Bilete de avion Chisinau – Zboruri Chisinau - Paravion.ro

Bilete avion Chisinau - Moldova

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 9632
Vrei sa calatoresti la Chisinau? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Oferta pentru zboruri catre Chisinau

Oferta pentru zboruri catre Chisinau
Rezervați acum bilete de avion către Chișinău, o destinație pentru adevărații hedoniști. Chișinău este capitala distracției din spațiul post-sovietic. Dacă vă plac mâncarea, vinurile premiate, viața de noapte, muzica, dansul și dacă vreți să vedeți cele mai frumoase europence, atunci Chișinău este orașul perfect.

Avantajele rezervarii online prin Paravion

Paravion vă oferă bilete de avion la prețuri atractive către Chișinău. Sistemul de rezervare online vă oferă posibilitatea să plătiți prin serviciul home banking sau în rate, fără dobândă. Dumneavoastră vă alegeți perioada de călătorie, zborul cel mai convenabil și modalitatea de plată, iar de restul ne ocupăm noi. Ca să aflați informații legate de zborul dumneavoastră, puteți apela la serviciul de notificări prin SMS în timp real și dacă nu sunteți încă decis, vă puteți abona la serviciul de alerte pe e-mail și noi vă vom comunica cele mai mici prețuri pentru perioada aleasă.

Momente importante din istoria orașului Chișinău

Fondat în secolul al XV-lea, Chișinău a fost la început o mică așezare construită în jurul unei mănăstiri. La mai puțin de 100 de ani după întemeiere, otomanii au capturat orașul, iar în anul 1812, într-unul din războaiele turco-rusești, Rusia anexează Chișinăul, devenind astfel centrul regiunii Basarabia. La sfârșitul Primului Război Mondial, Basarabia s-a unit cu România, însă după cel de-al Doilea Război Mondial, România a fost forțată să cedeze regiunea URSS-ului. În 1991, în urma căderii URSS-ului, Chișinău devine capitala statului independent Republica Moldova.

Cea mai potrivită perioadă pentru vizitarea orașului Chișinău

Vara puteți cel mai bine să vă bucurați de viața de noapte fierbinte a orașului. Terasele și discotecile în aer liber, piscinele și parcurile cu multă umbră sunt pline de tineri în căutare de senzații tari. Bazarurile şi evenimentele sunt peste tot, iar trecătorii însetați se pot răcori cu un pahar de cvas (băutură rusească pe bază de pâine). La început de octombrie toată suflarea Republicii Moldova sărbătorește Ziua Vinului. Sărbătoarea ține două zile în care orașul e plin de oameni zâmbitori şi de scene unde concertează cele mai bune trupe locale.

Limba oficială în orașul Chișinău

Limba oficială este limba română, dar limba rusă se aude destul de frecvent în magazine sau atunci când comanzi un taxi. Chișinău este traversat de râul Bâc, dar aveți grijă la context când folosiți acest cuvânt. Sensul secundar este de bou, prost. Argoul chişinăuian este foarte original. Câteva cuvinte populare: pivă = bere; pațan = prieten; crutoi= super; a gani = a vorbi aiurea; samagon = rachiu tare dublu rafinat.

Moneda oficială în orașul Chișinău

Moneda oficială este leul moldovenesc (MDL), cu o paritate de 1MDL = 0,25RON, respectiv 0,06EUR. Plata cu cardul este general acceptată, iar cardurile general acceptate sunt Maestro, Visa, Master Card.

