Calatoria Mea

Acesta este cosul tau personal de cumparaturi Paravion.ro. De acum incolo vei gasi aici si vei putea accesa rapid cumparaturile tale.

Inchide acest mesaj.

Bilete de avion Roma (Italia)

Oferta pentru bilete avion Roma

Oferta pentru bilete avion Roma

Capitala Italiei este un oraș modern, plin de viață și dichis. Totodată este și orașul ruinelor și al poveștilor vechi de când lumea. Romanii au fost cei care au construit pentru prima dată drumurile pietruite pentru ca armatele să înainteze mai ușor, dar și pentru a lega Imperiul roman de fiecare teritoriu cucerit. Așa că toate drumurile duc la Roma, iar în martie toate zborurile duc la Roma. Trebuie doar să vă cumpărați bilete de avion de pe Paravion.ro.

Momente importante din istoria orașului Roma

Orașul întemeiat de Romulus și Remus în 753 î. Hr. a rămas neînfrânt până la cucerirea lui de către celți, de la care a fost recuperat relativ repede. În timpul domniei lui Constantin I, Imperiul roman a devenit capitala lumii creștine, iar Constantin I a fost numit Papă al Bisericii Catolice. Orașul care avusese aproape un milion de locuitori a decăzut după căderea Imperiului, iar în perioada Evului Mediu timpuriu a fost prădat de barbari. Ca toate orașele Europei, Roma a înflorit în Renaștere și perioada Barocă, mai ales datorită curții papale. În timpul celor două războaie mondiale, orașul a fost bombardat, fiind reconstruit spectaculos începând cu anii '60.

Cea mai bună perioadă să vizitezi Roma

Cel mai simplu mod de a ajunge la Roma e cumpărând un bilet de avion. Online e cel mai simplu. E bine de ştiut că Roma e situată în partea central-vestică a Italiei beneficiind de o climă temperat-mediteraneană. Temperaturile scad sub zero foarte rar aşă că nu îți îngheață mâinile mai niciodată. Cele mai blânde luni ale anului sunt aprilie-iunie, cu temperaturi medii sunt 30 °C. O a doua perioadă excelentă pentru cumpărarea biletelor online e septembrie-octombrie când soarele mediteranean nu e atât de puternic şi turiştii nu atât de numeroşi.

Limba oficială

Limba oficială e limba italiană, foarte apropiată de limba română. Vă puteți descurca foarte bine și cu limba engleză, iar la terasele din centrul Romei, pe stradă sau când aterizați la aeroport aveți șanse foarte mari să puteți folosi limba română și să zâmbiți la auzul răspunsurilor în românește.

Moneda oficială

Moneda oficială este Euro. Puteți folosi ATM-ul când ajungeți la aeroport sau orice ATM din oraș, de preferință cele de la bănci. Câteva tarife în Roma: taxi de la aeroport în centru - 50€; bilet metrou - 1.50€; intrare la Colosseum - 8 €; Biserica Sf. Petru -  5 €; Forul roman - 12 €; Galeria Borghese - 8.5 €.

Obiective și atracții turistice în Roma

O călătorie la Roma începe cu un zbor la Roma, iar prima oprire ar trebui să fie la Vatican, centrul lumii creștine. Tot aici se poate vizita Basilica San Pietro, una dintre cele mai grandioase construcții pe care le veți vedea vreodată și Capela Sixtină cu celebrele fresce ale lui Michelangelo. Apoi continuați cu un tur al Romei antice: Pantheonul roman sau locul tuturor zeilor e cea mai bine păstrată clădire din perioada romană. Din aceeași perioadă tumultuoasă a istoriei datează și Colosseumul, un simbol al Romei imperiale. În apropiere este Forumul roman, colina Capitoliului (unde ar fi fost templul lui Zeus) și Musei Capitolini. Cele mai celebre piețe care nu trebuie ratate sunt Piazza Navona, loc al artiștilor, plină de tineri de dimineață până noaptea târziu și Piazza di Spania. După ce vedeți Fontana dei Fumi al lui Bernini îndreptați-vă spre Fontana di Trevi și decideți singuri care dintre cele două e mai plină de magie. În rest, la dolce vita și il dolce far niente plutesc pretutindeni în aerul Romei, trebuie doar să vă lăsați seduși şi convinşi să luați un bilet de avion la Roma cu reducere de 15 euro (cât un prânz generos pentru turişti).

Restaurante și mâncăruri specifice în Roma

Bucătăria italienească e absolut delicioasă de la spaghete, la mâncare cu pește și fructe de mare sau pizza. Dintre deserturi nu trebuie să ratați tiramisu și zecile de feluri de înghețată (gelato). Absolut nimeni nu a fost dezamăgit de înghețata italienească. Dacă bacșișul nu este inclus în nota de plată (coperto), în funcție de cât sunteți de mulțumiți de servicii puteți lăsa până la 10% din valoarea consumației. Pentru o mâncare tradițională și accesibilă ca preț vă recomandăm să vă aventurați pe străduțe lăturalnice, departe de Piața Navona sau piețele centrale unde mâncarea este destul de scumpă. Puteți încerca meniul zilei/meniul turistic mai accesibil ca preț, în jur de 15 euro.

Cazare și transport

Zborurile la Roma aterizează pe aeroportul Leonardo da Vinci, situat la 25 km de centrul orașului. Puteți ajunge la hotel sau pensiune cu un taxi, costul mediu e în jur de 50 euro. O a doua opțiune e trenul Leonardo Express până la gara Termini (15 euro). Centrul orașului e plin de hoteluri și cazări. Dacă nu găsiți o ofertă convenabilă în centru, în funcție de sezon, puteți rezerva o cameră și mai departe de piețele centrale. Metroul din Roma are legături foarte bune peste tot în oraș. Sunt două linii principale care se intersectează la gara Termini. Preț metrou: 1.5 euro.

TIPS

Vaticanul și muzeele Vaticanului sunt închise duminica, cu excepția ultimei duminici din lună când se poate vizita gratis între orele 9:00 și 12:30. Dacă stați mai multe zile, luați-vă Roma Pass, aveți 2 intrări gratuite, reduceri la intrările în muzee și gratuitate pentru mijloacele de transport în comun (preț: 36 euro). Dacă vreți să vizitați Villa Borghese faceți-vă rezervare online. Evitați vânzătorii stradali care vă oferă tot felul de suveniruri; acestea nu sunt gratis, și vă vor cere să le plătiți.