Bilete de avion Florenta – Zboruri Florenta - Paravion.ro

Bilete avion Florenta - Italia

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 9211
Vrei sa calatoresti la Florenta? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Florenta

Florenta
Florența e una dintre bijuteriile Renașterii italiene, un oraș cosmopolit, potrivit pentru o escapadă romantică (ori chiar nuntă) sau un city break cultural, în timpul căruia puteți vizita zeci de muzee. Nimic nu se compară cu priveliștea deasupra râului Adorno sau cu o vizită la Galeria Uffizi. Locul unde puteți admira cea mai importantă colecție de artă renascentistă din lume, dar și sculpturi și tablouri venețiene. Iar din oricare punct al orașului o să vedeți Duomul din Florența, pivotul arhitectural care a dominat lumea medievală și renascentistă italiană.
Momente importante
Florența a fost fondată în secolul 1 î.Hr de către soldații lui Iulius Cezar care și-au ridicat tabăra militară în valea râului Adorno. Orașul a evoluat spectaculos, iar în secolul 10, Margrave Hugo și-a stabilit rezidența în Florența declanșând Epoca de Aur florentină. Orașul a devenit apoi capitala Renașterii italiene și unul dintre cele mai importante orașe europene între secolele 14-16. Tot aici au luat naștere arhitectura renascentistă și cea neoclasică, ori opera. Florența a fost atacată în secolul 16 de către spanioli, iar multe dintre suburbiile sale au fost distruse. Un rol cheie în reconstrucția orașului l-a avut familia Medici, reprezentanții acesteia influențând covârșitor, de-a lungul anilor, moștenirea culturală a orașului, dar și a Europei. În secolul XX, Florența a fost bombardată în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, iar în timpul retragerii germane a fost declarat ”oraș liber” evitându-se astfel ruinarea sa. În prezent, capitala regiunii Toscana e una dintre atracțiile de top ale Italiei, fiind vizitată anual de milioane de turiști.
 
Cea mai bună perioadă să vizitezi Florența
Cele mai călduroase luni sunt iulie și august, iar iunie și septembrie sunt mai puțin toride, perfecte pentru a explora orașul la pas. Trebuie să țineți cont că luna august e luna concediilor în Italia, așa că multe dintre afacerile locale sunt închise. Și iarna e un sezon potrivit pentru a vizita Florența dacă nu vă deranjează temperaturile ceva mai scăzute. Temperaturile minime ajung în jurul valorii de 1-2 ⁰C, iar maximele până la 10 ⁰.
 
Atracții și obiective turistice
Duomul din Florența e principalul obiectiv turistic al Florenței, și unul din locurile pe care trebuie să le vedeți din interior, nu doar din afară. Se țin și concerte de orgă, așa că experiența e de neuitat. Dacă timpul sau bugetul vă permit să alegeți doar o singură galerie de artă opriți-vă la Galeria Uffizi, unde este expusă cea mai importantă colecție de artă renascentistă din lume. Nu ratați nici Muzeul Leonardo da Vinci și Galeria Academia delle Belle Arte dacă obiectivul dumneavoastră în Florența sunt este vizitarea muzeelor de artă. Cele mai importante colecții de sculpturi le găsiți la Muzeul Duomului din Florența și Bargello. Dacă sunteți pasionați de arhitectura neo-gotică trebuie numaidecât să vizitați  Basilica di Santa Croce cu mormintele lui Michelangelo, Galileo și Ghiberti, dar și fresce realizate de Giotto. Pentru o vedere panoramică deasupra orașului vizitați Palazzio Vechio, de una veți avea parte de una dintre cele mai frumoase priveliști deasupra capitalei toscane.
 
Bucătărie tradițională
Florența e o destinație potrivită pentru iubitorii de carne, iar unul dintre felurile cele mai gustoase e bistecca alla Firentina, friptură de vită, făcută de obicei pe grătar, care poate ajunge și la 20 euro/persoană pentru 500g . Dacă încercați să stați deoparte de fripturile savuroase, vă recomandăm să încercați pastele și pizza, ori sandvișurile panini pe care le găsiți peste tot în oraș, la prețuri accesibile. La baza bucătăriei toscane stau patru ingrediente: pâinea, ulei de măsline extra-virgin, carnea pe grătar și vinul Chianti. Încercați-le pe toate!
 
Informații generale
Monedă/limbă oficială: Moneda folosită în Florența este Euro, folosit în comunitatea Uniunii Europene. Puteți folosi cu încredere ATM-urile din oraș, dar și cele din centrele comerciale. Majoritatea restaurantelor și hotelurilor acceptă cărțile de credit, așa că nu e nevoie să aveți foarte mulți bani cash la dumneavoastră. În Florența se vorbește limba italiană, dar fiind un oraș turistic important vă puteți descurca cu limba engleză, franceză sau chiar germană, ori limba română în cazul în care dați peste români care lucrează sau trăiesc acolo.
Transport de la aeroport: Sunt numeroase legături cu avionul care ajung pe aeroportul Internațional Amerigo Vespucci, de unde puteți lua taxi-ul sau autobuzul (6 euro) care leagă aeroportul de Gara centrală, din jumătate în jumătate de oră până la ora 20:00. Apoi circulă din oră în oră. 
 
Cea mai simpla si rapida metoda pentru a compara preturile pentru bilete de avion Bucuresti - Florenta de la fiecare companie aeriana va este oferita de Paravion.ro

citeste mai mult