Obiective şi atracţii turistice din orașul Chișinău

Chişinău, orașul cu multe fețe, are o mulţime de zone verzi şi bulevarde largi, pe tipic sovietic. În centru e paradă de clădiri staliniste, exotice pentru occidentali. Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală e locul în care puteţi vedea un schelet de mamut, dar şi o trecere în revistă a fermecătoarelor zone rurale din Basarabia. La câţiva kilometri de Chişinău se află unele dintre cele mai vestite crame ale lumii: Cricova (unde cea mai veche sticlă de vin datează din 1902) şi Mileștii Mici (înscrisă în cartea recordurilor pentru cea mai mare colecție de vinuri – peste 2 milioane de sticle). În week-end-uri, turiştii, dar mai ales localnicii se pot bucura de Yard Sale, un târg de obiecte hand made pline de originalitate. Se organizează jocuri, concursuri și momente artistice. În centrul oraşului, lângă "Sala cu orgă" funcţionează un bazar de vechituri unde amatorii de obiecte sovietice îşi pot achiziţiona ciurucuri din vremea sovietelor - ceasuri, radiouri sau aparate foto. Nostalgicii au de ales dintr-o colecţie impresionantă de busturi ale lui Lenin ori insigne cu Stalin. Noaptea, oraşul are alte atracţii. Déjà vu Cocktail Bar este un loc în care cocktailurile nu vin cuminte la masă, ci sunt însoţite de ritualuri bine puse la punct – imaginaţi-vă că beţi un shot de vodkă de pe un bar în flăcări, purtând pentru protecţie, pe cap, o cască din cel de-al doilea război mondial. Drive Club este probabil cel mai la modă local de noapte din Chişinău, unde vă veţi izbi la tot pasul de high-class-ul local. Fetele au de obicei intrarea gratuită în cluburile din Chișinău.

Restaurante și mâncăruri specifice din orașul Chișinău

La capitolul mâncare și restaurante, Chișinău are ștacheta foarte ridicată. Recomandăm restaurantele Pani Pit, cu specific internațional, aparținând unuia dintre fiii poetului Grigore Vieru; Eli Pili, loc de întâlnire al hipsterilor locali, cu bucătărie românească şi rusească, la preţuri foarte mici; Vatra Neamului, restaurant cu specific moldovenesc şi spectacole de muzică populară cu dichis. Nu plecaţi din Chișinău fără să gustați bomboanele Bucuria, exportul alimentar cel mai de succes al Moldovei. În orice supermarket standurile cu produse de panificaţie sunt uriaşe: pâine cu seminţe, cu fructe, de secară sau albă, orice vă puteți imagina. O afacere bună la Chişinău sunt sortimentele de pește uscat sau afumat și de icre negre şi roşii, aduse direct din fostele state socialiste de la Marea Caspică. Moldovenii nu se încurcă deloc când vine vorba de băutură. Este locul din lume cu cel mai bun raport calitate preţ la vinul spumant (produs local), dar şi la vodkă (import din Rusia). Berea locală e Chişinău, iar concurenţa ei este Baltika, având sticlele numerotate după gradul de tărie. Coniacul Călăraşi e o delicatesă moldovenească care se bate pe piaţă cu Kvintul produs în Transnistria.

Hoteluri și cazare în orașul Chișinău

Unul dintre cele mai bune hoteluri din Chișinău este Nobil Luxury Hotel. În exterior arată ca orice clădire urâtă de sticlă din estul Europei, dar în interior vă aşteaptă mobilă din lemn de nuc, marmură italiană sau candelabre de cristal. Din aceeaşi categorie face parte şi Leogrand. Codru este hotelul cel mai cunoscut al capitalei moldoveneşti şi locul unde se cazează toate delegaţiile oficiale. Până şi preşedintele Putin a stat în apartamentul prezidenţial de la Codru.

Călătorie plăcută la Chișinău

Nu amânaţi călătoria către Chișinău, un oraş prietenos, vesel şi mult mai exotic decât vă aşteptaţi. Dacă nu vreţi să ajungeţi acolo pe Podul de Flori, varianta zborului este cea mai comodă, iar noi avem biletele de avion către Chișinău perfecte pentru dumneavoastră. Veți ateriza pe Aeroportul Internațional Chișinău. Să aveți o călătorie frumoasă!
 
Paravion.ro: rezervari online de bilete avion Bucuresti - Chisinau si internet check-in pentru zboruri Chisinau.

Reprezentativ pentru Chișinău

 

citeste mai mult