Bilete de avion Riga – Zboruri Riga - Paravion.ro

Bilete avion Riga - Letonia

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 9587
Vrei sa calatoresti la Riga? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Oferta pentru zboruri catre Riga

Oferta pentru zboruri catre Riga
Somptuozitate, maiestuozitate și frumusețe, într-un cuvânt, Riga. Rezervați-vă online bilete de avion către Riga, Letonia, supranumită și capitala mondială Art Nouveau. Riga este un oraș de poveste care te surprinde la fiecare pas. Puține sunt orașele care se pot lăuda cu o arhitectură atât de impresionantă precum cea a clădirilor din Riga. Nu întâmplător, în anul 2014, Riga va primi titlul de Capitală Europeană a Culturii. Nu mică va va fi surprinderea să constatați că un oraș atât de frumos, nu este și "sufocat" de turiști. Așadar, veți putea admira în liniște fiecare colțisor al unui oraș dedicat celor care iubesc frumosul.

Despre rezervarea online pe Paravion

Doriți să rezervați online bilete de avion Bucuresti - Riga? Puteți opta pentru rezervarea prin Paravion.ro și beneficiați de plată în rate sau prin Internet Banking, alerte prin SMS, alerte tarife sau prețuri prin email, precum și de suport telefonic non-stop.

Momente importante din istoria orașului Riga

Riga este amplasatǎ pe locul unei așezǎri antice a livonienilor, la confluența râurilor Daugava și Ridzene. Râul Ridzene era cunoscut sub numele de Riga, la moment dat formând un port natural cunoscut drept Lacul Riga, dispǎrut în ziua de azi. Se considerǎ cǎ râul a împrumutat numele sǎu orașului. Centrul istoric a fost inclus în 1997 în patimoniul internațional UNESCO, fiind un oraș remarcat în mod special pentru arhitectura Art Nouveau excelent păstrată. În 2001, Riga a sǎrbǎtorit 800 de ani de la întemeiere. La 29 martie 2004 Letonia a devenit membrǎ a NATO, iar la 1 mai 2004 Letonia a devenit membrǎ UE.

În ce perioadă să vizitați orașul Riga

Deși capitala Letoniei merită vizitată în orice perioadă a anului, Riga este un oraș pe care nu trebuie să-l ratați în perioda iunie-august (când media temperaturilor este de aproximativ 17 grade) pentru a vă putea bucura de frumusețea parcurilor și a grădinilor spațioase. Fiind în apropierea Mării Baltice, vremea este destul de schimbătoare. De aceea, dacă vizitați orașul vara vă recomandăm să vă luați și o umbrelă cu voi.

Limba oficială în Riga

Letona este limba oficială în Riga. Cu toate acestea, mulți locuitori vorbesc rusa, dar și germana, suedeza, ucraineana și poloneza. În restaurante și hoteluri, majoritatea angajaților vorbesc foarte bine engleza și germana. Totuși, câteva cuvinte rostite în letonă vă vor ajuta să impresionați și anume Labrit! (bună dimineața!), Labdien! (bună ziua!), Paldies! (mulțumesc!).

Moneda oficială în Riga

Moneda oficială a Letoniei este Lat-ul (echivalentul unui euro și jumătate). În Riga aveți la dispoziție numeroase bănci, case de schimb valutar, dar puteți să schimbați valuta și la bancomatele din benzinării. Se acceptă plata cu ajutorul cecurilor de călătorie sau a cardurilor Master Card, Euro Card, Visa Gold Electron, atât în hoteluri, cât și în restaurante și magazine.

