Bilete de avion Baia Mare – Zboruri Baia Mare - Paravion.ro

Bilete avion Baia Mare - Romania

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 11149
Vrei sa calatoresti la Baia Mare? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Oferta pentru zboruri catre Baia Mare

Oferta pentru zboruri catre Baia Mare
Baia Mare, capitala a judetului Maramureș , poate reprezenta punctul de plecare atât pentru excursii în aer liber, la munte, ori vizite în oraș, muzee, expoziții de artă plastică, o masă la un restaurant sau la o cofetărie. Rezervând bilete de avion pentru Baia Mare veți beneficia de avantaje nete față de călătoria cu trenul sau autoturismul datorită condițiilor de confort oferite de companiile aeriene, ca să nu mai punem la socoteală și timpul pe care-l puteți câștiga în favoarea rezolvării unor afaceri sau pentru a vă relaxa. Apelând la sistemul Paravion pentru a rezerva bilete de avion pentru Baia Mare, www.paravion.ro, puteți alege din timp cea mai convenabilă ofertă. Mai mult decât atât, cu aplicația de mobil Paravion vă puteți rezrva biletul de avion către Baia Mare într-un mod rapid și sigur, chiar de acasă, de la birou sau din taxi. Aveți posibilitatea de a face o rezervare și prin telefon, 24 ore/zi, 7 zile/săptămână

Despre rezervarea online pe Paravion

Apelând la sistemul Paravion pentru a rezerva bilete de avion Bucuresti - Baia Mare, www.paravion.ro, puteți alege din timp cea mai convenabilă ofertă. Mai mult decât atât, cu aplicația de mobil Paravion vă puteți rezrva biletul de avion către Baia Mare într-un mod rapid și sigur, chiar de acasă, de la birou sau din taxi. Aveți posibilitatea de a face o rezervare și prin telefon, 24 ore/zi, 7 zile/săptămână

Momente importante din istoria orasului Baia Mare

Orașul Baia Mare a fost atestat documentar în anul 1329 sub denumirea de Râul Doamnelor. În anul 1411 este atestată existenţa Monetăriei la Baia Mare. Aceasta s-a impus ca principala monetărie din Transilvania şi Ungaria. Pe lângă minerit, ca activitate determinantă, la Baia Mare este atestată documentar, pentru secolele XIV-XVIII, existenţa unui număr însemnat de meşteşugari, independenţi sau organizaţi în bresle: aurari, argintari, măcelari, dogari, croitori, brutari, blănari, cizmari etc. Organizarea în bresle s-a păstrat până în a doua jumătate a secolului XIX, în anul 1872 constituindu-se asociaţii „industriale”. Unirea din 1918 şi instaurarea administraţiei româneşti au determinat modificări structurale, în consonanţă cu evoluţia societăţii româneşti. În timpul regimului comunist oraşul Baia Mare a devenit interesant din perspectivă politică, economică şi administrativă. Astfel, Baia Mare a cunoscut un ritm accentuat de dezvoltare, printre ramurile industriale predominând mineritul şi metalurgia. Acest oraș a reprezentat întotdeauna un loc privilegiat din Transilvania.

Cea mai buna perioada sa vizitezi orasul Baia Mare

Primăvara și începutul toamnei sunt cele mai bune perioade să vizitezi orașul Baia Mare și zonele învecinate. În același timp, beneficiind de temperaturi ceva mai răcoroase decât în restul țării, orașul Baia Mare poate fi vizitat chiar și în lunile caniculare. Bine-venite sunt și scurtele vizite din timpul iernii, când, după un tur de oraș, nu trebuie să ratezi pârtiile de ski Mogoșa (la o distanță de 18 km), Izvoare (la 27 km), Șuior (la 18 km), Cavnic (la 30 km).

Limba oficiala

Limba oficială în orașul Baia-Mare este limba română. Un număr redus de locuitori vorbesc maghiara sau germana, în schimb, există foarte multe persoane care vorbesc fluent limba engleză.

Moneda oficiala

Moneda oficială în orașul Baia Mare este leul (RON), dar se mai practică și plata în Euro (1 € = 4.45 RON) sau dolari SUA (1 $ = 3,26 RON). Majoritatea hotelurilor din Baia Mare acceptă plata integrală la Direct Booking cu cardul online, prin POS, prin transfer bancar sau cu cash

Obiective si atractii turistice in Baia Mare

Turnul lui Ştefan este cea mai reprezentativă clădire din Evul Mediu din orașul Baia Mare. A fost construit între anii 1446 şi 1468, la iniţiativa lui Iancu de Hunedoara. Localul Monetăriei din strada cu același nume, a fost construit între anii 1734-1737 și a avut în trecut o destinaţie extrem de importantă pentru oraş, prin achiziţionarea metalelor preţioase, baterea şi schimbarea monedelor, dreptul de purificare a metalelor. În prezent este sediul Muzeului Judeţean Maramureş, secţia Istorie.   Muzeul de Mineralogie din B-dul Traian nr. 8, este cel mai mare muzeu regional din Europa cu acest profil, oferind publicului o panoramă complexă, vizuală și interactivă, a istoriei și caracteristicilor geologice ale zonei miniere BAIA MARE-MARAMUREȘ. Aici poate fi admirata colecția de flori de mină cu eșantioane unicat la nivel mondial. În Baia Mare transportul în comun se face cu autobuzele Urbis sau puteți închiria o mașină.

Restaurante si mancaruri specifice in Baia Mare

Restaurantele din Baia Mare practică prețuri foarte accesibile, chiar și pentru turiștii români. Maramureșenii nu excelează prin combinații sofisticate de alimente și mirodenii, ci mai degrabă prin principii ecologice solide. Printre mâncărurile specifice din zona Baia Mare putem menționa: ciorba de burtă, ceafa suculentă de porc cu gust intens, sarmalele de Maramureș, mâncarea la tigaie ca la Baia Mare, mămăliga cu jumări, supa de ardei umpluți. Produse tradiționale pot fi procurate și din piață, de la localnici.

Hoteluri si cazare in Baia Mare

Pentru o cameră de 2 persoane în hotelurile de 3* din orașul Baia Mare, veți plăti aproximativ 170 de lei pe noapte, iar la un hotel de 2*, aproximativ 100 lei pe noapte. O locație ce merită selectată pentru a vă caza în Baia Mare este Hotelul Mara (3 stele), în Bd-ul Unirii, nr. 11. Este o locaţie de curând renovată, redecorată, foarte modernă şi elegantă. Complexul hotelier Rivulus (3 stele) din Str. Culturii, nr. 3, Zona Casa de Cultură vă oferă diverse servicii de înaltă calitate, fiind locul ideal atât pentru turism cât şi pentru afaceri.

Calatorie placuta la Baia Mare!

Odată încheiat acest tur virtual prin orașul Baia Mare și împrejurimile acestuia, vă invităm să consultați ofertele Paravion, precum și informațiile cu privire la Aeroportul Internațional Baia Mare. Totodată, pentru nelămuriri, cu privire la procurarea biletelor de avion cu destinația Baia Mare ne puteți apela la numărul de telefon 0372.72.73.74 sau ne puteți transmite un email la callcenter@paravion.ro. Un agent Paravion vă stă la dispoziție.

Viziteaza Baia Mare !

 

citeste mai mult