Bilete de avion Zakynthos – Zboruri Zakynthos - Paravion.ro

Bilete avion Zakynthos - Grecia

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 8589
Vrei sa calatoresti la Zakynthos? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Bilete de avion Zakynthos (Grecia)

Bilete de avion Zakynthos (Grecia)
Insula Zakynthos e una dintre cele mai pitorești insule grecești cunoscută pentru stâncile abrupte, plajele fine din apropierea golfurilor sau pentru coloniile de broaște cu gât lung din sudul insulei. Dacă sunteți în căutarea unui peisaj sălbatic, alegeți nord-vestul insulei grecești, iar pentru cluburi și viață de noapte zona ideală e cea din apropierea orașului Zakynthos.
Momente importante
 
Zakynthos e la 300 km de Atena, a treia cea mai mare insulă ioniană. Zakynthos a fost sub ocupație turcă în secolul 18, iar ulterior sub ocupație britanică. Și-a redobândit independența doar în secolul 19, iar în timpul celui De-al Doilea Război Mondial a fost din nou ocupată de italieni și germani. Un cutremur puternic a lovit insula în 1953, distrugând monumentele istorice și afectând principalele așezări. Astăzi, este o destinație fabuloasă pentru o vacanță de vis.
 
Cea mai bună perioadă să vizitezi insula Zakynthos
 
Clima insulei Zakynthos e una moderat-mediterană, iernile sunt blânde, iar verile foarte călduroase, temperaturile medii ajung între 30-40⁰ C. Cea mai bună perioadă pentru vacanțe e din luna mai până în luna octombrie, când apa mării e potrivită pentru sporturi acvatice și înot. Ideale sunt lunile mai și septembrie când temperaturile nu sunt foarte ridicate și turiștii mai puțin numeroși. 
 
Obiective și atracții turistice         
 
Vizitați ruinele fortăreței venețiene din orașul Zakynthos, Muzeul bizantin unde puteți vedea o replică a orașului distrus de cutremurul din 1953, Templul lui Solomos sau Biserica lui Dionysos, protectorul insulei. La sfârșitul lunii august are loc Festivalul lui Dionysos și petrecerile țin până în zori. Urcați până în satul Bochali, la nord de orașul Zakynthos, unde puteți vizita biserica Zoodos Pigi și ruinele unui vechi castel venețian. Locația e ideală și pentru o cină romantică. Coborâți în partea sudică a insulei și veți putea vedea țestoasele cu gât lung Caretta, specie pe cale de dispariție. Dacă alegeți partea vestică a insulei, portul Limnionas e una dintre locațiile cele mai speculoase. Partea vestică e mai sălbatică, cu stânci abrupte și pini. Nu ratați nici o excursie cu barca până la Plaja Navagio și vizitați Peșterile albastre risipite de-a lungul coastei nord-vestice. Bărcile pleacă de pe plaja Makris Gialos, portul Agios Nikolaos port și Cape Skinari. 
 
Restaurante și cluburi de noapte
 
Încercați bucătăria locală grecească într-una dintre tavernele de pe țârmurile grecești. Cea mai bună alegere ar putea fi peștele sau fructele de mare, condimentate cu ierburi mediteranene și lăsate puțin în soare, înainte de a fi puse pe grătar. Cele mai multe restaurante și cluburi le găsiți în orașul Zakynthos, în zonele Laganas, Kalamaki sau Tsilivi, la doar câțiva kilometri de orașul Zante. Pentru turiștii care vor o seară linistită, locul ideal e Vassilikos. Cluburi: Rescue Club (Laganas) și  Kaliva (Tsilivi). Taverne: Spartakos (Zakynthos), Sunset (Keri), Taverna din Portul Limnionas, cu o vedere superbă asupra golfului.
 
Cele mai bune plaje
 
Coasta de vest a insulei e extrem de populară în special pentru plaja Navagio (sau plaja naufragiului). De obicei, cele mai bune plaje sunt accesibile cu barca. La fel de populare în rândul turiștilor sunt porturile Vromi și Roxa. Coasta estică e cunoscută pentru plajele cu nisip fin Tsilivi, Alykes și Amboula, dar și pentru Peșterile albastre din partea nordică a coastei. În sudul insulei Zakynthos trăiesc broaștele țestoase  cu gât lung. Plajele aurii se întind pe zeci de kilometri. Cele mai bune alegeri: Limmi Keri sau Gerakas.
 
Tips
 
Dacă ajungeți în apropierea golfului Keri, trebuie să mergeți la Farul din Keri. Se spune că e locul ideal de pe insula Zakythos de unde poți privi apusul. Încercați o degustare din vinurile locale și o petrecere pe plajă.
 
Paravion.ro: rezervare de bilete avion Bucuresti - Zakynthos , in timp real si internet check-in pentru zboruri Zakynthos .
 

citeste mai mult