Bilete de avion Santorini – Zboruri Santorini - Paravion.ro

Bilete avion Santorini - Grecia

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 16125
Vrei sa calatoresti la Santorini? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Bilete de avion Santorini (Grecia)

Bilete de avion Santorini (Grecia)
Santorini e o insulă pe care o visezi și aproape o cunoști înainte de a ajunge acolo. E îndeajuns să auzi o poveste despre apusul roșiatic sau să vezi căsuțele albe săpate în piatră ca să înțelegi că nu prea ai cum să îți dorești mai mult de atât. De la plajele roșiatice, negre sau cu nisip alb, la muzeele sau resorturile de lux, Santorini e o destinație ideală pentru o vacanță greu de uitat.
Momente importante
 
Santorini e una dintre cele mai frumoase destinații grecești din sudul Mării Egee, insulă formată în urma unei explozii vulcanice.  Alături de Creta, Santorini are o istorie impresionantă, numeroase artefacte fiind descoperite în 1976, în situl arheologic de la Akrotiri. Atunci s-au descoperit și urme ale celor mai vechi așezări omenești care datează din perioada neolitică. Ca majoritatea insulelor grecești, Santorini (pe atunci, Thera) s-a aflat sub stăpânirea Imperiului roman, apoi sub cea a Imperiului bizantin. În secolul 16 a fost cucerită de otomani și în 1821 și-a redobîndit independența.
 
Cea mai bună perioadă să vizitezi Santorini
 
În Santorini, sezonul turistic începe la sfârșitul lunii mai și ține până în septembrie, când temperaturile medii ajung la 25-30 ⁰C. Din noiembrie și până la începutul lunii martie, temperaturile medii scad până la 10 ⁰C. Evitați lunile ianuarie și februarie pentru că sunt cele mai friguroase și plouă destul de des. Ideale pentru excursii și biking sunt lunile mai și octombrie.
 
Obiective și atracții turistice
 
Dacă sunteți interesați de istoria locală, opriți-vă la Muzeul preistoric sau la Muzeul arheologic, în Fira. Colecțiile Muzeului arheologic includ artefacte din timpuri arhaice până în perioada romană. Dacă vreți să vedeți o expoziție în aer liber din istoria îndepărtată a Greciei vizitați orașul antic, Akrotiri. Pentru o experiență inedită, vă puteți rezerva o cameră într-una dintre casele săpate în piatră construite pe vremuri de locuitorii insulei pentru a se proteja de vânturile puternice. Aceeași structură tradițională a fost preluată de arhitecți când au construit câteva dintre resorturile de lux de pe insulă. Dacă vă planificați concediul în timpul verii sau în septembrie sunt numeroase festivaluri la care puteți participa: Festivalul de Jazz (iulie), Profitis Ilias (iulie), Festivalul Megaron Gyzi (august), Festivalul Ifestia (august) sau Festivalul internațional de muzică (septembrie).
 
Restaurante și cluburi
 
Fie că alegeți un restaurant gourmet sau o tavernă, mâncarea din Santorini va fi delicioasă. Puteți încerca o salată cu roșii, cireșe și brânză chloro, kalamari sau caracatiță și în zilele fierbinți pepene roșu cultivat pe insulă. Alături de felul principal puteți servi un vin local, raki sau bere. Tavernele sunt mai ieftine decât restaurantele, iar câteva dintre alegerile posibile ar putea fi Dimitris, Nikolas sau Fira. O masă pentru două persoane ajunge în jur de 40 euro.
Dacă vreți să rămâneți în oraș cu mult după apus, încercați unul dintre numeroasele cluburi din Fira (Enigma Club, Koo Club) sau Kamari (Dom Club). Oia e o alegere perfectă pentru o seară liniștită într-un bar de noapte cu povești duse până în zori. Oia e și una dintre cele mai frumoase regiuni de pe insulă. La fel de populare în rândul turiștilor sunt resorturile și cluburile de pe plajele Kamari și Perissa.
 
Cele mai bune plaje
 
În Santorini puteți sta la soare pe plaja cu nisip roșu la care se ajunge cu autobuzul care pleacă din Fira spre Akrotiri, puteți alege plaje cu nisip negru cum sunt Kamari și Perissa, plaja cu nisip alb la care se poate ajunge cu barca din Akrotiri sau o plajă izolată, Amoudi, la care puteți ajunge cu barca din Oia. Pentru nudiști, alegerea perfectă e plaja Vlychada.
 
Tips
 
Hotelurile din partea estică a insulei Santorini sunt mai accesibile ca preț decât cele din partea vestică a insulei (Oia, Fira). Faceți-vă rezervarea din timp și nu așteptați până în ultimul moment pentru că numărul camerelor disponibile e limitat.
 
Paravion.ro: rezervare de bilete avion Bucuresti - Santorini, in timp real si internet check-in pentru zboruri Santorini.
 

citeste mai mult