Bilete de avion Oradea – Zboruri Oradea - Paravion.ro

Bilete avion Oradea - Romania

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 11158
Vrei sa calatoresti la Oradea? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Oferta pentru zboruri catre Oradea

Oferta pentru zboruri catre Oradea
Oradea este unul dintre cele mai mari orașe din nord-vestul României. Urbea este situată în regiunea Crișana, foarte aproape de granița cu Ungaria. De altfel, influența austro-ungară se observă ușor în arhitectura clădirilor din oraș. Prin Oradea trece râul Crișul Repede, iar populația totală este de aproape 200.000 de locuitori.

Despre rezervarea online pe Paravion

Paravion.ro vă oferă, în completarea ofertei de bilete avion Oradea, informaţii cu privire la obiectivele turistice, hotelurile şi modalităţile de petrecere a timplui liber în acest oraş frumos din nord-vestul României. Paravion.ro vă oferă posibilitatea de a exectua atât rezervare online cât şi check-in direct pe site, evitând astfel aşteptările îndelungate în aeroport.

Momente importante din istoria orasului Oradea

Aşezarea îşi are originile pe vremea romanilor, care au întemeiat o aşezare pe locurile cartierului Salca. Cetatea Oradei a fost construită în timpul Regelui Ladislau I, care a hotărât să ridice o mănăstire în cinstea Fecioarei Maria. În jurul vechii cetăţi s-a ridicat noua cetate, pentagonală, cu scopul protejării edificiilor interioare şi a aşezărilor din jur. În secolul al XV-lea, cetatea şi mănăstirea au cunoscut o perioadă de înflorire deosebită, când italienii au numit Oradea “Civitas Felix” (oraş fericit). Datorită astronomului austriac Georg Peuerbach, meridianul zero a fost stabilit aici. Acesta a construit un observator astronomic, de unde calcula eclipsele solare şi lunare.

Cea mai buna perioada sa vizitezi Oradea

Oradea este un oraș frumos în mai toată perioada anului. Totuși, cel mai bine ar fi să mergeți din aprilie până în octombrie deoarece in aceasta perioada sunt concentrate cele mai multe festivaluri, iar vremea este plăcută. Unul dintre simbolurile Oradei este Festivalul Toamna Orădeana, organizat în fiecare an la jumătatea lunii Septembrie şi 12 Octombrie, dată ce reprezintă ziua oraşului. Acest eveniment se organizează încă din anul 1991, pe parcusul lui având loc diverse manifestări culturale, artistice, sportive şi de divertisment, precum: Festivalul Internaţional de Teatru Oradea, Târgul Palincarilor şi Festivalul Vinului. Alte evenimente importante sunt Festivalul de Teatru Scurt şi Festivalul de Bere. Din 2000, în fiecare vară, în curtea Cetăţii Medievale a Oradei se organizează “Serbările Cetății”, o manifestare cultural-artistică ce are ca scop principal dorinţa de a readuce în atenţia oamenilor istoria oraşului.

Limba oficiala 

În Oradea se vorbește limba română, dar o mare parte a bihorenilor vorbesc și limba maghiară, un factor important fiind apropierea acestui oraş de graniţa cu Ungaria. În Oradea puteţi găsi vorbitori de engleză, franceză, germană, italinană şi spaniolă. În zilele noastre, engleza a devenit o limbă populară şi este vorbită în mare parte de generaţia tânăra dar şi de unii oameni de vârsta a doua.

Moneda oficiala

Leul reprezintă unitatea monetară a României. De regulă se plăteşte cash, dar în ultimul timp, numeroase magazine, hoteluri, restaurante acceptă şi plata cu cardul, cele mai folosite fiind Visa şi MasterCard. Băncile mari au bancomate răspândite în toate zonele oraşului, astfel vă puteţi descurca fără probleme chiar dacă nu aveţi în portofel bani lichizi.

Obiective si atractii turistice in Oradea

În centrul vechi se îmbină armonios o mare varietate de obiective turistice precum palate şi catedrale, o fortăreaţă pentagonală şi râul Crişul Repede care străbate inima oraşului. Cele mai importante obiective tuistice sunt reprezentate de Cetatea Oradei, Biserica cu lună, Palatul cu 365 de ferestre şi Teatrul de Stat. Biserica cu Lună – în anul 1784 în turnul bisericii s-a propus montarea unei sfere cu diametrul de 3 m. Acest mecanism se deplasează după mişcarea de rotaţie a Lunii în jurul Pământului. Sfera este vopsită jumătate în negru, jumătate în auriu şi prin rotaţie redă toate fazele Lunii. Acest mecanism funcţionează cu precizie chiar şi azi. Cetatea Oradei este una dintre puținele cetăți care sunt utilizate și în prezent, găzduind Facultatea de Arte Vizuale a Universității din Oradea. Istoria spune despre cetate faptul că nu putea fi cucerită din cauza vastelor rețele subterane de legături cu exteriorul. În judeţul Bihor, se află Peştera Gheţarul Focul Viu. Aceasta peşteră adăposteşte al treilea bloc de gheaţă fosilă ca mărime din ţară (după Gheţarul Scărişoara şi Avenul Bortig, care sunt situate de asemenea în Parcul Natural Apuseni).

Restaurante si mancaruri specifice in Oradea

În restaurantele din Oradea sunteţi aşteptaţi cu mâncăruri tradiţionale româneşti (sarmale, mămăligă şi ciorba de burtă) precum şi mâncăruri tradiţionale ungureşti (gulaş, paprikas, gomboti cu prune, supa de vişine) asezonate cu vin şi palinca. În Oradea, viaţa de noapte, este cât se poate de activă. În centrul istoric al oraşului găsiţi o mulţime de terase, cafenele, restaurante şi cluburi. Majoritatea se afla în clădiri-monument, astfel atmosfera creată va face că o scurtă plimbare şi relaxare în acest decor să devină o experienţă plăcută.

Hoteluri si cazare in Oradea

În acest oraş, puteţi găsi cazare la hoteluri şi pensiuni la preţuri acceptabile. Majoritatea pensiunilor din regiune se află în Băile Felix și Băile 1 Mai, însă nici Oradea nu duce lipsă de astfel de unități de cazare. Dăcă doriți ceva deosebit, dar totodată accesibil la preț, există posibilitatea de cazare în camere de lux în regim de hotel sau boutique-hoteluri din centrul istoric al orasului. Aflându-se foarte aproape de graniţa cu Ungaria, aici puteţi face un ultim popas înainte de a părăsi ţara prin partea de nord-vest a României.

Calatorie placuta la Oradea!

Cel mai rapid, sigur şi comod mijloc de transport este avionul. Oradea dispune de Aeroportul Oradea, ce deserveşte companii aeriene interne şi externe, fiind principală poartă de intrare în ţară din zona nord-vestica. La 152 de kilometri de Oradea, se află unul dintre cele mai mari aeroprturi internaţionale din ţară - “Aeroportul Cluj-Napoca” - care are o reţea bogată de zboruri. Înainte de a cumpăra biletele, consultaţi informaţiile prezentate despre bilete de avion Bucuresti - Oradea, astfel încât să faceţi alegerea cea mai potrivită pentru o vacanţă de neuitat în Oradea. “Micul Paris” de pe Crișul Repede, cum era numită Oradea în perioada interbelică, așteaptă să fie descoperit.
 

citeste mai mult