Bilete de avion Malta – Zboruri Malta - Paravion.ro

Bilete avion Malta - Malta

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 9841
Vrei sa calatoresti la Malta? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Oferta pentru zboruri catre Malta

Oferta pentru zboruri catre Malta
Malta reprezintă bijuteria insulară situată la sud de Italia şi nord de Tunisia. Ce priveliște minunată creează această situare demografică din centrul Mării Mediterane, cu plaje întinse, fructe de mare, sporturi nautice și Laguna Albastră! Este o destinație care se bucură de o imensă bogăție culturală, mărturie stând cele 7 milenii de istorie și civilizație. Rezervați online bilete de avion către Malta și veți avea parte de o experiență de neuitat!

Despre rezervarea online pe Paravion

Pentru a rezerva bilete de avion către frumoasa Malta, trebuie doar să accesezi pagina www.paravion.ro și să îți alegi data la care vrei să călătorești. De acum trebuie să te mai preocupe doar alegerea unor ținute lejere și colorate. De asemenea, să nu uiți crema pentru protecție solară!

Momente importante din istoria orașului Valetta

Fondarea orașului Valetta începe odată cu sosirea Cavalerilor Ioaniți. Istoria tumultuoasă a regiunii povestește despre Marele Asediu din anul 1565, în care otomanii au dorit să controleze zona ocupată de Cavalerii Maltei. În anul 1566, Papa îi răsplătește cu bani pe bravii cavaleri care au fost conduși în luptă de către Jean Parisso de Valette pentru a construi încântătoarea Valetta de astăzi. Regiunea a înflorit cu trecerea timpului, transformându-se dintr-o peninsulă calcaroasă într-o locație exotică.

Cea mai buna perioada sa vizitati Malta

Malta se bucură de o climă mediteraneană, fiind puternic influențată de mare. Dacă doriți să petreceți timp la plajă sau într-o excursie cu vaporul, Malta este destinația ideală. Aici se evidențiază două anotimpuri: vara și iarna, timpul rece fiind dominat de temperaturi de peste 15 grade Celsius. Cea mai bună perioadă pentru o incursiune pe tărâmul maltez este până la finalul lunii iunie, pentru că începând cu luna iulie, umiditatea și temperaturile înalte sunt mai greu de suportat pentru turiști.

Limba oficială în Malta

Limba oficială în Malta este engleza, însă dacă doriți să aveți parte de o experiență de neuitat, puteți învăța câteva cuvinte pentru a intra în contact cu ospitalierii maltezi. Pentru a saluta pe cineva este suficient să îi spuneți “Merħba” (Salut!) și cu siguranță veți începe o conversație plăcută.

Moneda oficială în Malta

Malta a aderat încă din anul 2008 la moneda unică euro. De asemenea, în restaurante, baruri, în magazine și în cluburi puteți folosi carduri Visa sau Master Card.

Obiective și atracții turistice din Malta

Malta reprezintă o destinație de vacanță completă, datorită climei plăcute dar și a numeroaselor activități de care vă puteți bucura pe perioada șederii. Imediat cum aterizați pe aeroportul Luqa, cu forma sa specială a literei “L”, puteți face o vizită celui mai mare port natural de la Valetta (Grand Harbour sau Marsamxett). Apoi aveți ocazia să vizitați Laguna Albastră, situată între Comino și Cominetto, luând un vapor din port. Acum nu mai rămâne decât să pregătiți aparatele de fotografiat și să savurați un cocktail pe durata croazierei. Fascinanta capitală, Valetta, vă oferă mai multe posibilități de vizitare a unor obiective turistice unice din punct de vedere istoric. Pe listă se află și Co-Catedrala Sfântului Ioan Botezătorul, unde veți putea admira o pictură originală a artistului Michelangelo Caravaggio care ilustrează decapitarea Sf.Ioan Botezătorul. Din itinerariu nu trebuie să lipseasca nici Grădinile Barakka, Muzeul de Război, Casa Rocca Picolla, Palatul Marilor Maeștri sau Catedrala din Mdina. Dacă vă hotărâți să călătoriți în Malta către finalul lunii mai, vă veți bucura de celebra Festa și de minunatele artificii unice în lume. Festa ține până în luna septembrie. Dacă sunteți pasionați de sporturile nautice, Malta oferă mai multe posibilități de practicare a scufundărilor, snorkeling și plimbări cu sky-jetul. Un alt loc în care trebuie neapărat să ajungeți este “Blue Grotto”. După cum îi spune și numele, este o grotă naturală superbă, aproape ireală, în care soarele se reflectă deasupra apei formând o priveliște paradisiacă. Locul este foarte popular pentru turiști dar și pentru regizorii de film care au găsit-o fascinantă.

Restaurante şi mâncăruri specifice din Malta

Datorită poziționării la Mediterană, într-o regiune cufundată în soare, maltezii se bucură de mare varietate de mâncăruri delicioase, având la bază fructele de mare. Aici puteți consuma celebrele pastizzi (produse de patiserie cu umpluturi de ricotta și spanac), ciuperci, melci, caracatiță, brânzeturi, carne de iepure și pasăre. Alte două feluri specifice sunt lampuki (dorada gătită tradițional) și ravjul (ravioli). De asemenea, maltezii sunt mari împătimiți ai pastelor. Aceste feluri le puteți consuma la restaurantele de pe faleză sau pe terase. În Saint Julian’s și Sliema se găsesc restaurante de lux cu diverse influențe culinare dar și tradiționale malteze. Vă recomandăm restaurantul hotelului Intercontinental, care se bucură de o priveliște superbă sau puteți opta între Peppino’s, Café Raffael, Zest sau Ta’Marija.

Hoteluri şi cazare în Malta

Cea mai mare generoasă ofertă de hoteluri în Malta se găsește în Sliema. Aici puteți alege cazarea care vi se potrivește cel mai bine: Sliema Marina Hotel, Preluna, Hotel Fortina iar lista poate continua. Este de menționat faptul că nu există plaje amenajate, există doar plaje stâncoase, cea mai apropiată cu nisip fiind cea din Saint Julian’s - Saint George Bay. Dacă doriți să vă cazați în zona litorală vă recomandăm stațiunea Qawra unde puteți găsi hoteluri precum Bellavista, Palazin, Suncrest, Relax Inn sau Soreda.

Vă dorim o călătorie plăcută în Malta!

Fiind vorba de un arhipelag, cea mai simplă metodă de a ajunge este cu avionul. După ce vă vedeți cu biletele de avion în buzunar, nu mai stați pe gânduri: cap compas spre aeroportul Luqa! Însorita Malta vă așteaptă să o descoperiți!
 

citeste mai mult