Bilete de avion Sankt Petersburg – Zboruri Sankt Petersburg - Paravion.ro

Bilete avion St. Petersburg - Rusia

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 11229
Vrei sa calatoresti la St. Petersburg? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Oferta pentru zboruri catre Sankt Petersburg

Oferta pentru zboruri catre Sankt Petersburg
În Sankt Petersburg se află cel mai mare muzeu din lume, dar oraşul în sine e ca un muzeu în aer liber. Rezervaţi bilete de avion către Sankt Petersburg, capitala culturală a Rusiei, locul în care s-a născut Dostoievski şi în care îşi doarme somnul de veci Ceaikovski.

Cum rezervi online cu Paravion

Puteți face rezervarea prin Paravion, singurul sistem de rezervări pentru bilete de avion online pentru care puteți plăti prin serviciul de home banking sau în rate, fără dobândă. Efectuați o căutare pentru bilete de avion către Sankt-Petersburg în funcție de perioada dorită, alegeți zborul cel mai convenabil și modalitatea de plată, de restul ne ocupăm noi. În plus, puteți apela la serviciul de notificări prin SMS, pentru a fi la curent cu toate detaliile legate de zbor, în timp real. Dacă nu sunteți încă decis, abonați-vă la serviciul de alerte pe e-mail, ca să primiți cele mai mici prețuri pentru perioada aleasă.

Momente importante din istoria oraşului Sankt Petersburg

La început de secol 18, puternicul ţar al Rusiei, Petru cel Mare, hotărăşte să îşi construiască nu un palat, ci un întreg oraş. Alege pentru asta un teren mlăştinos de lângă Marea Baltică, ceea ce îi face pe apropiaţi să creadă că Petru şi-a pierdut minţile. Ani de zile pământul a fost asanat, iar oraşul de vis al ţarului a prins contur. Zeci de mii de oameni au murit construind Sankt Petersburgul, după planurile unor arhitecţi francezi şi italieni. În 1712, Petru cel Mare a mutat capitala Rusiei aici. După începutul Primului Război Mondial, orașul Sankt Petersburg a fost redenumit Petrograd. La moartea lui Lenin, în 1924, numele orașului a fost schimbat din nou, în Leningrad, înlocuire simbolică pentru guvernul bolşevic care dorea astfel să-şi confirme puterea. În cel de-al Doilea Război Mondial orașul a fost serios afectat, dar s-au făcut modernizări și renovări de-a lungul secolului al XX-lea. În 2003, la împlinirea a 300 de ani de la fondarea orașului Sankt Petersburg, peste 130 de obiective au fost renovate.

Cea mai bună perioadă să vizitezi orașul Sankt Petersburg

Oraşul Sankt Petersburg se află într-o zonă cu climă temperat umedă, cu veri scurte și calde și ierni lungi cu temperaturi foarte scăzute și precipitații din abundență. Fiind un oraş nordic, zilele de vară sunt lungi, lumina prelungindu-se până la ore târzii din noapte. În mai şi iunie, aproape de solstiţiul de vară, soarele dispare doar câteva ore de la orizont şi turişti din toată lumea vin să experimenteze nopţile albe din Sankt Petersburg.

Limba oficială în orașul Sankt Petersburg

Limba oficială este limba rusă. În restaurante, hoteluri și magazine angajații vorbesc, de asemenea, limba engleză. Câteva expresii utile: Bine ați venit = добро пожаловать (dobro pozhalovat') Bună seara = добрый вечер (dobryy vecher) La revedere = до свидания (do svidaniya) Cat costă? = сколько? (skol'ko?) Nota,vă rog! = Обратите внимание(Obratite vnimaniye)

Moneda oficială în orașul Sankt Petersburk

Moneda oficială este rubla. Un euro este echivalentul a aproximativ 40 de ruble, iar un dolar este echivalentul a 29 de ruble. Cardurile bancare general acceptate în Sankt Petersburg sunt: American Express, Euro Card, Visa Gold Electron și Master Card.

Obiective și atracţii turistice în orașul Sankt Petersburg

Mai mare ca spaţiu decât Luvrul şi cu o colecţie mai bogată decât The British Museum, Ermitajul este unul dintre cele mai complete muzee de artă şi civilizaţie ale lumii. Parte din el este găzduit de Palatul de Iarnă, o clădire somptuoasă refăcută în secolul al XVIII-lea. Oraşul este plin de castele impunătoare şi de catedrale. Cele mai cunoscute sunt Sfântul Isaac, biserica Învierii şi mănăstirea Alexandru Nevski. Tot aici se află cea mai mare moschee din Europa, construită după modelul celor din legendarul oraş de pe Drumul Mătăsii, Samarkand. În cimitirul Tihvin îşi dorm somnul de veci Dostoievski, dar şi cei mai mari compozitori ruşi: Glinka, Ceaicovsky, Rimsky-Korsakov, Musorgsky, Stravinsky. Pe lângă istorie şi cultură, orașul are o viață de noapte foarte activă, cu petreceri dezlănţuite, în stil rusesc. Cele mai căutate sunt cluburile din centrul studențesc.

Restaurante şi mâncăruri specifice în orașul Sankt Petersburg

Bucătăria rusească are ca bază caracterul vast și multicultural al Rusiei. Fiind un oraș cu deschidere la marea Baltică, multe preparate sunt pe bază de pește. Se prepară mâncăruri cum ar fi borșul de pește, saramura sau peștele afumat la grătar cu smântână și lămâie. Printre preparatele tradiționale se numără găluștele cu carne, clătitele, borșul, pâinea neagră, plăcinta cu carne sau varză, sarmalele sau salata de cartofi. În Sankt Petersburg veți găsi o mare varietate de restaurante. Puteți mânca ieftin și gustos fără a fi nevoie să vă duceți în restaurante luxoase. Pentru un borş fierbinte şi dulceag trebuie să mergeţi la restaurantul Teplo. Atenţie, e atât de popular încât trebuie să rezervaţi o masă cu cel puţin o zi înainte. La Elki-Palki pe lângă bucătărie autentic rusească, vă puteţi bucura de dansuri populare.

Hoteluri şi cazare în orașul Shankt Petersburg

Orașul Sankt Petersburg are numeroase oferte de cazare. Puteți alege de la hoteluri luxoase sau hosteluri, până la pensiuni și vile turistice ale localnicilor situate în inima naturii, iar pe malul râurilor sau al apelor puteți să campați în spații special amenajate. Cele mai cunoscute hoteluri din Sankt Petersburg sunt: Golden Hotel, Villa Sankt Petersburg, Campingul Leningrad, Hotelul Swiss Star, Pilau Hostel și 5th Corner Hotel.

Călătorie plăcută la Sankt Petersburg!

Sankt Petersburg este unul din orașele unice ale lumii, unde trebuie să ajungeți măcar o dată în viață. Rezervând bilete de avion Bucuresti - Sankt Petersburg veți ateriza pe Aeroportul Internațional Pulkovo, situat la doar câțiva kilometri de centrul orașului. Transportul în comun este excelent - autobuz, tramvai, tren local, troleibuz, microbuz, metrou – și ca alternativă taxiul, dacă sunteți mai comozi. Vă dorim călătorie plăcută!

Time lapse cu Sankt Petersburg

 

citeste mai mult