Principalele obiective și atracții turistice în Riga

În Riga te simți de parcă ai călători în întreaga Europă! Muzeul Soarelui, Muzeul Porțelanului, Muzeul de Istorie și de Navigație, Muzeul Căii Ferate, Muzeul Războiului, Muzeul Farmaciei, Muzeul Fotografiei, Casa Mică a Breslelor, Casa Mare a Breslelor, Parcul Bastejkalns, Parcul Vermanes, Casa cu Pisici Negre, Turnul prafului de Pușcă, Ceasul Laima, Monumentul Libertății, Muzeul Automobilului, Catedrala, Castelul, Biserica Ortodoxă “Buna Vestire”, Piața Centrală sunt doar câteva dintre obiectivele și atracțiile turistice ale capitalei Letoniei. Riga este un oraș care se remarcă prin arhitectura uimitoare a celor peste 800 de clădiri în stil Art Nouveau, fiind un oraș care îmbină noul cu vechiul, în egală măsură. Orașul prezintă atât numeroase monumente istorice și arhitecturale, cât și instituții culturale, centre de distracție, cluburi și restaurante, în capitală desfășurându-se și numeroase evenimente importante din țară. Riga este inclus în majoritatea circuitelor efectuate în Țările Baltice, reprezentând un punct de oprire a unui număr mare de croaziere la Marea Nordului. Totodată, Riga este rampă de lansare pentru excursiile spre zonele înconjurătoare, în special spre zona lacurilor sau de-a lungul litoralului leton.

Restaurante si mâncăruri specifice în Riga

Riga este un oraș cu o varietate mare de restaurante, cafenele, magazine, piețe sau centre de distracție, iar prețurile din restaurante vă vor surprinde într-un mod plăcut. Mâncărurile tradițional letone au puternice influențe rusești, poloneze, dar și germane, fiind pe bază de carne de porc, de vită. Nici peștele nu lipsește. În ceea ce privește supele și ciorbele cu siguranță aveţi de unde alege, ba chiar veţi sta de multe ori pe gânduri, având în vedere varietatea acestora. Veți găsi numeroase terase specializate în supe și ciorbe, chiar și în gară (încercați la Melnais Kakis, în traducere Pisica Neagră și nu o să vă pară rău!). Dacă doriți să vă îndulciți cu o prăjitură în konditoreia (cofetărie în letonă), puteți încerca cu încredere cofetăria Emīla Gustava šokolāde! Restaurantele Lido din Riga reprezintă și ele o alegere mai mult decât potrivită. Aici puteți găsi mâncăruri tradiționale, începând de la supe și ciorbe la specialități din carne, vegetariene și dulciuri. Veți găsi și multe sortimente de brânză cu ierburi sau cu diverse condimente, chefir, pentru că letonii iubesc lactatele. Pâinea neagră este apreciată aici, iar ca recomandare Rupjmaize este foarte populară și poate fi găsită în orice supermarket. Ca băuturi răcoritoare puteți încerca Kvass; are un gust asemănător cu Coca-Cola. Cel mai bun Kvass îl găsiți în piață. Tot din piață este recomandat să vă faceți și cumpărăturile, datorită prețurilor reduse. La periferiile orașului sunt multe magazine de vinuri tradițional letone. Găsiți și multe sortimente de bere; letonii se mândresc cu Riga Black Balsam, un digestiv amărui cu un gust interesant și puternic, folosit și în medicină pentru tratarea răcelilor sau a problemelor digestive.

Hoteluri și opțiuni de cazare în Riga

În funcție de preferințele fiecărui turist, Riga oferă numeroase opțiuni de cazare. Aici aveți posibilitatea de a vă caza în spații luxoase amplasate în centrul orașului sau în hoteluri de 3 și 4 stele, în vile, cabane sau pensiuni. În rezervarea pentru bilete de avion Riga puteți include și hotelurile, tot prin Paravion.

Călătorie plăcută în orașul Riga!

După invitația pe care v-am adresat-o în acest oraș, așteptăm să vă rezervați bilete de avion către Riga și să consultați ofertele Paravion, precum și informațiile cu privire la cel mai mare aeroport internațional din țările baltice, Riga International Airport (RIX) care conectează 80 de destinații din 30 de țări. Pentru alte informații privind zborurile către Riga, vă rugăm să nu ezitați să ne scrieți la adresa voiaj@paravion.ro!

10 lucruri pentru care merită să vizitezi Riga

 

citeste mai mult