Bilete de avion Porto – Zboruri Porto - Paravion.ro

Bilete avion Porto - Portugalia

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 11118
Vrei sa calatoresti la Porto? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Oferta de zboruri catre Porto

Oferta de zboruri catre Porto
Aveți un pic de timp liber și vreți să-l petreceți cât mai bine cu putință, atunci faceți o călătorie în orașul Porto, din Portugalia. Pe lângă fapul că este situat pe malul râului Douro, Porto te încântă prin varietatea arhitecturală și prin modul în care sunt puse în valoare monumentele și peisajul, spectaculosul și pitorescul îmbinându-se perfect. Rezervați cât mai repede bilete de avion către Porto pentru a avea o vacanță reușită.

Despre rezervarea online pe Paravion

Pentru a economisi timp, vă recomandăm să rezervați bilete de avion online pe site-ul Paravion ce vă oferă posibilitatea unică de a alege modalitatea de plată, fie prin serviciul home banking, fie în rate. Parcursul de rezervare este simplu, nu trebuie decât să alegeți perioada, zborul ce vi se potrivește și modalitatea de plată. Pentru a urmări detaliile comenzii puteți apela la serviciul de notificare prin SMS.

Momente importante din istoria orasului Porto

Porto este al doilea mare oraş al Portugaliei și unul din cele mai vechi centre ale Europei. Orașul s-a născut prin unirea celor doua orașe antice, Portus și Cale, ce au fost contruite în estuarul râului Douro. Fiind într-o zonă de tărm, Porto devine un important centru comercial, ce leagă Europa de America de Sud și Latină. Prosperitatea și opulența orașului de-a lungul secolelor este demonstrată de frumusțea și bogăția clădirilor, ceea ce a determinat UNESCO să declare centrul istoric al orașului ca făcând parte din patrimoniul umanității în 1996. Un alt aspect important din istoria orașului este istoria vinului ce a lua naștere în aceaste regiuni cu mult timp în urmă și a cărui faima a ajuns în întreaga lume.

Cea mai buna perioada sa vizitezi orasul Porto

Prin prisma a celor ce are de oferit orașul Porto, orice perioadă a anului are frumusețea sa, însă pentru a înțelege ce semnifică cu adevărat acest minunat oraș trebuie să-l vizitați toamna, când vinul este tocmai bun de degustat și veți rămâne încântați de atmosfera de sărbătoare data de cel mai vestit festival al vinului Porto Wine Fest. Datorită temperaturilor blânde și a brizei oceanice, Porto poate fi vizitat în orice anotimp, chiar și iarna unde puteti petrece un Crăciun și un Revelion de neuitat.

Limba oficiala in Porto

Portugheza este limba oficială vorbită în Porto, însă cunoscătorii de limbă engleză se vor descurca cu ușurință, engleza fiind vorbită de mulţi localnici. Pentru a intra în spiritul portughez puteți să învățați câteva expresii uzuale ca Ola (Buna), Obrigado (Mulțumesc), Adeus (La revedere).

Moneda oficiala

Moneda oficială a Portugaliei este euro. Nu veți avea probleme cu schimbul valutar, Porto facilitând acest aspect. Băncile oferă cele mai bune tarife, însă puteți apela cu încredere la birourile de schimb valutar. Ca si modalități de plată, sunt aceptate toate tipurile de carduri, dar pentru a fi siguri verificați înainte.

Obiective si atractii turistice in Porto

Aici puteți vizita cel mai mare muzeu din Portugalia, Muzeul Naţional Soares dos Reis, deschis prima dată în 1833, fiind totodată primul care a primit numele de muzeu naţional. Ceea ce îl face spectaculos, pe lângă colecția impresionantă de tablouri, obiecte din ceramică, sticlărie, mobilă şi bijuterii, este locația, Palatul Carrancas ce a servit ca reşedinţă regală de la începutul domniei regelui Petru al IV-lea. Un alt obiectiv important ce nu trebuie ratat este reprezentat de Grădinile Palatului de Cristal, unde puteți vizita Muzeul Romantic Quinta da Macieirinha și una dintre cele mai celebre vinării din oraș, Solar do Vinho do Porto. Ce face ca acest obiectiv să fie cu adevărat impresionant este faptul că oferă privelişti panoramice deosebite ale Râului Duoro. Nu trebuie să ratați nici edificiile religioase și istorice încărcate de un mister aparte: Catedrala Porto, Biserica Sao Francisco, Palatul Bursei sau Casa do Infante. Incursiunea în Porto trebuie să puncteze neapărat istoria vinului de Porto, așa că nu ratați vestitele crame Porto Calem și Ramos Pinto. Astfel veți avea prilejul de a descoperi o întreagă cultură a vinului. Tururile pivniţelor cuprind episoade de degustare şi posibilitatea de a cunoaște istoria producţiei de vin de Porto.

Restaurante si mancaruri specifice in Porto

În Porto veți avea parte de o adevarată incursiune în lumea bucătăriei portugheze, putând servi adevarate delicii culinare pe bază de pește și fructe de mare, toate acompaniate de vestitul vin de Porto. Nu ratați specialitățile culinare precum Tripas, tocană din supă făcută din burtă şi diverse ingrediente și Bacalhau, specialitate din cod preparat dupa reţete tradiţionale vechi de secole. Nu trebuie să vă faceți griji în privința locurilor unde puteți lua masa. Aici găsiți de la restaurante și standuri ieftine, la cele mai spumpe și elegante locuri, orașul deservind toate gusturile și buzunarele. Dacă vă decideți să luați masa în oraș, vă recomandăm Bacalhoeiro, un restaurant situat pe malul opus al râului Duoro, ce se gasește într-o clădire masivă din granit veche de peste 100 de ani. Nu puteți rata nici Dom Tonho, unul dintre cele mai extravagante restaurante din Porto, un adevarat punct turistic al oraşului. Dacă nu vreți să cheltuiți bani pe mâncare, puteți alege mici localuri și cafenele care oferă calitate la prețuri avantajose.

Hoteluri si cazare in Porto

În Porto găsiți atât hoteluri de lux cât și locuri unde vă puteți bucura de o vacanță fără griji. Dacă doriți cazare în centrul orașului, alegeți Andarilho Oporto, un loc fermecător, cu camere curate și spațioase care oferă acces la toate utilitățile. Puteti opta și pentru un hotel mai ieftin ca Grande Hotel de Paris situat aproape de atracțiile turistice importante din Porto.

Calatorie placuta in Porto!

Fără îndoială, dacă alegeți Porto, veți avea parte de o experiență deosebită ce nu poate fi descrisă în cuvinte. Cel mai important este să ajungeți să trăiți acele momente și să savurați din plin frumusetea orașului Porto. Nu mai stați pe gânduri și rezervați-vă bilete de avion Bucuresti - Porto, iar odată ajunși în Aeroportul Francisco Sa Carneiro, mai aveți 11 kilometri până în centrul oraşului și de aici începe adevarata experiență.
 

citeste mai mult