Bilete de avion Cracovia – Zboruri Cracovia - Paravion.ro

Bilete avion Cracovia - Polonia

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 11077
Vrei sa calatoresti la Cracovia? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Oferta pentru zboruri catre Cracovia

Oferta pentru zboruri catre Cracovia
Sunt o visătoare, acea veșnică îndrăgostită care crede în magia primelor sărutări, iar Cracovia e ideală, cu povestea sa de basm, cu dragonii fioroși și armatele de porumbei călători care parcă stau și așteaptă reîntoarcerea cavalerilor și a regilor de altă dată. Așadar trebuia neapărat să îmi iau niște bilete de avion Cracovia.

Despre rezervarea online pe Paravion

După o căutare rapidă pe Google după "bilete avion Bucuresti - Cracovia", le-am cumpărat în doi timp și trei mișcări de la Paravion, am împachetat repejor toate lucrurile frumoase care mă inspiră, cărțile mele de poezii și povestiri cu zâne și prințese, m-am urcat în taxi și-am pornit la aeroport cu un dor nebun să-mi trăiesc propriul basm.

Momente importante din istoria orasului Cracovia

Cracovia e pentru mine un oraș cu adevărat magic. Când am aflat că orașul a fost întemeiat de Krakus, conducătorul care a ucis dragonul Smok Wawelski în anul 700 și pe locul său s-a construit castelul Wawel, n-am putut să mă abțin să nu visez la domnițe îndrăgostite plimbându-se agale pe aceleași drumuri pe care am călcat și eu, m-am simțit ca-n basme! M-au întristat însă momentele de cumpănă, cele mai importante fiind probabil trecerea prin cel de-al Doilea Război Mondial, în urma căruia orașul a rămas în mare parte întreg, și cei 45 de ani de comunism ce au urmat. Mi-am revenit repede, inspirată de atmosfera magnifica a orașului parcă suspendat în timp și am mai scris niște rânduri în jurnalul meu de călătorie.

Cea mai buna perioada sa vizitezi orasul Cracovia

Cea mai bună perioadă în care putem vizita Cracovia ar fi primăvara, când putem să ne plimbăm visători printre străzile ce revin la viață și să visăm la povești de dragoste noi, sau toamna, când vremea blândă ne moleșește pe băncuțe și putem să ne uităm cu gânduri de dor la trecători. Dar putem vizita Cracovia tot anul! Vara se țin festivaluri unde putem deveni și noi domni sau domnițe în căutarea unor aventuri romantice iar iarna, deși poate fi frig, apropierea de munții Tatras poate atrage turiștii cărora le place să schieze și să se îmbrățișeze-n fața unui foc de șemineu.

Limba oficiala in Cracovia

Limba oficială care se vorbește în Cracovia este bineînțeles poloneza, însă nu este imposibil să găsim localnici care să poată comunica și în limbi de circulație mai largă, precum engleza, franceza, germana sau chiar și rusa. Cred că orice persoană care vizitează acest oraș minunat ar trebui să știe câteva expresii în limba locală: „mulțumesc” (dziekuje pronunțat dsyenkooyeh), „bună!”(czesc, pronunțat cheshch) și „Cum pot ajunge la…?” (jak moge dojsc do..., cu pronunția yak mokeh doyshch doh...). Și să nu uit de „te iubesc!” (kocham cię pronunțat kohum cie).

Moneda oficiala

În Cracovia se folosesc mai mult Zloții polonezi și subdiviziunile acestora, Grosz-ii, cu toate că Polonia face parte din Uniunea Europeană. În marile magazine și în hypermarketuri se acceptă și plăți în Euro, 1 Euro = 4,2 zloți. Tranzacțiile se fac mai degrabă în cash, cardurile fiind acceptate însă în hoteluri, magazine, restaurante, cazinouri și desigur, galerii de artă, iar ATM-urile se găsesc peste tot, de la bănci la campusuri universitare. Cecurile nu se acceptă ca formă de plată dar pot fi folosite pentru a scoate cash de la bănci.

Obiective si atractii turistice in Cracovia

Cracovia este un oraș magic, lucru dovedit de frumosul castel Wawel, construit unde cândva locuia un dragon de temut, și de taverna construită în peștera în care acesta și-ar fi avut bârlogul. Dar să nu uit și de celelalte districte ale Cracoviei, care are câte ceva pentru toată lumea! Am vrut să mă visez prințesa ce-și aștepta cavalerul și am mers pe Ruta Roială, drumul pe care orice rege încoronat al Poloniei mergea când aceasta era o mare putere regală. Nici nu mi-a fost greu să mă înconjor de romantismul medieval căci privirea mi-a fost furată de Catedrala Wawel și de Bazilica Sfintei Marii care au niste vitralii medievale într-o stare impecabilă, de o frumusețe memorabilă în stil Art Nouveau, specific Cracoviei. Bazilica Sfântului Francis intră și ea în categoria obiectivelor ce trebuie văzute datorită picturilor interioare și a vitraliului intitulat „Dumnezeu în actul creației”, o adevărată operă de artă! Cracovia a fost orașul în care s-a desfășurat o poveste înduioșătoare și care pe mine m-a marcat, am suferit văzându-le și m-am transpus pe moment în pielea celor asupriți pe lângă sinagogile, Fabrica lui Schindler și ghetoul evreilor din districtul Podgórze. Desigur, vorbesc de capodopera „Lista lui Schindler”. Dar să mă întorc la basmele mele, la Dealul lui Kościuszko, luptătorul polonez pentru libertate căruia i-a fost dedicat acest monument, asemenea dealurilor mortuare ce se realizau în timpuri preistorice. Dealul este înalt, urcușul este greu, dar panorama asupra orașului pe care ți-o oferă este sublimă! Câte povești de dragoste puteți vedea de acolo, de sus!

Restaurante si mancaruri specifice in Cracovia

În Cracovia există localuri pentru toată lumea, dar trebuie neapărat să vizitezi un bar de lapte tradițional. Foarte ieftine, ele permit oricărui călător curajos să ia contact direct cu oamenii din oraș, să lege prietenii și legături durabile și să trăiască timp de câteva minute ca un polonez adevărat. Dar să revenim la alte vremuri, să stăm unde au stat Regina Elisabeta a II-a și numeroși Arhiduci Austro-Ungari inaintea ei, și haideți la Hawełka, să citim un meniu tradițional polonez neschimbat din 1876, într-o cameră vopsită în verdele romantic al secolului 20. O pâinică poloneză la o cafenea cu geamuri mari, ca să putem vedea trecătorii și să trăim o multitudine de scenarii, care mai de care mai romantice, nu strică niciodată. Desigur, cum am spus, orice gust poate fi satisfăcut în acest oraș, putându-se consuma și hamburger, pizza sau kebab, fast food și alte gustărele pentru cei care preferă să mănânce cand se plimbă și admiră peisajul.

Hoteluri si cazare in Cracovia

Hoteluri în Cracovia sunt multe și frumoase, mai mici sau mai mari, mai ales în zona Orașului Vechi, dar eu am rămas fascinată de Gessler Hotel Francuski, un hotel tradițional Polonez, cu interioare maiestuoase și o atmosferă romantică și regală. Este superb!

Calatorie placuta la Cracovia

Luați-vă cu încredere iubiții și iubitele, biletele de avion Cracovia, aterizați pe aeroportul Cracovia și bucurați-vă de un oraș fermecător ținându-vă de mână! 
 

citeste mai mult