Bilete de avion Sibiu – Zboruri Sibiu - Paravion.ro

Bilete avion Sibiu - Romania

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 11160
Vrei sa calatoresti la Sibiu? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Oferta pentru zboruri catre Sibiu

Oferta pentru zboruri catre Sibiu
Un oraş debordant. Fosta Capitală Europeană a Culturii în 2007 vă va face să vă îndrăgostiţi iremediabil de aerul său medieval cu iz săsesc. Rezervaţi bilete de avion către Sibiu, dar să nu vă lăsaţi hipnotizaţi de ochii misterioşi ai acoperişurilor, unici în lume, care par că ţin greutatea a sute de ani de istorie şi bucuraţi-vă de parfumul său romantic.

Paravion te ajută să faci primul pas!

Paravion vă oferă oportunitatea de a rezerva bilete de avion Bucuresti - Sibiu cu ajutorul sistemului de rezervări online. Paşii sunt simpli: alegeţi perioada dorită, zborul cel mai convenabil şi modalitatea de plată.

Scurt istoric al Sibiului

Fie că spunem Sibiu, Hermannstadt sau Cibinum, vorbim despre acelaşi oraş colonizat de saşi la mijlocul secolului 12, pentru a apăra şi administra teritoriul de frontieră a regatului Austro-Ungar. A fost numit capitala Transilvaniei de către saşi, pentru că datorită locaţiei sale strategice era cel mai fortificat oraş al regiunii. În 1945, după al doilea Război Mondial, aproape 2800 de germani au fost deportaţi spre URSS şi mulţi dintre ei nu s-au mai întors. Sibiu a fost al doilea oraş, după Timişoara, care s-a împotrivit dictaturii comuniste. În 2007 a fost numit Capitala Europeană a Culturii alături de Luxembourg, statut care l-a ajutat să renască semnificativ pe plan cultural şi economic, devenind unul dintre oraşele cu cel mai mare nivel de investiţii străine din România.

Perioada potrivită pentru un city-break în Sibiu

Oricând! Sibiul poate surprinde indiferent de anotimp, este acel oraş frumos care îşi păstrează farmecul în orice perioadă, fiind o atracţie turistică chiar şi în extra sezon. În luna mai Festivalul Internaţional de Teatru transformă tot Sibiul într-o imensă scenă, iar în iunie vă puteţi bucura de proiecţiile din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Luna octombrie este dedicată cinefililor, datorită celui mai mare festival de film documentar din Europa – Astra Film Festival. În schimb, dacă urmăriţi o poveste de iarnă cu aromă de turtă dulce şi vin fiert, la sfârşitul lunii noiembrie se deschide Târgul de Crăciun.

Limba oficială

În Sibiu se vorbește româna, însă nu ar trebui să vă surprindă dacă auziţi pe alocuri discuţii între localnici în germană sau maghiară. Dacă veţi călători cu un prieten străin, ”mulţumesc”, ”bună ziua”, ”mă puteţi ajuta?” ar trebui să fie de ajuns, se ştie că sibienii sunt gazde primitoare şi educate, iar vorbitori de limba engleză veţi întâlni la tot pasul.

Moneda oficială

În Sibiu toate cumpărăturile le veţi face cu Lei. Orientativ, 1 euro are o valoare de aproximativ 4.45 Lei. Hotelurile, restaurantele, magazinele şi firmele de închirieri maşini acceptă carduri American Express, Mastercard şi Visa.

Obiective și atracții turistice in Sibiu

Sibiul a fost împărţit în două de faimosul Pod al Minciunilor: Oraşul de Jos, zonă ce era considerată rău famată şi Orașul de Sus, care reprezintă acum Centrul Istoric. Există multe legende legate de Podul Minciunilor, dar cea mai populară este că podul începe să tremure din toate încheieturile atunci când un trecător spune o minciună. Centrul Istoric cuprinde trei pieţe: Piaţa Mare, Piaţa Mică (simboluri ale orașului) şi Piaţa Huet, atracţia principală fiind Catedrala Evanghelică, veche de aproape 500 de ani. Fiind una dintre cele mai impunătoare clădiri din oraş, un edificiu în stil gotic, catedrala vă pune Sibiul la picioare cu al său turn, cel mai înalt din Transilvania şi vă încântă auzul cu cea mai mare orgă din sud-estul Europei. Nu ocoliţi ansamblul Muzeului Brukenthal, cel mai vechi muzeu din România, unde veţi găsi o galerie de artă impresionantă şi prima farmacie românească, o raritate pe plan european. Baronul Samuel von Brukenthal, a lăsat ca moştenire sibienilor şi Palatul Brukenthal, reşedinţa sa de vară din Avrig - un sanctuar al liniştii şi un colţ de rai cu prima şi singura grădină barocă din ţară. Dacă vreţi să vă îndepărtaţi puţin de forfota oraşului, la 4 km în afara lui, în rezervaţia naturală Dumbrava Sibiului este păstrat spiritul autentic românesc în cel mai mare muzeu în aer liber din România, Muzeul Astra. Fie că vreţi să admiraţi cele 350 de case perfect reconstruite plimbându-vă cu bicicleta, fie că vreţi să vă bucuraţi de aerul curat la un picnic, vă asigurăm că nu veţi rămâne dezamăgiţi.

Mancăruri specifice si restaurante in Sibiu

Dacă vă doriţi o experienţă culinară senzaţională, Sibiu este locul potrivit, însă dacă ţineţi la siluetă, trebuie să vă avertizăm că puterea de atracţie a meniului sibian este irezistibilă. Era normal ca accentele săseşti şi cele maghiare să-şi lase amprenta şi în bucătăria tradiţională. Încercaţi bucătăria săsească, gustând hencleş sau delicioasa plăcintă cu rabarbăr, însă dacă poftiţi la preparate din gastronomia maghiară căutaţi cozonacul cu mac ori găluştele cu prune. Sibiencele fac o zamă de crechiţă, adică o ciorbă cu cârnaţi, de te lingi pe degete, iar din coleaşă, adică mămăligă, fac minuni! Cea mai bună alegere în ce priveşte desertul este plăcinta împăturită cu dulceaţă şi brânză, coaptă pe ploaptăn. Ce poţi să-ţi doreşti mai mult? Cel mai vechi restaurant din România, „Butoiul de Aur”, se află în Pasajul Scărilor. Veţi găsi faimoasa ciorbă de burtă la „Kon Tiki”, untura de porc cu ceapă pe pâine de casă la Hermania, costiţele afumate la „La Turn”, iar dacă doriţi să vă răsfăţaţi cu un vin pe cinste vă recomandăm pivniţa Weinkeller.

Cazare si hoteluri in Sibiu

Aveţi o varietate generoasă de hoteluri în Sibiu, pentru orice buzunar şi orice tip de personalitate. Dacă vă doriţi o experienţă aparte, hostelul The Old Town este alegerea potrivită, cu o privelişte de neuitat către Piaţa Mică. Vă puteţi caza la una din pensiunile cochete de la poalele muntelui – Casa Frieda, Casa Salzburg, Casa Romană, sau puteţi încerca Hotelul istoric Împăratul Romanilor, construit în 1555, care a găzduit personalităţi ca Mozart, Johann Strauss şi Împăratul Iosif al 2-lea.

Călătorie plăcută la Sibiu!

Nu mai ezitaţi nicio secundă, rezervaţi-vă bilete de avion spre Sibiu, porniţi la drum şi nu vă opriţi decât în Aeroportul Internaţional Sibiu! E alegerea perfectă pentru un city break care vă va rămâne în minte toată viaţa.

Orașul istoric Sibiu

 

citeste mai mult