Bilete de avion Iasi – Zboruri Iasi - Paravion.ro

Bilete avion Iasi - Romania

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 11157
Vrei sa calatoresti la Iasi? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

IAŞI - primul oraş al României

Înainte de a călători în afara graniţelor, puteţi lua în calcul faptul că este important să vizitaţi locurile unice şi care merita văzute cel puţin o dată în ţara de origine. Reprezintă unul dintre primii paşi spre cunoaşterea de sine! Eu mi-am propus să vizitez acest oraş impreuna cu cativa prieteni, deoarece sunt profund interesată şi pasionată de istorie şi pentru că îmi doresc să cunosc Iaşiul din mai multe perspective: istorică, culturală, dar şi de relaxare şi distracţie. Primul pas atunci când îţi propui să vizitezi o destinaţie este rezervarea transportului, aşadar după un mic research pe site-ul Paravion am constatat că se găsesc bilete de avion Iaşi, cu plecare din Bucuresti, începând de la 611 lei.

Despre rezervarea online pe Paravion

Paravion oferă un sistem de rezervare bilete de avion online pentru care se poate achita de acasă prin serviciul home banking. Odata decisa perioada calatoriei, noi vom plati biletele de avion Iasi prin home banking.

Cateva momente importante din istoria orasului

Municipiul Iaşi este astăzi, reşedinţa judeţului Iaşi şi principalul centru urban din nord-estul României. Iaşii au fost capitala Moldovei în perioada 1564 - 1859, una dintre cele două capitale ale Principatelor Unite între 1859 şi 1862 şi capitala României între 1916-1918. Prin extinderea lui, Iaşiul este legendară urbe a celor 7 coline Cetăţuia, Galata, Copou, Bucium-Păun, Şorogari, Repedea şi Breazu. Pe dealul Copoului, se află cea mai veche universitate din România, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, ce are astăzi 15 facultăţi, cu peste 40.000 de studenţi. În Piaţa Eminescu, în perioada interbelică, s-a ridicat clădirea Fundaţiei Culturale Regale, ce astăzi găzduieşte cea mai veche bibliotecă universitară din ţară.

Anotimpul potrivit pentru Iaşi

Se pare că primăvara este anotimpul ideal pentru un oraş istoric şi cultural. Arhitectura clădirilor vechi şi cu tradiţie prind viaţă şi culoare odată cu înflorirea pomilor şi conturarea verdelui crud al ierbii. Fiind situat în partea de nord-est a ţării, vremea în Iaşi este caracterizată în principal de o climă continentală, ceea ce înseamnă că verile sunt uscate şi călduroase şi iernile friguroase.

Care este limba oficială vorbită în Iaşi?

Limba oficială a oraşului este, evident, limba romană. In 1640, Vasile Lupu înfiinţează aici prima școală în limba română și o tipografie în biserica Trei Ierarhi, aşadar este un oraş care marchează istoria limbii române şi dezvoltarea acesteia. Însă, fiind un important centru universitar, majoritatea tinerilor cunosc şi limbi străine, cum ar fi limba engleză, limba franceză s.a. Aşadar, dacă sunteţi turist şi nu cunoaşteţi împrejurimile sau limba, cu singuranta veţi întâlni un student dispus să vă ajute şi să vă ghideze, căruia îi puteţi arăta recunoştinţa printr-un „Mulţumesc!”.

Care este moneda oficială în Iaşi?

Moneda oficială este Leul, deloc surprinzator :-). În hoteluri, restaurante, supermarket-uri şi aproape oriunde sunt acceptate şi plăţile cu cardul, facilitând astfel plata pentru diferite servicii oferite. Din acest punct de vedere, se pare că Iaşiul este un veritabil oraş care îndeplineşte standardele europene.

Obiective şi atracţii turistice din Iaşi

Iaşiul este un oraş istoric şi cultural care atrage vizitatori prin arhitectura clădirilor, prin autenticitatea şi poveştile sale. Atractii truistice: Opera Naţională, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Filarmonica de Stat „Moldova" din Iaşi, Mănăstirea Golia (având aspectul unei fortareate medievale, cu ziduri de apărare şi turnuri de incinta), Mănăstirea Cetăţuia (construită ca un complex medieval fortificat îndeplinind funcţia de apărare), Muzeul Mihai Eminescu, Muzeul Teatrului, Muzeu Tiparului, Muzeul Literaturii Romane, Muzeul Unirii. Anual, în data de 15 iunie, când teii sunt înfloriţi, Muzeul Mihai Eminescu organizează "Sărbătoarea Teiului", ce se desfăşoară în Parcul Copou, unde se afla şi Teiul lui Eminescu. Dacă după o zi încărcată de cultură, tradiţie şi istorie simţiţi nevoia de puţină agitaţie şi distracţie, este bine să ştiţi că centrul oraşului nu doarme niciodată. Aici puteţi alege dintre o gamă variată de cluburi, unde să petreceţi până în zori; de la Curtea Berarilor şi până la Underground (club dubstep), toate sunt pline de bună-dispoziţie şi distracţie.

Restaurante şi mâncăruri specifice din oraşul Iaşi

Din punct de vedere gastronomic, Iasiul înglobează atât tradiţia, cât şi evoluţia, modernul. În Restaurantul Panoramic, aflat la etajul al 13-lea al Hotelului Unirea puteţi servi de la tochitura moldovenească şi rachiu, până la Pochouse Bourguignon din trei feluri de peşte şi soufflé de fructe de pădure. Restaurantul Ralet este renumit nu doar pentru preparatele servite, ci şi pentru ingredientele bio folosite în bucătărie; aşadar, dacă vă doriţi să mâncaţi gustos şi sănătos, este restaurantul căruia trebuie să-i călcaţi pragul cel puţin o dată şi pe care personal, intenţionez să-l încerc.

Hoteluri şi cazare în Iaşi

Sistemul de rezervare online oferit de Paravion pune la dispoziţie şi posibilitatea de a alege cazarea. Eu am selectat simplu "hoteluri in Iasi", iar sistemul mi-a generat o serie de variante, de la cele mai modeste unitati de cazare pana la hoteluri de categorie superioara, cum sunt: Unirea Hotel & SPA, Traian Grand Hotel, Bellaria Hotel, urmate de Hotel Moldova, Astoria şi Dorobanţi (pentru care o noapte de cazare cu Bed&Breakfast începe de la 180 lei).

Călătorie plăcută în Iaşi!

Abia astept sa descopar orasul impreuna cu prietenii mei. Imi doresc sa vizitam obiectivele culturale si istorice, dar nu vom rata nici posibilitatile de distractie. Imediat ce definitivam planurile de vacanta, nu ne ramane decat sa validam rezervarea de bilete de avion Iasi, si-apoi sa ne facem bagajele. Iaşiul este oraşul primei mari uniri a României, prima capitală a ţării; este oraşul primului spectacol de teatru în limba romana, al primului muzeu din ţară, al primei universităţi romaneşti. Nicolae Iorga spunea: "Sunt români care n-au fost niciodată la Iaşi, deşi n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu înţelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviinţă de spiritul trecutului nostru care trăieşte în acest loc mai viu şi mai bogat decât oriunde aiurea."
 
Cea mai simpla si rapida metoda pentru a compara preturile pentru bilete de avion Bucuresti - Iasi de la fiecare companie aeriana va este oferita de Paravion.ro
 

citeste mai mult