Bilete de avion Luxembourg – Zboruri Luxembourg - Paravion.ro

Bilete avion Luxembourg - Luxemburg

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 9584
Vrei sa calatoresti la Luxembourg? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Bilete avion Luxemburg

Bilete avion Luxemburg
Luxemburgul e un oraș al diversității culturale cu o populație de 100.000 locuitori, o destinație perfectă pentru un weekend prelungit în care poți vizita obiectivele turistice importante, dar te poți bucura și de numeroasele spații verzi sau de lista de activități și obiective gratis pe care capitala luxemburgheză le oferă.
Momente importante
Marele Ducat de Luxemburg se întinde pe o suprafață de doar 84 km și e a doua cea mai mică țară din Uniunea Europeană, localizată între Belgia, Franța și Germania. Orașul Luxemburg datează de la sfârșitul secolului 10 și a fost sub ocupație habsburgică până la sfârșitul Renașterii. Capitala a fost distrusă în timpul celui De-al Doilea Război Mondial și ulterior refăcută. Drept mărturie stau numeroasele muzee dedicate memoriei victimelor. În prezent, țara e unul dintre centrele bancare și administrative ale Europei, orașul găzduind sedii importante ale Uniunii Europene, cum ar fi Curtea de Justiție sau Banca Europeană de Investiții.
 
Cea mai bună perioadă să vizitezi Luxemburg
Clima e una moderat continentală, cu ierni blânde și veri călduroase cu temperaturi între 25 °C - 30 °C. Cea mai bună perioadă să vizitezi Luxemburgul e de la sfârșitul primăverii până toamna târziu, în special din luna Iunie până la sfârșitul lui septembrie când în oraș sunt festivaluri și cu concerte la care poți participa și fără să plătești intrarea. Poți vizita Luxemburgul și în perioada iernii, singurul inconvenient ar putea fi temperaturile care ajung uneori chiar și sub –15 °C.
 
Limbă/Monedă oficială
Moneda oficială în Luxemburg este Euro. Poți folosi cu încredere ATM-urile locale dacă ai un card valabil internațional. E indicat să le folosești pe cele din centrele comerciale sau din sediile băncilor locale. Cele mai multe dintre bănci au ATM-uri speciale unde poți schimba valuta, dacă aceasta este alta decât Euro. În Marele Ducat de Luxemburg limba oficială e luxemburgheza, dar locuitorii au adoptat și limbile franceză și germană, franceza fiind preferată de localnici în conversații. Ca turist poți folosi limba engleză, în special în capitală unde sunt numeroși vorbitori de limbă engleză.
 
Obiective și atracții turistice
Orașul Luxemburg e destinația pitorească din inima Europei perfectă pentru un citybreak pentru că majoritatea obiectivele turistice pot fi văzute în doar două-trei zile. În Luxemburg vei găsi una dintre cele mai frumoase promenade ale Europei care datează din secolul 17, Chemin de la Corniche, cu vedere panoramică deasupra orașului și a fortăreței. Vizitează și Palatul Regal din Luxemburg într-un tur ghidat de 40 de persoane, cost tur: 7 euro (cu rezervare prealabilă). Dacă vrei să te lași surprins de atmosfera Luxemburgului de acum câteva secole atunci vizitează Muzeul de Istorie a Luxemburgului (intrare 5 Euro), Castelul Château de Vianden cu o capelă care  datează din secolul 13, Castelul Mudam (din partea estică a orașului) și Catedrala Notre Dame unde se găsește cavoul familiei regale.
 
Prânz în Luxemburg
În Luxemburg poți găsi restaurante bistro deținute de familii, restaurante italienești sau asiatice, dar și restaurante gourmet cu preparate extravagante. Un prânz sau o cină poate ajunge la 20 euro/persoană, iar prețul crește în funcție de restaurante. Mâncarea tradițională luxemburgheză e puternic influențată de bucătăria germană și de cea franțuzească, așa că multe dintre felurile de mâncare includ carnea de porc și cartofii, dar și fructele de mare.
 

citeste mai mult