Bilete de avion Gothenburg – Zboruri Gothenburg - Paravion.ro

Bilete avion Gothenburg - Suedia

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 11426
Vrei sa calatoresti la Gothenburg? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Oferta pentru zboruri catre Gothenburg

Oferta pentru zboruri catre Gothenburg
Paravion.ro vă trimite în Suedia, ţara de provenienţă a unor trupe precum Abba, Roxette sau Ace of Base, care au făcut istorie în muzica internaţională. Una dintre destinaţiile pe care vi le propunem este Gothenburg (Goteborg), un oraş cu adevărat fermecător care poate să fie pe placul oricărui turist. Este oraşul care vă cucereşte prin nenumăratele spaţii verzi, prin lacurile înconjurate de stânci pe care puteţi să le exploraţi cu o canoe, prin liniştea specifică oraşului, prin curăţenia, oameni veseli si amabili pe care îi surprindeţi pe stradă cântând şi simţindu-se bine. Este al doilea oraş ca mărime din Suedia, cu o populaţie de aproximativ 520.000 de locuitori. Anual, în luna august, în Gothenburg are loc Campionatul de focuri de artificii – un spectacol cu adevărat grandios. Iar dacă sunteţi un împătimit al modei, trebuie să stiţi că lunile iulie si ianuarie sunt propice pentru shopping (sunt reduceri). Prin urmare, tot ce trebuie să faceţi este să consultaţi oferta noastră de bilete de avion Gothenburg pentru perioada în care doriţi să vă faceţi vacanţa.

Rezervarea online pe Paravion

Pentru că timpul dumneavoastră este foarte preţios, şi noi ştim asta, vă oferim posibilitatea să rezervaţi online prin paravion.ro, bilete de avion Bucuresti - Gothenburg.

Momente importante din istoria oraşului Gothenburg

În anul 1621, regele Gustav Adolf II a fondat oraşul Gothenburg. La început, Gothenburg, a fost numit ” New Amsterdam”. Mai târziu, prin 1800, oraşul a crescut din punct de vedere industrial, fapt ce i-a determinat pe englezi să încheie parteneriate de afaceri cu suedezii şi să se stabilească în oraş. Aceştia au donat o parte din averea lor în scopul creării Universitaţii, Bibliotecii şi Spitalului din Gothenburg. Din aceste motive, Gothenburg a devenit ulterior “Little London”.

În ce perioadă să vizitez oraşul Gothenburg?

Dacă doriţi să petreceţi zile lungi, cu multă lumină, respectiv 18 ore, să practicaţi sporturi în natură, ca baseball-ul sau cricket-ul şi să ieșiţi la picnic în parc, atunci vara este anotimpul ideal. În august are loc celebrul Festival de Cultură, care e de fapt o mare petrecere de 6 zile, desfăşurată în stradă şi care implică muzică, dans, artizanat, artişti de stradă. Intrarea este gratuită. În sezonul rece, în Gothenburg sunt numai 6-7 ore de lumină. Se face dimineaţă pe la 9:30-10:00, şi se înnoptează în jurul orei 14:30. În împrejurimile Gothenburg-ului se poate patina pe gheaţă naturală, temperaturile rămânând constante în perioada decembrie-martie. Dacă preferaţi varianta unui loc amenajat, două dintre cluburile de patinaj din oraş sunt : GLSK și VLS.

Limba oficială în oraşul Gothenburg - suedeză

Limba oficială în Gothenburg este suedeza, dar se vorbeşte şi norvegiană. Dacă nu cunoasteţi niciuna dintre aceste limbi, e suficient să comunicaţi în engleză, deoarece suedezii sunt foarte buni vorbitori de limbă engleză, datorită influenţei anglo-americane după Al Doilea Război Mondial. Suedezii sunt foarte politicoşi si ospitalieri, astfel că în orice magazin intraţi sunteţi salutat cu expresia "Hej" (Salut), iar la final cu "Hej do" (La revedere).

Moneda oficială în oraşul Gothenburg – Coroana

Moneda oficială este Coroana Suedeză (SEK). Un euro valorează aproximativ 8,8 SEK. Cel mai bine este să achitaţi cumpărăturile cu cardurile bancare. Se poate plăti aproape oriunde în acest mod (excepţie fac toaletele si negustorii de pe stradă). În Suedia, 97% dintre tranzacţii se fac cu cardul. Se pune problema ca Suedia să fie prima ţară din lume care renunţă la banii fizici.

Obiective si atracţii turistice Gothenburg

În Gothenburg, întotdeauna se găseşte ceva de făcut datorită numeroaselor obiective şi atracţii turistice sau evenimentelor ce au loc în funcţie de sezon. Dacă vă achizitonaţi cardul Göteborg Pass pentru două zile, în valoare de 35 euro (300 SEK) aveţi acces la majoritatea atracţiilor turistice şi gratuitate la transportul în comun. Nu rataţi un tur al Gothenburg-ului pe bicicletă. Ca să închiriaţi o bicicletă trebuie să vă faceţi cont la centru, iar primele 30 de minute sunt gratuite. Dacă depăşiţi acest timp, vi se va percepe o taxă suplimentară. Parcul de distracţii Liseberg: este considerat cel mai mare parc de distracţii din Scandinavia. Dacă vreţi să vă testaţi limitele, acesta este locul în care trebuie să ajungeţi. Parcul Slottsskogeeste este o atracţie turistică deosebit de frumoasă, formată din 137 de hectare de pădure, cu animale protejate de lege. De asemenea, anual, în perioada verii, în Slottsskogeeste au loc evenimente muzicale şi de dans, cu intrare gratuită.

Restaurante din oraşul Gothenburg

În Gothenburg, străzile sunt împânzite de restaurante. În principiu, este un oraş scump dar dacă stiţi să vă orientaţi puteţi să scăpaţi ieftin după o masă copioasă. Un exemplu în acest sens, ar fi restaurantele de tip “bufet suedez” unde puteţi mânca cât vreţi cu 9 euro/persoană (80-90 SEK). Dacă nu dispuneţi de un buget generos, acesta este varianta cea mai bună. Dacă doriţi să vă întoarceţi în timp, atunci alegeţi localul “Ahlströms Konditori”, unde puteţi mânca o prajitură cu fistic, cremă de migdale şi topping de martipan. De asemenea, nu ezitaţi să încercaţi îngheţata delicioasă de la gelateria “Lejonet & Bjornen”. Este renumită pentru cele 30 de tipuri de arome de care dispune. Fish Church sau Fiskekyrka este o piaţă de peşte care datorită arhitecturii arată ca o biserică. În acest loc se găsesc fructe de mare şi peşte proaspăt, produse nelipsite de pe masa unui suedez. Sau cu puţin curaj, aţi putea încerca mâncarea lor tradiţională, care are la bază carnea de ren gătită pe pietre încinse.

Hoteluri şi cazare în oraşul Gothenburg

Câteva dintre hotelurile din Gothenburg, cu preţuri cuprinse între 40 - 60 Euro/persoană/noapte, situate central, sunt: Best Wester, Tidbloms Hotel, Firist G, Allien, Arena, Comfort City Center.

Călătorie placută în oraşul Gothenburg!

Vacanţa dumneavoastră începe de când păşiţi în aeroportul Landvetter, situat la circa 30 de kilometri de Gothenburg. Aeroportul e poziţionat în mijlocul pădurii, unde la tot pasul sunt semne care indică “Atenţie, trec reni!”. Un început de vacanţă mai promiţător nu cred că se putea. În continuare vă prezentăm oferta noastră de bilete de avion pentru destinaţia Gothenburg.
 

citeste mai mult