Bilete de avion Bologna – Zboruri Bologna - Paravion.ro

Bilete avion Bologna - Italia

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 9198
Vrei sa calatoresti la Bologna? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Bologna

Bologna
Bologna e unul dintre centrele istorice importante ale Italiei, un oraș cu numeroase palate, turnuri medievale și străzi care păstrează farmecul unor epoci apuse. Orașul din nordul Italiei e cunoscut pentru cea mai veche universitate din Europa de Est, Universitatea din Bologna, deschisă în 1088. Bologna e astăzi un amestec între modern și boem, cu restaurante și magazine la modă, dar și cu o zonă istorică protejată UNESCO.
Rezervati online bilete avion Bologna, pe Paravion
Pe site-ul Paravion.ro, rezervarile se fac online: mai simplu si mai rapid ca oricand. Trebuie doar sa va decideti asupra perioadei de vizitare pe care o preferati, si Paravion.ro va va returna ofertele pentru bilete avion Bologna corespunzatoare intervalului dorit. Nu uitati sa verificati si ofertele alternative pentru bilete avion Bologna, pentru ± 3 zile fata de perioada completata initial. Aveti astfel optiunea de a alege bilete de avion pentru Bologna dintr-o lista vasta de oferte corespunzatoare preferintelor dumneavoastra.
 
Momente importante
Teritoriile locuite astăzi de bolognezi au fost populate încă din ultimele secole î.Hr., fiind pe rând sub stăpânire celtă, romană, hună, austriacă sau franceză, fiecare dintre aceste popoare lăsând urme vizibile la nivel arhitectural, cât și cultural.
 
Cea mai bună perioadă să vizitezi Bologna
Vizitați Bologna de la începutul primăverii și până toamna târziu când temperaturile medii ating 20-25 ⁰C. Mai mult, perioada verii și toamnei sunt pline de evenimente și festivaluri, concerte de muzică jazz și expoziții de pictură. Ca în majoritatea orașelor europene, în lunile iulie și august temperatura aerului poate atinge valori mai ridicate de până la 30-35 ⁰C. Iernile sunt destul de friguroase cu temperaturi care scad până la -10/-15 ⁰C.
 
Obiective și atracții turistice:
Explorați centrul medieval al orașului Bologna și aflați numele de taină ale orașului: La Dotta, La Rossa sau La Grassa, cel din urmă nume fiind legat de minunata bucătărie bolognese și îmbelșugarea de pe mesele italienești. În centrul vechi al orașului puteți admira unele dintre cele mai frumoase palate și faimoasa Fântănă a lui Neptun, care datează din secolul 16, Piața Medievală, Basilica di San Petroniu, cele două Turnuri Medievale și Piața Santo Stefano. Dintre galeriile și muzeele din Bologna nu ratați Galeria Națională de Artă din Bologna cu o colecție impresionantă de picturi din perioada medievală și Renaștere, Galeria de Artă Modernă, Muzeul Morandi, Muzeul Civic Arheologic cu o colecție egipteană impresionantă, Muzeul Palentologic și Geologic cu peste 500.000 exponate,  Muzeul Ducati dedicat mașinilor, Muzeul Apiculturii sau Muzeul Navelor și al Hărților Geografice Vechi.
 
Bucătăria locală:
Bologna e cunoscută pentru preparatele extrem de gustoase, “la cucina Bolognese”, celebră atât în Italia, cât și în lume. Dacă ajungeți în nordul Italiei trebuie să încercați celebrele paste Bolognese, tagliatelle cu sos ragù, lasagna sau preparatele cu prosciutto și mortadella. Desertul preferat în Bologna și pretutindeni în Italia rămâne înghețata.
 
Limbă/Monedă oficială:
Limba oficială este limba italiană, dar vă puteți descurca cu limba engleză în restaurantele și hotelurile obișnuite cu turiști. Moneda oficială este euro, iar în restaurante și în principalele centre comerciale puteți plăti fie cu cardul, fie cash.
 
Cea mai simpla si rapida metoda pentru a compara preturile pentru bilete de avion Bucuresti - Bologna de la fiecare companie aeriana va este oferita de Paravion.ro

citeste mai mult