilete avion Antalya - Turcia

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 11696
Vrei sa calatoresti la Antalya? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Bilete de avion Antalya (Turcia)

Bilete de avion Antalya (Turcia)
Legenda spune că acum 2000 de ani, regele Attalos al II-lea și-a trimis oamenii să găsească „raiul pe pământ”. Și ei l-au găsit la marginea lumii, unde marea se întâlnește cu munții înzăpeziți. Dacă vreți să alegeți un pachet all-inclusive de vacanță, Antalya chiar e raiul pe pământ. Serviciile sunt impecabile și ofertele pe măsura stelelor.
Momente importante
 
Întemeiată de regele Attalos II ca Attaleia, Antalya a fost cucerită relativ repede de împăratul Hadrian, devenind oraș roman. În această perioadă s-au ridicat câteva monumente importante și s-au extins cartierele marginașe ale orașului. În secolele următoare, orașul a fost atacat și cucerit de câteva ori, fiind sub stăpânirea Imperiului bizantin și ulterior sub stăpânire otomană pentru mai multe secole începând cu anul 1391. După Primul Război Mondial, Antalya a revenit Italiei, fiind ulterior recâștigată de Turcia.
 
Obiective și atracții turistice
 
Kaleici, centrul vechi al orașului Antalya, e un amestec de arhitectură grecească și otomană, alături de clădirile moderne din cartierele Konyaalti și Lara. Dacă sunteți interesați de cultura antică romană și grecească vizitați Muzeul arheologic din Antalya, apoi centrul vechi înconjurat de zidurile vechii fortărețe, Ceasul turn și Poarta lui Hadrian. Tot în Kaleici veți găsi moscheea Yivli, construită pe ruinele unei biserici care datează din secolul 6. Opriți-vă în vechiul port roman și îmbarcați-vă pe un vas de croazieră sau admirați iahturile și vapoarele ce se pierd la orizont. Pe plaja Lara, din luna mai până spre finalul lunii octombrie are loc Festivalul castelor de nisip, așa că aveți ocazia să vedeți construcții impresionante realizate, uneori, din tone de nisip. La 3 ore distanță de Antalya puteți vizita orașul Demre cu ruinele lui Myra și Biserica Sfântului Nicolaie.
 
Cea mai bună perioadă să vizitezi Antalya
 
Orașul Antalya e localizat în sud-vestul Turciei, într-un loc binecuvântat de zei cu munte și mare la câțiva kilometri distanță. De pe plajă se văd în depărtare Munții Taurus care au protejat întotdeauna regiunea de vânturile nordice. Clima este mediteraneană, cu ierni blânde și veri uscate și însorite. În medie, Antalya are doar 50 de zile ploioase pe an. Perioada ideală să vizitați Antalya e din luna mai până în octombrie, când temperaturile medii ating 25⁰ C – 30⁰ C. Iarna durează din luna decembrie până în luna martie, iar temperaturile medii sunt de 10-15 ⁰C.
 
Restaurante și cluburi de noapte
 
Încercați puiul shish, mielul sau un doner în oricare dintre restaurantele sau fast-food-urile turcești. Experiența culinară și aromele sunt altele. Aproape de port, puteți servi o cină cu pește sau fructe de mare la un restaurant specializat în rețete mediteranene, Club Arma. Prețurile ajung de la 10-15 euro la restaurante de buget cum e Guneyliler, până la 25-50 de euro pentru o masă completă la Seraser, unde puteți servi feluri de mâncare din bucătăria internațională cu influențe mediteranene.
Cluburile din Antalya vă oferă o varietate de stiluri și experiențe muzicale. Încercați o seară în Infern, unul dintre cluburile în care se ascultă muzică rock, underground sau electronică. Pentru ritmuri jazz și blues puteți alege Mr. Blues Pub, iar dacă vreți să ascultați și poate să dansați pe ritmuri turcești, Akdeniz Çiçek Pasaji poate fi alegerea perfectă.
 
Cele mai bune plaje
 
Atunci când vine vorba de plaje, Lara cea cu nisip fin și pâlcuri de pini e una dintre cele mai cunoscute în rândul turiștilor. Tot aici sunt și castelele de nisip. La vest de Lara, e plaja Karpuz Kaldıran, unde puteți vedea cascada Duden. Locul e ideal și pentru familiile care au copii pentru că apa nu este foarte adâncă în apropierea țârmului. O alegere la fel de potrivită poate fi Phaselis, în apropierea unor ruine ce pot fi vizitate când zăpușeala de pe plajă e prea mare. Dacă vă doriți ceva mai multă intimitate, alegeți plaja Sorgun, la nord de centrul orașului Antalya.
 
Tips
 
Oricât de mult vă place plaja, rezervați-vă o după-masă și urcați cu telecabina vreo 2500 m până în vârful munților. De sus se vede toată regiunea Antalyei și priveliștea e încântătoare.
 
Paravion.ro: rezervare de bilete avion Bucuresti - Antalya, in timp real si internet check-in pentru zboruri Antalya.

citeste mai mult